«Νήσος Σάμος»… σε ευχαριστούμε

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 10/11/2021 - 19:48

Όπου Νήσος Σάμος το πλοίο και όχι το… νησί.

Και όπου πλοίο, η Εταιρεία, και εν πάση περιπτώσει οι συντελεστές του… στουκαρίσματος του πλοίου, στην την λές και… χωμάτινη βοηθητική ράμπα, στην προβλήτα του… Οθωμανικού Λιμένος μας.

Διότι αν δεν ήταν αυτοί, η κύρια ράμπα θα ξεκινούσε την λειτουργία της στην 209η επέτειο απελευθερώσεως του νησιού μας από τον Τουρκικό ζυγό, ήτοι 100 έτη από σήμερα.

Αλήθεια, είδατε ταχύτητα ξηλώματος, της απείρου κάλλους και κυρίως τοποθετήσεως καγκέλινης περιφράξεως έναντι του REX;

Για πότε φύγανε τα κάγκελα και για πότε θα λειτουργήσει η ράμπα, ούτε που θα το καταλάβουμε.

Βέβαια όπως ειπώθηκε εκεί, δεν ολοκληρώθηκε ακόμα το έργο, διότι τώρα αφού τα βρήκαμε με το… ύψος, θα πρέπει να τα βρούμε και με το… φάρδος, αλλά αν αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και θέλουμε επιτάχυνση, λέμε του καπετάνιου του «Πελαγίτη» τώρα, να την… σπρώξει και αυτός λίγο να ξεμπερδεύουμε.

Γενικώς ότι τεχνικό πρόβλημα υπάρχει και δυσκολεύονται ειδικά στον Δήμο να καταλήξουν, ας φωνάζουν την… κυρία Μαρία την Μουχανούδαινα, διότι αυτό που κάνουν τώρα, μετά… στουκαρίσματος, τους το έλεγε από την αρχή, κι’ ας έχει περάσει μια φορά από το Πολυτεχνείο… απ’ έξω.

Το διακωμωδούμε το θέμα, αλλά αν δεν κάνουμε έτσι θα τρελαθούμε.

Η ιδέα πάντως των… ευχαριστιών στην Εταιρεία για το… στουκάρισμα, δεν είναι δική μου, αλλά του Οδοντίατρου Κώστα Λουτράρη, που για όσους δεν τον ξέρουν εκτός από πνευματώδης είναι και… πειραχτήρι.

Ανταμώσαμε στα εγκαίνια του «Μουσείου των Σφαγών» που εκτός του ιδίου, έχει τεράστια σημασία ότι ο Χίου κ. Μάρκος δέσμευσε τον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο να αναστηλώσει και στην ουσία μαζί με την ιστορία, να διασώσει και το ιστορικό Μοναστήρι του μαρτυρικού Αγίου Μηνά.

 

Υ.Γ.: Ο μέντορας του Χίου μακαριστός Διονύσιος έλεγε, πως οι πλούσιοι είναι πολύ… χρήσιμοι αρκεί να κατευθύνεις σωστά το περίσσευμα τους.

Σχετικά Άρθρα