Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

Μέχρι πότε θα σκοτωνόμαστε σαν τα… σκυλιά;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 08/07/2019 - 21:48
Παρά τη έγκαιρη μεταφορά ο 58χρονος κατέληξε

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσω την αγάπη μου για τα ζώα. Απλά χρησιμοποιώ έναν όρο, που θέλει να δείξει απαξίωση στην ανθρώπινη ζωή, χωρίς η ζωή ενός ζώου επίσης να μην είναι το ίδιο εκτιμητέα.

Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες αλλά το πρωί την ώρα που ο γιός και οι γείτονες της άτυχης Μαρίας Μαρτάκη, μου περιέγραφαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της θύμα τροχαίου, στην οδό Αρχ. Μακαρίου στις 11.15 μ.μ. της Κυριακής των εκλογών, ένοιωσα την ανάγκη να μεταφέρω και την κραυγή της γειτόνισσας, που την σκέπασε με ένα σεντόνι, που της ζήτησαν οι Αστυνομικοί μέχρι μετά να ρθεί το Ασθενοφόρο μετά από 40’ !!!

«Κύριε Τζούμα, μου είπε, μέχρι πότε θα πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά;»

Αλήθεια ρωτάω κι’ εγώ φωναχτά, ένα σκυλί πόση ώρα μπορεί να είναι… πεταμένο στο δρόμο;

Και συνεχίζω τη σκέψη μου. Αν η Μαρία Μαρτάκη, δεν σκοτώνονταν επί τόπου, όπως όλα δείχνουν και τραυματίζονταν βαριά, εκεί θα την αφήναμε να ξεμάξει μισό χιλιόμετρο απ’ το Νοσοκομείο;

Αλήθεια, πόσα στοιχίζει στο άχρηστο δημόσιο η βάρδια ενός ασθενοφόρου, γιατί οχήματα υπάρχουν;

Πόσες φορές μας είπαν έγκαιρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ότι εν όψει του καλοκαιριού, που είναι ακόμα μπροστά θα έχουμε τέτοια φαινόμενα όπως της Μαρίας Μαρτάκη;

Είναι δυνατόν όταν το ασθενοφόρο βρίσκεται στο οποιοδήποτε περιστατικό, που φυσικά δεν μπορεί να αφήσει στη μέση, να πεθαίνουμε στους δρόμους;

Και μετά είναι δυνατόν να εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας μόνο με την ψήφο μας;

Από την άλλη θα πεί κάποιος, τι πρέπει να γίνει να κάνουμε διαδήλωση για τα αυτονόητα;

Θέλετε να το τραβήξουμε κι’ άλλο αυτό το… αυτονόητο;

Αν αύριο είχαμε στο νησί μια σταγόνα από την χύτρα των άλλων νησιών σε τουρισμό, αν είχαμε 5000 τουρίστες θα είμαστε με ένα ασθενοφόρο;

Οι… λεπτομέρειες όμως αυτές είναι ανάπτυξη.

Και επειδή η νέα Κυβέρνηση αυτήν λέει ότι επιζητεί και επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να είναι με ένα πανό στο δρόμο και επειδή θα πρέπει να γίνουν αλλαγές όχι τουλάχιστον με ρυθμό… δημοσίου, θα απαιτούσα από τον Νότη Μηταράκη να πάρει τηλέφωνο τον νέο επίσης συνάδελφο του στο υπουργείο Υγείας και να λύσουν το θέμα αύριο.

 

Υ.Γ. Αν οι Συριζαίοι νομίζουν ότι πάτωσαν μόνο με την αλαζονεία τους κάνουν λάθος.

Υποτίμησαν τέτοιες… λεπτομέρειες.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 09/07/2020 - 19:00

Έτσι προτείνουμε να ονομαστεί το Ξενοδοχείο, που έχων σώας τας φρένας επενδυτής ετοιμάζεται να αναγείρει στους οικοπεδικούς χώρους, που απελευθερώθηκαν από καθαρισμούς ερειπίων μετά το «Ελληνικό Κάστρο» προς το Αεροδρόμιο, εκεί ακριβώς δηλαδή που βγαίνει ωμό το σκ… τό στο γεφύρι της Φάρκαινας.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα σοβαρευτούμε ποτέ, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα το… προλάβω.

