Mπράβο στον Δήμο για τον φωτισμό στην οδό Πατελίδα

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 13/06/2023 - 21:59

Επειδή ζούμε στη χώρα που το αυτονόητο δεν θεωρείται και δεδομένο, θα θέλαμε με την ίδια ευκολία που ασκήσαμε κριτική στον Δήμο για τα χάλια του δημοτικού φωτισμού στην οδό Πατελίδα, https://www.alithia.gr/alithina/haire-skotos-ametrito-stin-odo-patelida να τον συγχαρούμε γιατί σήμερα το πρωϊ περνώντας είδαμε τα παλιά φωτιστικά… ξάπλα και στην θέση τους ολοκαίνουργια.

Υποθέτομε ότι το βράδυ πλέον η κατάσταση θα είναι ανθρώπινη και περιμένομε από τους κατοίκους, που μας προέτρεψαν να γράψομε για το πρόβλημα, να συγχαρούν παρομοίως τον Δήμο για το ενδιαφέρον.

Νομίζω πως αν αυτό κάνουμε ως κανόνα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν αφού η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι τεράστια.

Καλώς ή κακώς, σχήμα λόγου, μόνο κακώς είναι, έχουμε μια κεντρομόλα αντίληψη του χώρου, που ξεκινάει από την πλατεία και άντε να φτάνει στο τέλος της Απλωταριάς!

Υπεύθυνα σας πληροφορώ, με την αντίληψη του ανθρώπου, που για τις ανάγκες του ρεπορτάζ αλλά και από γενικότερο ενδιαφέρον περιδιαβαίνω τις γειτονιές και τις οδούς, πως η πόλη μας έχει τα έρημα της τα χάλια.

 Υπάρχουν δρόμοι που έχει να πέσει τσιμέντο από την εποχή του… χώματος. Υπάρχουν ανοιχτές χαβούζες και σκουπιδότοποι. Κάθε δρόμος, κάθε γειτονιά έχει την αμαρτία της, το ερείπιο της, το χορταριασμένο χωράφι της.

Εκτός του κέντρου του κέντρου και εκτός κεντρικών δρόμων, οι πολλοί εσωτερικοί είναι σε κακά χάλια, υποφωτισμένοι, επικίνδυνοι, προσβλητικοί για το σημερινό επίπεδο του πολιτισμού, σε πλήρη αντίθεση πολλές φορές με τα σπίτια ή τις αυλές τους, όπου επικρατεί αρχοντιά και καθαριότητα.

Δεν ξέρω τα σχέδια αυτών, που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, δεν γνωρίζω τι έχει στο κεφάλι του ο νύν Δήμαρχος, θέλοντας να συνεχίσει και μιλώντας για μια «Νέα Χίο» ξέρω απλά ότι όντως η Χίος πρέπει να γίνει νέα.

Νέα πρώτα απ΄όλα στην αντίληψη και την δημιουργία.

 Εδώ εκτός του σχεδιασμού και των κονδυλίων, χρειάζεται ένας Αντιδήμαρχος σαν διπλός Αναγνώστου – Ξενάκης ή τριπλός Μπελέγρης, δεν υποτιμώ κανέναν, αναφέρομαι σε πρακτικούς αιρετούς της προσφοράς, που να γυρίζει τις γειτονιές και τους δρόμους και να κάνει ολική ανάπλαση, με ασφάλτους, τσιμέντο, ασβέστη, λουλούδια, παρτέρια, ανάσες μικρών πάρκιγκ, οάσεις πρασίνου και μικρών αθλοπαιδιών.

Δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων όσο οργάνωσης, προγράμματος και συμμετοχής των κατοίκων στο εγχείρημα.

Η Πατελίδα, είναι ένα παράδειγμα και μπράβο στον Δήμο που της άλλαξε τα… φώτα στην κυριολεξία.

 

Υ.Γ.: Kύριε Μηταράκη, καλά τα ταξίδια στη Μυτιλήνη αλλά κάνετε μια δυναμική παρέμβαση στα ΑμΕΑ του ελληνικού δημοσίου, που δεν καταλαβαίνουν ότι για παράδειγμα μια Ψαριανή δασκάλα πρέπει να την διορίσουν στα Ψαρά. Τόσο βούδια πιά...;

Σχετικά Άρθρα