Ο Δήμος καθαρίζει, ο τύπος ή η… Αστυνομία;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 28/05/2021 - 17:08

Η κοινωνία, αυτή είναι η σωστή απάντηση, στο ερώτημα πως έγινε το… θαύμα και οι χώροι πέριξ συγκεκριμένων καταστημάτων σε παρόδους της Απλωταριάς, σταμάτησαν να βρωμίζονται.

Θέλετε να το αναλύσουμε; Αξίζει γιατί μας δείχνει και τη συνέχεια.

Όσοι είχαν την συγκεκριμένη συμπεριφορά και φεύγοντας «σκάτωναν» τους γύρω χώρους, κατ’ αρχήν προκάλεσαν την διαμαρτυρία συμπολιτών, που τους εξέθεσαν δημοσίως. Εδώ βάλαμε το χεράκι μας και εμείς, που είμαστε… εσείς, αλλιώς κατ’ ουσία δεν είμαστε τίποτα.

Τη σκυτάλη την πήρε στη συνέχεια ο Δήμος, που άρχισε να… γυαλίζει τους χώρους και έτσι λειτούργησε η λογική του… Μετρό στην Αθήνα. Ότι λάμπει δεν βρωμίζεται, ότι φροντίζεται αποτρέπει την καταστροφή και την ανοίκεια συμπεριφορά.

Την «χαριστική βολή» την έδωσε η Αστυνομία, με τη λογική… Κεβόπουλου. Κάνε χωρίς να φωνάζεις, πέρνα απλά να σε βλέπουν, δήλωνε την παρουσία σου, αν αυτό γίνει σωστά αρκεί.

Για το «θαύμα» λοιπόν, που αν το αφήσουμε στην τύχη του μπορεί να έχει μικρή διάρκεια, υπάρχει εξήγηση και δεν είναι πολύπλοκη.

Απλά το θελήσαμε όλοι μαζί και οι καταστηματάρχες, που κατάλαβαν ότι από την άσχημη εικόνα, οι τελικοί χαμένοι θα είναι οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους.

Άντε λοιπόν και καλή συνέχεια.

 

Υ.Γ.: Το τι σημαίνει αθόρυβη δουλειά το δείχνει και Παντ. Καλανδρόπουλος. Αρκετούς μήνες η Τροχαία δεν έχει στην δύναμη της τον «άπαιχτο» Γ. Κολόμβο, αλλά η δουλειά γίνεται μια χαρά.

Σχετικά Άρθρα