Να προσέξουμε ιδιαίτερα την … 24η Ιουλίου

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 21/07/2020 - 22:26

‘Εχουμε αναφερθεί ξανά στην σημασία της σημειολογίας, ειδικά σε ανθρώπους που το μορφωτικό τους επίπεδο επιτρέπει τέτοιες αναφορές, ημερομηνίες, μέρες, γρουσούζες μέρες κ.λ.π.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο αναμφισβήτητα έξυπνος Τούρκος ηγέτης, όπου κι’ αν έφτασε αυτό έγινε κατορθωτό με τις γενικές γνώσεις Λυκείου, όπως επίσης ότι έχει αποδείξει πολλάκις πως αν δεν σχεδιάζει τίποτα τυχαία, αυτό αφορά σίγουρα τις ημερομηνίες.

Η 24η Ιουλίου λοιπόν είναι σαφέστατο ότι δεν επελέγη τυχαία για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από Χριστιανικό Ναό, παγκόσμιο Σύμβολο, προστατευόμενο Διεθνώς μνημείο και Μουσείο σε Τζαμί.

Είναι η ημερομηνία της Συνθήκης της Λωζάνης. Μπορεί να πέρασαν από το 1923 97 χρόνια αλλά ο Ερντογάν, ποτέ δεν έκρυψε ότι φιλοδοξεί στην επέτειο των 100 χρόνων η Τουρκία να μην είναι… κολοβή, αφού αυτό θεωρεί ότι έκανε η συγκεκριμένη Συνθήκη.

Δεν επέλεξε λοιπόν τυχαία την ημερομηνία πρόκληση για όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μετατροπής ενός Ορθόδοξου Συμβόλου σε ένα ακόμα Μουσουλμανικό Τέμενος.

Πιστεύω λοιπόν ότι δεν επέλεξε τυχαία να ξεκινήσει σήμερα το ταξίδι για τις γεωτρήσεις μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου.

Αυτό το κάνει γιατί στο μυαλό του έχει σκοπό να χτυπήσει ή μας ωθήσει να τον χτυπήσουμε την 24η Ιουλίου, τυχαία ημέρα Παρασκευή, τυχαία… ιερή μέρα των Μουσουλμάνων.

Θα πείτε ποιός μπορεί να μιλάει με τόση βεβαιότητα; Κανένας, αλλά εδώ πρέπει να ερμηνεύσομε ένα πολιτικό, που έχει ξεσηκώσει το σύμπαν, είναι αποφασισμένος να απογειώσει την χώρα του, χωρίς να του περνά από το μυαλό ότι μπορεί να την κονιορτοποιήσει και που κατά τη γνώμη μου είναι αποφασισμένος να μας χτυπήσει.

Μέχρι πρότινος είχα τις αμφιβολίες μου. Μετά την απόφαση για την Αγιά Σοφιά, που ξέρει τι σημαίνει για τους Έλληνες είναι αποφασισμένος να χτυπήσει και ως προληπτικός η μέρα που ερμηνεύοντας το μυαλό του θα ήθελε να το κάνει είναι η 24η Ιουλίου.

Μέσα στο κεφάλι του, δεν μπορεί να ξεκολλήσει η σκέψη ότι αυτός ο αναθεματισμένος λαός, εμείς, ήταν ο πρώτος που άρχιζε να ξηλώνει το πουλόβερ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δεν θα ησυχάσει αν δεν τον τιμωρήσει.

Βεβαίως αυτές οι δουλειές θέλουν δύο και ο δεύτερος είμαστε εμείς ΜΟΝΟΙ μας.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές εκδίδονταν ανακοίνωση του Αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών, που καλεί την Τουρκία να απόσχει από έρευνες και γεωτρήσεις σε… αμφισβητούμενα νερά.

Δηλαδή για τους φίλους μας τους Αμερικάνους τα νερά του Καστελόριζου και της Ρόδου είναι… αμφισβητούμενα.

Ας μην το ψάχνουμε, ΜΟΝΟΙ μας είμαστε και ΜΟΝΟΙ μας θα μείνουμε, όλα μας τα έχει πεί ο Διονύσιος Σολωμός στον «’Υμνον εις την Ελευθερία» ανεξάρτητα αν εμείς μάθαμε απ’ έξω τους πρώτους στίχους του Εθνικού μας ύμνου.

Τι πρέπει να γίνει. Αν βάλουμε την ουρά στα σκέλια, με την όποια ψόφια δικαιολογία, ο επόμενος γύρος είναι να ζητήσει ο Ερντογάν, που θέλει να αλλάξει την Συνθήκη της Λωζάνης, την…εφαρμογή της, στο σκέλος που γράφει ρητά ότι τα νησιά του Αιγαίου θα είναι αποστρατικοποιημένα.

Πιστεύουμε να πάρει την απάντηση που πρέπει, αυτή που περιμένει και ο… μισός Τουρκικός λαός, γιατί αυτό το ξεχνάμε. Ο Ερντογάν σήμερα είναι τύραννος, έχει στη φυλακή επισήμως 9000 πολίτες, έχει συλλάβει 283.000, έχει απολύσει 100.000 στρατιωτικούς, έχει βγάλει σε αργία 150.000 Δημοσίους υπαλλήλους, έχει κλείσει 16 τηλεοπτικά κανάλια, 23 ραδιοφωνικούς Σταθμούς, 45 ημερήσιες εφημερίδες και πάει λέγοντας.

Όλοι αυτοί συν οι… Κούρδοι, που είναι άλλο ανέκδοτο, περιμένουν την ευκαιρία τους.

Ας τους την δώσει.

Και η πολιτική ηγεσία επιτέλους ας ξυπνήσει.

Μόλις προχθές, αφού οι Στρατιωτικοί ως γνωστόν μιλούν δημοσίως μέσω των… αποστράτων, ο δικός μας ο Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Δρίβας τα είπε… χύμα στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 στον Νίκο Λαδιανό, θέτοντας ευθέως για πολλοστή φορά το θέμα της αύξησης της Στρατιωτικής θητείας.

Για να δούμε αυτή τη φορά θα ακουστούν ή θα γίνει κατόπιν… εορτής;

Τα μάτια μας δεκατέσσερα τις επόμενες μέρες.

 

Υ.Γ. Προς Ευρωπαίους συμμάχους. Αν ο Πέρσες δεν προσέκρουαν στον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες και την Σαλαμίνα σήμερα οι Σουηδέζες θα φόραγαν… μπούργκες.

Αν η Ελλάδα δεν βοηθηθεί σήμερα να σταματήσει τον Ερντογάν, η επόμενη στάση του θα είναι στη… Βιέννη.

 

Σχετικά Άρθρα