Χίος, Πέμπτη 2 Απριλίου

Καλώς ορίσατε στο Αεροδρόμιο Χίου… Όμηρος

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 16/02/2020 - 19:14

Επειδή ίσως δεν θα το βρείτε, γιατί οι φωτεινές πινακίδες δεν ανάβουν, ρωτήστε, γιατί εμείς εδώ αυτό κάνουμε, ρωτάμε, γι’ αυτό άλλωστε και έχουμε φυτέψει κοντά 2000 πινακίδες για να μην βρίσκετε εσείς άκρη.

Άλλωστε εμείς βρίσκουμε και αυτό σε τελική ανάλυση έχει τη σημασία.

Τώρα αν παρ’ ελπίδα φτάσετε στο Αεροδρόμιο μας, σημειώστε κάπου ότι λέγεται Όμηρος, ξέρετε ο μεγάλος ποιητής, που στα Αγγλικά ως γνωστόν γράφεται …OMHROS, φροντίστε προηγουμένως να έχετε πάει προς… νερού σας.

Μπορεί ο Βιολογικός καθαρισμός του νησιού να βρίσκεται 100 μέτρα από τα ρουθούνια σας, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την τουαλέτα του Αεροδρομίου, που ίσως χρειαστείτε.

Αναφερόμαστε στους άνδρες, γιατί αυτό τον μήνα λόγω και της 8ης Μαρτίου, που πλησιάζει, οι γυναικείες τουαλέτες λειτουργούν κανονικά.

Έτσι λοιπόν στην Αίθουσα Αναχωρήσεων, παρακαλούμε το Α με κεφαλαίο, υπάρχουν δύο τουαλέτες.

Αν η μία είναι πιασμένη περιμένετε, σφιχτείτε, θα σας λέγαμε να κάνετε ότι και εμείς εδώ στη Χίο, που δεν χρειαζόμαστε τουαλέτες, αφού έχει ένα σωρό… γωνίες, αλλά δεν είναι σωστό, άρα σφιχτείτε και περιμένετε, άλλωστε δεν έχετε άλλη επιλογή.

Η δεύτερη τουαλέτα βλέπετε και από την φωτογραφία είναι ανενεργή, διότι υπάρχει ένα πρόβλημα, μπορεί και να βούλωσε, ποιός ξέρει.

Άλλωστε επειδή δεν υπήρχε ένα κλειδί να κλείσει ή έστω να μπεί ένα ενημερωτικό σημείωμα, ότι προσωρινά δεν λειτουργεί, σκεφτήκαμε τον τρόπο που βλέπετε.

Πήραμε μια σακούλα σκουπιδιών, την κάναμε… σχοινί, δέσαμε με την μια άκρη το χερούλι της πόρτας και στην άλλη άκρη δέσαμε ένα βάρος και το… φουντάραμε στο καλαθάκι για τα χαρτιά των χεριών, που υπάρχει απ’ έξω.

Και μόνο για την φαντασία μας θα έπρεπε να μας συγχαρείτε, διότι τέτοια γυφτιά μπορείτε να βρείτε σε κανένα επαρχιακό Αεροδρόμιο στην Σομαλία, ας πούμε, αλλά τέτοια ευρεσιτεχνία δεν θα βρείτε πουθενά.

Και πάλι σας ευχόμαστε καλή διαμονή ή αν φεύγετε να μην λησμονήσετε να ξανάρθετε.

Τότε μπορεί να μην λειτουργεί η μία γυναικεία τουαλέτα, γιατί για να έχουν φτιάξει τα πράγματα, τόσες φορές που έχουμε γράψει για το Αεροδρόμιο μας, όλο και κάτι θα είχε διορθωθεί. Αλλά προφανώς λειτουργεί στον… αυτόματο.

 

Υ.Γ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στον τουριστικό μας πάτο.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 01/04/2020 - 21:19

Επειδή σε κάθε ζήτημα οι ντενεκέδες ακούγονται πιο δυνατά, θερμή παράκληση τούτες τις δύσκολες ώρες, μην χάσουμε την μελωδία αυτή της ανθρωπιάς.

