Με χαμόγελο και με… εμβόλιο

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 17/02/2021 - 20:21

Μπήκα και εγώ στην ομάδα των… ελευθέρων, συνεπώς θέλω να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας, πιστεύοντας ότι εκφράζω πολλούς από την… κλάση μας, αφού σε αντίθεση με τον απαισιόδοξο στίχο του Κώστα Βίρβου, δεν μας κάλεσε ο… χάρος, αλλά το εμβόλιο, ήτοι κατά την κρίση μου η αρχή της… ελευθερίας.

Και αρχή της ελευθερίας, γιατί αδέλφια χωρίς εμβόλιο, από τον εφιάλτη της γενιάς μας, άλλη μια φονική πανδημία, αυτή των κορωνοϊών, δεν γλυτώνουμε.

Δεν στέκομαι στον αριθμό των εμβολίων, τα λέει και ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, άλλωστε είναι δομικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμπεριφέρθηκε ως… Σοβιετία, απέκλεισε δηλαδή την ελεύθερη αγορά και αυτή έχει και Ρωσικά και Κινεζικά εμβόλια, με τα οποία θα σωθούν δεκάδες εκατομμύρια συνάνθρωποι μας. Μόνο οι Κινέζοι πλησιάζουν το 1.3 τρις…

Αφήνω λοιπόν κατά μέρος το αρνητικό και βλέπω τα θετικά.

Άψογη διανομή του εμβολίου, σοφά ανατέθηκε στον Στρατό, χωρίς Επιμελητεία μάχη δεν δίνεται. Άψογη και η οργάνωση. Κλείσιμο του ραντεβού ηλεκτρονικά, απάντηση με τον ίδιο τρόπο, μέρα, ώρα, εμβολιαστικό Κέντρο και από την αρχή ημερομηνία της δεύτερης δόσης.

Και να που βρέθηκα στο Κέντρο Υγείας Πυργίου, έναν ωραιότατο χώρο, με εξαιρετικά παιδιά στην Γραμματεία, νοσηλεύτριες με το πιο λαμπρό χαμόγελο και την επιστημονική επίβλεψη, της ψυχής του Κέντρου Υγείας, του άρχοντος στην καρδιά των Νοτιοχωρούσων, γιατρού Ηλία Θεοδωρόπουλου.

Η τελευταία εμπειρία που είχα από εμβόλιο ήταν στο Κέντρο νεοσυλλέκτων και αχνά θυμάμαι να πηγαίνουμε με τη σειρά και κατά τάξη στο Δημοτικό σε υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Κλινική Αυγουστή.

Δεν αναφέρομαι σε τεχνικές λεπτομέρειες, για παράδειγμα εγώ δεν κατάλαβα καν τσίμπημα, ούτε στις συμβουλές του γιατρού, που ήταν σαφέστατες, απλές και αναλυτικές, αναφέρομαι στο αίσθημα που ένοιωσα ότι θα κυκλοφορήσω κάποια στιγμή χωρίς μάσκα, θα αντικρύσω το χαμόγελο των συνανθρώπων μου, θα τους χαιρετήσω όχι όπως οι… μπαμπουίνοι, θα μπορώ να τους αγκαλιάσω.

Επίσης είναι από τις ελάχιστες φορές, που αισθάνθηκα ότι αυτή η πατρίδα ενδιαφέρθηκε για μένα οργανωμένα.

Υπήρχε βέβαια και η ελληνική γκρίνια. Είναι μακριά το… Πυργί κ.λ.π. Δεν πειράζει παιδιά, η Χίος επεκτείνεται και μερικά μέτρα μακριά από την Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Δείτε ως ευκαιρία για μας βόλτα στα μαγευτικά χωριά μας.

Το έκανα και εγώ και με… κάρφωσε ο αξιότιμος Αγάς των Μεστών, που να μας κόβει ο Αλάχ χρόνια και να του τα δίνει σε… κιλά, που σε ένα χαρτάκι που μου έδωσε έγραψε το σημερινό υστερόγραφο.

Υ.Γ.: Για το εμβόλιο πήρανε απ’ το Πυργί τον Τζούμα, μα στα Μεστά ευρέθηκε για αντίδοτο μια σούμα.

Σχετικά Άρθρα