Επιμένω στην απαγόρευση κυκλοφορίας στην Προκυμαία

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 11/05/2020 - 21:08

Αν θα μείνω μόνος δεν με νοιάζει, την αλήθεια φωνάζω με την ελπίδα ακοής από αρμόδια αυτιά.

Πέρασε μια εβδομάδα από την υπόσχεση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του, θα εξετάσει την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων επί του οδοστρώματος της Προκυμαίας κατόπιν σχετικής μελέτης.

Αν περάσει ακόμα μια βδομάδα μέχρι τη συνεδρίαση, άλλη μια μέχρι την ανάθεση της μελέτης και δυό μήνες μέχρι να γίνει (τι είναι αυγό να το ρουφήξεις; ) ας το αφήσουμε καλύτερα και ας παραγγείλουμε καμιά πενηνταριά… σταυρούς όσα και τα καταστήματα εστίασης.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν αντιρρήσεις. Πολλοί συμπατριώτες μας δεν έχουν βιώματα από την εποχή που ζούσαμε ως άνθρωποι σ’ αυτό το νησί.

Η φωτογραφία είναι καταχωρημένη στην υπέροχη ιστοσελίδα «Παλιές φωτογραφίες Χίου» και δείχνει από την γέφυρα του «Άδωνις» την προετοιμασία για να βγούν τα τραπεζοκαθίσματα προ του… κύματος το 1968.

Οι αντιρρήσεις έχουν σχέση και με πρακτικά ζητήματα, που όλα έχουν απάντηση και επιτέλους αν κάποιοι δεν έχουν βγεί απ’ το νησί ας δούν διαδικτυακά άλλες παραλιακές πόλεις.

Υπάρχει νησιώτικη Προκυμαία που το πρωί είναι στην κυκλοφορία και στις 7.00 μ.μ. κάθε μαγαζί κινεί ζαρντινιέρες με… ροδάκια, όπως το διαβάζετε, κλείνει την κυκλοφορία, οριοθετεί ακόμα και τα καταστήματα, λουλουδιάζει ο τόπος, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον καφέ και τον περίπατο τους.

Αν αυτό γίνει από του Χανδρή μέχρι της Μανίκαινας 7.00 το απόγευμα με 12.00 τα μεσάνυχτα ποιός θα ενοχληθεί; Το πλοίο έρχεται ξημερώματα. Το άλλο στις 10.00 μ.μ. και τα φορτηγά που εξέρχονται, μπορούν να ακολουθούν την Καρπασίας ανάποδα και να βγαίνουν στον Περιφερειακό. Το γράφω για όσους ακούν Μεστά και βγάζουν σπυράκια!

Επίσης, τι μελέτη να γίνει για την Προκυμαία; Έγινε για τον Περιφερειακό. Καλώ έναν συμπολίτη μας να μου πεί αν στρίψει από το γεφύρι της Φάρκαινας στον Περιφερειακό, που δεν μπορεί να πάει και μάλιστα στον μισό χρόνο.

Ας μην το παραζαλίζουμε το θέμα. Θέλουμε να σώσουμε τα μαγαζιά της Προκυμαίας ή όχι;

Αντιλαμβανόμαστε τον πόνο αυτών των ανθρώπων, που η άλλη αγορά άνοιξε, και εκείνοι θα ανοίξουν τέλος του μήνα, με μια προοπτική, να κλείσουν;

Εκτός αν τα μαγαζιά τους γίνουν εξωτερικά… διώροφα ή εμείς βάλουμε… χρονοδιακόπτη και στο 10λεπτο σηκωνόμαστε να καθίσει η επόμενη παρέα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση πεζοδρόμησης της Προκυμαίας τις απογευματινές ώρες και η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στο εσωτερικό τμήμα του οδοστρώματος, έπρεπε να είχε παρθεί χθές;

 

Υ.Γ. Για άλλη μια φορά η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν δημοσιεύει τα περιουσιακά στοιχεία των Βουλευτών, όπως τα δημοσιοποιεί η Βουλή. Και δεν το κάνει για ένα μοναδικό λόγο. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη μπούρδα, ότι έτσι ο λαός έχει πρόσβαση στο πουγκί και την περιουσία των πολιτικών.

 

 

Σχετικά Άρθρα