Όπου Τσάκος ο καπ. Παναγιώτης, και όπου Τσακός, ο Μιχάλης ο Πρόεδρος των οικοδόμων.

Η… διαφορά των επωνύμων στον… τόνο.

Έτσι ακριβώς. Και οι δύο στην δύσκολη ώρα απέδειξαν την μεγάλη δύναμη των Ελλήνων.

Ο Καπετάνιος έδρασε με την νοοτροπία του καραβοκύρη. Καλό το φορτίο, μα για να πάει θέλει παπόρι και πλήρωμα.

Άρα εκτός των ασθενών προέχει το Νοσοκομείο και η υγεία του προσωπικού. Με αυτή τη σκέψη έδρασε… Καπετανίστικα. Τι θέλετε να πάρω; Ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, ώστε ότι χρειάζονται οι ασθενείς να μην μετακινούνται διασπείροντας τον ιό. Ένα μηχανισμό παρακολούθησης, με μόνιτορ, ώστε να μην χρειάζεται το προσωπικό να βρίσκεται πάνω από προσκέφαλο τους.

Έμαθα πόσα κάνουν αυτά, αλλά δεν το γράφω, γιατί αυτή είναι η επιθυμία του δωρητή.

Άλλωστε τι σημασία έχει; Είπαμε η διαφορά είναι στον… τόνο.

Αυτό γιατί ο Τσακός τώρα, ο Μιχάλης, δεν έχει την άνεση του συνεπώνυμου του, με διαφορά, είπαμε, ένα… κλικ, όμως έχει το ίδιο ενδιαφέρον.

Θα βγάλουμε… δίσκο μας είπε, θα πάμε σε εργολάβους, σε εταιρείες, που εργαζόμαστε, από λίγα να δώσει ο καθένας, όσα μαζευτούν θα πάμε στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και θα πούμε, πάρτε τα. Και κάτι ακόμα, επειδή εμείς είμαστε άνεργοι, αλλά και δουλειά να βρούμε, το θέμα είναι πως θα πληρωθούμε, θα δώσουμε ότι έχουμε, από μια φιάλη αίμα. Το ραντεβού μας για εθελοντική αιμοδοσία είναι στο ΚΑΠΗ την Κυριακή 14 Απριλίου.

Αυτά ενδεικτικά από δύο συνανθρώπους με διαφορετικά βαλάντια αλλά με την ίδια μεγάλη καρδιά. Και δεν είναι μόνο αυτοί.

Άρα δεν είμαστε μόνο πειθαρχικοί, δεν θα είμαστε ίσως το καλύτερο παράδειγμα λαού, που θα βγεί από αυτή τη λαίλαπα με τις λιγότερες απώλειες, είμαστε και πάστα, που στα δύσκολα απλώνει χέρι και χώνει και το χέρι στην τσέπη.

Μαγκιά, ας χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση, είναι να βγούμε και καλύτεροι σαν χαρακτήρες, να βγούμε πιο δυνατοί, να εκτιμήσουμε την φιλία, τις αξίες, αλλά και την γλύκα του υποτιμημένου… ψωμιού.

Τότε και οι ξεγάνωτοι ντενεκέδες θα ακούγονται μεν πάντα αλλά απομονωμένοι και γραφικοί.

 

Υ.Γ.  Δεν χρειάζεται να πούμε ότι κανείς δεν πυροβολεί. Αυτό τώρα ο δράστης θα το καταλάβει. Αυτοί οι ντενεκέδες που γράφουν με μελάνι το μίσος, ακόμα και νομίζοντας ότι έχουν… κλειστή συνομιλία, τέτοια μεσάνυχτα έχουν, για τον τρόπο ανίχνευσης ταυτοτήτων από την Αστυνομία στο διαδίκτυο, δεν καταλαβαίνουν ότι πλησιάζει η ώρα, που θα την πληρώσει ένας και θα την πληρώσει καλά;