Kαλή συνέχεια γιατρέ

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 14/04/2022 - 20:02

Νησί είμαστε και εμείς, αλλά άλλο νησί και άλλο…νησάκι.

Για να το καταλάβει αυτό κανείς πρέπει ή να έχει ζήσει στα Ψαρά και τις Οινούσσες ή να έχει… αποκλειστεί εκεί.

Εγώ στα πλαίσια όχι μόνο των ρεπορτάζ στα μικρονήσια μας, αλλά στην διάρκεια εγκατάστασης ραδιοφωνικών και ειδικά τηλεοπτικών αναμεταδοτών, μιλάμε για την πρό  Digea  εποχή, όχι μόνο βρέθηκα στα νησιά αυτά πολλές φορές αλλά… ευτυχώς αποκλείστηκα λόγω καιρού.

Γνωρίζω λοιπόν, έστω και για λίγο τι σημαίνει η παρουσία του γιατρού στα νησιά αυτά. Ασφάλεια, σιγουριά, κάτι όπως το Στρατιωτικό φυλάκιο, αλλά με την καθημερινή έννοια, γιατί τον στρατιώτη θα τον χρειαστείς μια φορά και καθοριστική, τον γιατρό τον χρειάζεσαι κάθε μέρα.

Το σκέφτηκα αυτό διαβάζοντας την παρακάτω ανάρτηση του αεικίνητου Αιγνουσιώτη Δημάρχου Γιώργου Δανιήλ και θέλω να σας το μεταφέρω.

Δεν είναι μόνο η αγάπη, που βγαίνει από τα λόγια του, δεν είναι μόνο η ζεστασιά, που αποπνέουν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, των οποίων σας κάνουμε κοινωνούς, είναι κάτι βαθύτερο.

 Είναι το πηγαίο ευχαριστώ των ακριτών μας στους λειτουργούς του Ιπποκράτη, είναι η ευγνωμοσύνη της ακριτικής Ελλάδας, όχι μόνο για την πατρίδα, που εξασφαλίζει με την ιατρική κάλυψη των νησιών την σιγουριά των κατοίκων, αλλά και προσωπικά στους γιατρούς εκείνους, που αφιερώνουν τον χρόνο, την ζωή και την επιστημονική γνώση τους, όχι από υποχρέωση, αλλά γιατί στα χρόνια του ας το ονομάσουμε Αγροτικού τους, γιατί αυτό έχει επικρατήσει, έχουν την δυνατότητα να υπηρετήσουν άδολα και πηγαία τον συνάνθρωπο, γιατί αυτή είναι η ουσία της επιστήμης τους.

Ο λόγος στον Δήμαρχο.

«Με συγκίνηση και τις πιο εγκάρδιες ευχές για μια λαμπρή σταδιοδρομία αποχαιρετήσαμε σήμερα τον αφυπηρετήσαντα αγαπητό μας Ιατρό Σωτήρη Χρ. Κοτούλα, ο οποίος ευδοκίμως τερμάτισε το "αγροτικό" του στο ακριτικό μας νησί για να ξεκινήσει την ειδικότητά του στην Καρδιολογία σε μεγάλο Νοσοκομείο των Αθηνών. Ο Σωτήρης κέρδισε ευχερώς την συμπάθεια, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των κατοίκων, χάρη στην επαρκή επιστημονική του κατάρτιση, το κοινωνικό του ήθος και τον αυθορμητισμό του. Κληθείς να υπηρετήσει μέσα στη δύσκολη υγειονομική συγκυρία είχε στενή, αποτελεσματική και εποικοδομητική συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και το προσωπικό του Ιατρείου. Καταφέραμε να διατηρήσουμε ικανοποιητική την επιδημιολογική κατάσταση του νησιού και να επιτύχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού μέχρι σήμερα. Βέβαιοι ότι ο Σωτήρης θα θυμάται και θα επισκέπτεται την Αιγνούσα, του ευχόμαστε με αγάπη να κατακτήσει τα πιο υψηλά αξιώματα της επιστήμης του και να γευθεί όλες τις χαρές της ζωής!»

 

Υ.Γ: Kαλή συνέχεια γιατρέ και από μας και να θυμάσαι πάντα πως την Αιγνούσα δεν θα την ξεχάσεις ΠΟΤΕ.

Σχετικά Άρθρα