Καλώς ορίσατε στο Αεροδρόμιο Χίου… Όμηρος

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 16/02/2020 - 19:14

Επειδή ίσως δεν θα το βρείτε, γιατί οι φωτεινές πινακίδες δεν ανάβουν, ρωτήστε, γιατί εμείς εδώ αυτό κάνουμε, ρωτάμε, γι’ αυτό άλλωστε και έχουμε φυτέψει κοντά 2000 πινακίδες για να μην βρίσκετε εσείς άκρη.

Άλλωστε εμείς βρίσκουμε και αυτό σε τελική ανάλυση έχει τη σημασία.

Τώρα αν παρ’ ελπίδα φτάσετε στο Αεροδρόμιο μας, σημειώστε κάπου ότι λέγεται Όμηρος, ξέρετε ο μεγάλος ποιητής, που στα Αγγλικά ως γνωστόν γράφεται …OMHROS, φροντίστε προηγουμένως να έχετε πάει προς… νερού σας.

Μπορεί ο Βιολογικός καθαρισμός του νησιού να βρίσκεται 100 μέτρα από τα ρουθούνια σας, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την τουαλέτα του Αεροδρομίου, που ίσως χρειαστείτε.

Αναφερόμαστε στους άνδρες, γιατί αυτό τον μήνα λόγω και της 8ης Μαρτίου, που πλησιάζει, οι γυναικείες τουαλέτες λειτουργούν κανονικά.

Έτσι λοιπόν στην Αίθουσα Αναχωρήσεων, παρακαλούμε το Α με κεφαλαίο, υπάρχουν δύο τουαλέτες.

Αν η μία είναι πιασμένη περιμένετε, σφιχτείτε, θα σας λέγαμε να κάνετε ότι και εμείς εδώ στη Χίο, που δεν χρειαζόμαστε τουαλέτες, αφού έχει ένα σωρό… γωνίες, αλλά δεν είναι σωστό, άρα σφιχτείτε και περιμένετε, άλλωστε δεν έχετε άλλη επιλογή.

Η δεύτερη τουαλέτα βλέπετε και από την φωτογραφία είναι ανενεργή, διότι υπάρχει ένα πρόβλημα, μπορεί και να βούλωσε, ποιός ξέρει.

Άλλωστε επειδή δεν υπήρχε ένα κλειδί να κλείσει ή έστω να μπεί ένα ενημερωτικό σημείωμα, ότι προσωρινά δεν λειτουργεί, σκεφτήκαμε τον τρόπο που βλέπετε.

Πήραμε μια σακούλα σκουπιδιών, την κάναμε… σχοινί, δέσαμε με την μια άκρη το χερούλι της πόρτας και στην άλλη άκρη δέσαμε ένα βάρος και το… φουντάραμε στο καλαθάκι για τα χαρτιά των χεριών, που υπάρχει απ’ έξω.

Και μόνο για την φαντασία μας θα έπρεπε να μας συγχαρείτε, διότι τέτοια γυφτιά μπορείτε να βρείτε σε κανένα επαρχιακό Αεροδρόμιο στην Σομαλία, ας πούμε, αλλά τέτοια ευρεσιτεχνία δεν θα βρείτε πουθενά.

Και πάλι σας ευχόμαστε καλή διαμονή ή αν φεύγετε να μην λησμονήσετε να ξανάρθετε.

Τότε μπορεί να μην λειτουργεί η μία γυναικεία τουαλέτα, γιατί για να έχουν φτιάξει τα πράγματα, τόσες φορές που έχουμε γράψει για το Αεροδρόμιο μας, όλο και κάτι θα είχε διορθωθεί. Αλλά προφανώς λειτουργεί στον… αυτόματο.

 

Υ.Γ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στον τουριστικό μας πάτο.

 

Σχετικά Άρθρα