Η… εμπορική μας Προκυμαία και ο Αστέρας, που θα πουλάει… ρούχα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 19/06/2020 - 18:32

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από αυτά που είπε στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV ο Σιδερής Τρικύλας και φάνηκε ότι τα είχαν οσμιστεί νωρίτερα όσοι τολμούν να δούν πέρα από την τοπική μας μύτη, που πιάνει τα… βασικά.

Απλωταριά - Προκυμαία, μαγαζιά - καφές, άσπρο - μαύρο και καλά είμαστε στον… ύπνο μας.

Έτσι λοιπόν μια εκτός Χίου αλυσίδα, δεν μας αφορά πιά είναι, ούτε το άρθρο θέλει έμμεσα να την διαφημίσει, ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να ανοίξει κατάστημα αθλητικών ειδών και ρούχων στο… άβατο της Προκυμαίας και μάλιστα σε ένα στέκι σύμβολο τον παλιό Σινεμά Αστέρα, που στη συνέχεια μεταλλάχτηκε σε αρκετά ονόματα καταστημάτων εστίασης, ας τα λέμε έτσι να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Κάνει έτσι την αρχή, ο Σταυριανός δεν πιάνεται λόγω ιδιοκτησίας και ιστορικότητας, να σπάσει το μονοπώλιο εστίασης, ας το λέμε έτσι, βάζοντας προ του κύματος το εμπόριο.

Έτσι δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να δούμε, εδώ θα ταίριαζε το… ξεστραβωθούμε, αλλά δεν είναι εύηχο, ότι οι σύγχρονοι εμπορικοί χώροι έχουν πλέον πολυμορφικότητα.

Η αρχή έγινε άλλωστε από την Απλωταριά, όπου δεν υπήρχε στην αρχή κατάστημα εστίασης ούτε για δείγμα και τώρα έχει σε κάθε γωνία, ανεξάρτητα αν οι μισοί χτυπάνε μύγες.

Αν τα πράγματα εξελιχθούν φυσιολογικά, το ένα μαγαζί θα φέρει το άλλο και για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, ο μειωμένος ΦΠΑ θα τραβάει όπως το μέλι τις αλυσίδες, ειδικά και όσες αναπτύσσονται και διαδικτυακά και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει γιατί, απόδειξη ότι το κίνητρο αυτό εργάζεται υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης προσωπικού, ανεξάρτητα αν οι εγκέφαλοι που κυβερνούν, το αρνούνται στα μικρά ακριτικά μας νησιά.

Ταυτόχρονα φωνάζει πλέον ότι αυτά πάνε πακέτο με την πεζοδρόμηση, συνεπώς η απαγόρευση κυκλοφορίας της Προκυμαίας είναι μονόδρομος, όπως και η ένωση της με πεζοπορικές πάντα διαδρομές με την Απλωταριά, σε ένα ενιαίο ιστορικό σύνολο με το Κάστρο, που δεν μπορεί οι γενιές που έρχονται θα δούν ότι ειδικά οι παππούδες τους λόγω ναυτιλίας, αλλά και οι πατεράδες τους, λόγω δημοσιοϋπαλληλίασης, έχουν πεταμένο στη λάσπη το καλύτερο διαμάντι του νησιού.

Υπάρχει δε τέτοια άγνοια, που ακόμα και σήμερα και με σχετική απόρριψη του ΚΑΣ, μερικοί σκέπτονται να μουνουχίσουν το μοναδικό ενάλιο Κάστρο της Μεσογείου, κάνοντας το… χερσαίο, για να διοχετεύσουν τα οχήματα! Αντί να ξεκολλήσει το όποιο μυαλό διαθέτουν από τα οχήματα, πασχίζουν πώς να τα στείλουν να κολλήσουν πάνω στο Κάστρο! Είναι σαν να αγοράζει κανείς ένα πανάκριβο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να βάζει μέσα τις… κότες του.

Αλλά ας μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Η αρχή έγινε, απομένει να δούμε και την συνέχεια. Άλλωστε η αγορά και το εμπόριο ανοίγουν πολλές φορές ευκολότερα δρόμους από όσους παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

 

 

Υ.Γ.: Για πρώτη φορά οι ήρωες ένοικοι των πολυκατοικιών πέριξ του Αστέρα, θα κλείσουν επιτέλους τα μάτια τους, τις νυχτερινές ώρες, ειδικά τα καλοκαίρια.

 

 

Σχετικά Άρθρα