Η Δασκάλα πίσω από την σωτηρία της 13χρονης

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 13/11/2020 - 22:13

Δεν έβαλα το Δ τυχαία με κεφαλαίο. Το συνηθίζω για τους Δασκάλους, γιατί οι περισσότεροι το τιμούν και γιατί ότι είμαστε το οφείλουμε και σε εκείνους, εκτός από τους γονιούς μας και την κοινωνία.

Από το απόγευμα που… έσκασε στην κυριολεξία η είδηση, αυτή η τελευταία, η κοινωνία δηλαδή, έμεινε ξανά με το στόμα ανοικτό.

Το ίδιο και τα τηλέφωνα που πήραν φωτιά.

Μα δεν λέει η είδηση ονόματα, να εκτελεστεί το τέρας, μήπως η μικρή ήταν… ζωηρή;

Ευτυχώς τα αντισώματα υπάρχουν ακόμα. Να αγιάσει η Δασκάλα, μου είπαν κάποιοι, και ομολογώ ότι είμαι μαζί τους.

Γιατί το κύριο από την είδηση, που επίτηδες δεν αναφέρει ούτε καν την περιοχή, που έγινε το συμβάν, γιατί ο 70χρονος έχει οικογένεια και γιατί τι θύμα πρέπει να στηριχτεί για να συνεχίζει να ζεί, είναι η μορφή της Δασκάλας.

Εκείνης που συνέχισε να παρατηρεί το παιδί και όταν ακόμα δεν το είχε μαθήτρια, που δεν έπαψε να ενδιαφέρεται, που ποιος ξέρει μπορεί στην αγκαλιά της να κατέφυγε για να σωθεί, που κτύπησε την σωστή πόρτα, που συνέχισε να κρατά το κεφαλαίο Δ στο ύψιστο λειτούργημα της.

Εκείνη πρέπει να δούμε ως το κύριο σε μια θλιβερή είδηση, σε μια σειρά αποτρόπαιων πράξεων που 9 στις 10 φορές, συμβαίνουν γύρω μας, ανάμεσα μας και δεν τις βλέπουμε η δεν τολμούμε να τις δούμε.

Την Δασκάλα, που έσωσε το παιδί.

Κι’ ας μην μάθουμε ποτέ το όνομα της.

Τι σημασία έχει άλλωστε.

 

Υ.Γ.: Συγχαρητήρια στην Αστυνομία, που υπομονετικά έφτασε την υπόθεση μέχρι το τέλος.

 

Σχετικά Άρθρα