Δεν ήξερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ότι υπάρχει εκεί πρόβλημα με τον αγωγό του Βιολογικού και εδώ και 10 μέρες μυρίζει το σύμπαν σκατίλα, δεν μυρίζουν οι λέξεις αλλά η ανικανότητα των ανθρώπων, αναλόγως στο που φυσάει ο άνεμος.

Και επειδή ξέρω ότι «σειρούλα μου» ο Βασίλης Μυριαγκός, δεν λέει ψέματα, κάποιοι δεν του λένε την αλήθεια, αφού την τελευταία δεκαετία εκεί ή λίγο πιο πέρα στο Λιμανάκι της Φάρκαινας, μονίμως τα λύματα ξεχειλίζουν, πριν να μεταφερθούν στον Βιολογικό.

Συνεπώς θα γίνω πάλι κακός. Αντί να αμπελοφιλοσοφεί το Δημοτικό Συμβούλιο ή να συναγωνίζονται κάποιοι ποιός θα βάλει την καλύτερη στραβελιά στον Κάρμαντζη, ας σοβαρευτούν, γιατί αν τα τελευταία 50 χρόνια ισοπεδώσαμε το νησί, την επόμενη θα είναι για τα μπάζα.

Αλήθεια, την ώρα, που άλλοι λειτουργούν θερμοκήπια και εξάγουν κηπευτικά, βλέπε Ισραήλ, από απόβλητα Βιολογικών, εμείς πως θέλουμε να πάμε παραπέρα με έναν Βιολογικό του περασμένου αιώνα;

Ποιός από μας, που χρειάζεται πλέον μια μηχανή 500 κυβικών, έχει την απαίτηση να πάει μπροστά με ένα βεσπάκι πεντηκονταετίας;

Ο Βιολογικός έγινε επί συγχωρεμένου Μπουμπάρη, για τα λύματα μιας πόλης 20.000 κατοίκων και σήμερα θέλουμε το...βεσπάκι αυτό να μας πηγαίνει με φορτίο λυμάτων 40.000 κατοίκων.

Ας καθίσουμε σοβαρά επιτέλους να δούμε τι θέλουμε. Ξενοδοχεία, ποδηλατόδρομοι, χώροι περιπάτου, επεκτάσεις Αεροδρομίου με το σκα… τό στο δρόμο δεν γίνεται.

Όσον αφορά αυτούς που θεωρούν υπερβολικό να χαρακτηρίζω καταστροφικά τα 50 χρόνια που πέρασαν, παρακαλώ να συγκρίνουν τις δύο αυτές φωτογραφίες, που τις χωρίζει μισός αιώνας.

Δείτε πως ήταν το γεφύρι της Φάρκαινας και πως το κάναμε.

Δείτε τις καμάρες, την ομορφιά και το μεράκι του παλιού τεχνίτη και δείτε το σήμερα.

Τσιμέντα, ένα σιδερένιο τεμπέκι να σκεπάζει την σωλήνα που πάει στον Βιολογικό και κάτω εκεί που ψάρευε παλιά η μισή Χίος, σκατό και πάσης νεοΕλλάδος

 

Υ.Γ. Καλώς τα «πήρε στο κρανίο» ο Παντελής Φύκαρης του «Πολίτη» με την λογική της Περιφέρειας «Δώσε και μένα μπάρμπα» κατανομής διαφημιστικών καταχωρήσεων, σε … Μέσα που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους. Εγώ βαρέθηκα να το κάνω. Από το 1987, που υπάρχει η ΑΛΗΘΕΙΑ, έζησα στο πετσί μου την σκληρή πραγματικότητα, που λέει πως μαζί με τους βασιλικούς ποτίζονται και οι… γλάστρες. Παρηγορήσου Παντελή ότι δεν ανήκεις στις τελευταίες, γιατί όπως είπε ο… Κεμάλ αυτός ο κόσμος, των… πολιτικών δεν θα αλλάξει ποτέ.