Κάποιος πρέπει να μιλήσει και για τους… αφανείς

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 21/01/2021 - 19:25

Ο χιονιάς ήρθε και έφυγε ή φεύγει για την ακρίβεια, επειδή σε Βίκι, Αμάδες, Καμπιά, Σπαρτούντα κ.λ.π. ξέρετε και εκεί είναι… Χίος, το χιόνι ακόμα φτάνει το μισό μέτρο.

Φεύγοντας όμως ελπίζουμε να μας αφήσει σοφότερους.

Μια σοφία την εξέφρασε, αν και μικρός σε πολιτική ηλικία, ο Αντιδήμαρχος Σιδερής Ντομάτας. Έργα ουσίας και όχι ντουβαράκια και… ψηφαλάκια.

Και ένα έργο ουσίας είναι οι προσλήψεις Δασολόγων στον Δήμο Χίου και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, που είναι και αντι…χιονιστικές.

Αν 10-15 μέτρα, ένθεν και ένθεν των συρμάτων του ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει… καραφλό τοπίο, δεν θα καταψύξουμε ξανά για 55 ώρες την Βόρεια Χίο, ούτε θα την κάψουμε.

Σοφία δεύτερη, η αναγνώριση. Όχι παιδιά δεν είναι μόνο… δουλειά τους, θέλει και ψυχή και τσαγανό και αν θέλετε χωρίς φιλότιμο που δεν πληρώνεται, τίποτα δεν γίνεται.

Αναφερόμαστε στους χειριστές των μηχανημάτων της Περιφέρειας, του Δήμου Χίου αλλά και Εργολάβων ιδιωτών, που κοκάλωσαν τα χέρια τους ακόμα και 14 ώρες στο τιμόνι, που δούλεψαν νύχτα, που εργάστηκαν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, που ξεδίψασαν με πάγο, που ζεστάθηκαν με αναμμένα ξύλα δίπλα στα μηχανήματα τους.

Δεν αρκεί λοιπόν μόνο ένα ευχαριστώ από την Περιφέρεια και τον Δήμο. Το εξέφρασαν ήδη με ανακοινώσεις τους, χρειάζεται και ένα ολόψυχο ευχαριστώ όλης της κοινωνίας και ας εκλάβουν ως τέτοιο και το παρόν σημείωμα.

Ευχαριστώ για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Γιατί για να αναφέρουμε μόνο ένα παράδειγμα, μια σωτήρια για συμπολίτη μας φιάλη οξυγόνου, δεν θα έφτανε ποτέ στο Βίκι, όσο μαραθώνιο κι’ αν έκαναν Πυροσβεστική και Αστυνομία, που τον έκαναν, αν κάποιοι δεν κρατούσαν ανοικτούς τους δρόμους.

Κι΄αυτούς τους αφανείς συνήθως τους… ξεχνάμε. Όχι όμως αυτή την φορά.

Οι φωτογραφίες μας ενδεικτικές και συμβολικές.

 

Υ.Γ.: Όσο κι’ αν πασχίζουν όλοι, το… πικρό ποτήρι είναι πάνω στο τραπέζι.

Είτε το ΚΥΤ βαφτιστεί Κέντρο καταγραφής, είτε Κέντρο προσωρινής διαμονής, στον… αέρα αποκλείεται να γίνει. Όσο λοιπόν δεν δείχνουν νέο χώρο, αυτό θα βρίσκεται στην ΒΙΑΛ.

  

 

 

Σχετικά Άρθρα