Ο κορωνοϊός του… Δημαρχείου

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 19/10/2020 - 18:41

Η πολιτεία απαιτεί από όλους μας τήρηση των μέτρων για την πανδημία και σοβαρότητα.

Εννοείται ότι για να προτρέπεις σε κάτι δίνεις το παράδειγμα.

Στα πλαίσια αυτά και ενώ η Χίος είναι πάντα βαμμένη στο… χαλαρό πορτοκαλί χρώμα, γίνεται γνωστό ότι συγγενικό πρόσωπο εργαζόμενης στον Δήμο Χίου, ανιχνεύτηκε θετική στον κορωνοϊό, όπως θα μπορούσε να διαπιστωθεί και στους μισούς από μας αν είχαμε… Μικροβιολόγους.

Ας το ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχει μπέρδεμα.

Πριν την ανάπτυξη της Μικροβιολογίας, ας το λέμε έτσι απλοποιημένα, οι άνθρωποι ήταν πιο… ευτυχισμένοι αφού κανείς δεν ήξερε ότι έχει αυξημένη χοληστερίνη ή πάσχει από διαβήτη.

Θα πείτε, μα έτσι πήγαιναν… αδιάβαστοι.

Κάτι μου λέει ότι έτσι πάμε και τώρα, αλλά ας επιστρέψουμε στο Δημαρχείο.

Σήμερα λοιπόν το πρωϊ, σύμφωνα με τα… πρωτόκολλα εμφανίστηκαν δύο εργαζόμενες στον ΟΔΥ με στολή ΑΡΑΒΟΧΥΠΙ πολέμου και πήραν… δειγματοληπτικά σίελο από 10 άντε 15 εργαζόμενους.

Μετά ταύτα οι… δειγματοληπτικοί εργαζόμενοι συνέχισαν κανονικά την εργασία τους, εννοείται και οι άλλοι πολλαπλάσιοι, που δεν προσέφεραν… σίελο.

Και οι πρώτοι θα περιμένουν σε τρείς μέρες τα αποτελέσματα, το λές και πέντε και επειδή ακούγεται ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν απόλυτα ασφαλή, στα θετικά παίρνεται και δεύτερος… σίελος και άντε ξανά – μανά τρείς μέρες, το λές και πέντε, και στο μεταξύ, συγνώμη για την παρατήρηση, αλλά κόλλησε η μισή Χίος.

Δεκτή κάθε άλλη ανάγνωση.

Τι θα έκανε μια σοβαρή πολιτεία, με την απαίτηση σοβαρότητας και από τους πολίτες της;

Θα γνώριζε την ύπαρξη της… Μικροβιολογίας.

Δεν μπορεί δηλαδή να είναι η πανδημία το υπ’ αριθμόν ένα παγκόσμιο πρόβλημα, να κινδυνεύει η οικονομία να τινάξει τα πέταλα σε ένα δεύτερο ολικό κλείσιμο, που ψήνεται εδώ και καιρό, και να κάνουμε… οικονομία στα τέστ.

Μια σοβαρή πολιτεία θα έλεγε. Θέλω να σφραγίσω το πρόβλημα; Παίρνω δείγματα από όλους τους εργαζόμενους, έχω επιτόπου αποτελέσματα, υπάρχει τρόπος και μηχάνημα, δωρεά μάλιστα του Δήμου, αλλά δεν υπάρχουν αντιδραστήρια (νάτος πάλι ο… Μικροβιολόγος).

Άρα, την ίδια μέρα βλέπω τους συμπτωματικούς και τους κλείνω σπίτι τους για 15 μέρες να σταματήσω την εξάπλωση.

Εμείς όμως κάνουμε οικονομία στα… αντιδραστήρια, δηλαδή για να επιστρέψουμε στο αρχικό παράδειγμα, δεν κάνομε…  αναλύσεις, η χοληστερίνη μας πιάνει τα… 1000 και «ανάπαυσον αυτόν εν τόπω χλοερώ».

Υπάρχει ίσως ο αντίλογος ότι είναι… ακριβά τα αντιδραστήρια.

Ίσως, άρα θα είναι… φθηνότερη η νοσηλεία από τον κορωνοϊό ή το να κλείνουμε την μισή αγορά ή να ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε και την υπόλοιπη ή να κυκλοφορούμε σαν τους… ροφούς.

Δυστυχώς, η υπόθεση αντιμετώπισης της ιχνιλάτησης του κορωνοϊού στο Δημαρχείο, απέδειξε ότι άλλο ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, δεν έχουμε την σοβαρότητα να το αντιμετωπίσουμε.

Υ.Γ.: Εννοείται βέβαια ότι θα πειθαρχούμε στα μέτρα, αλλά εννοείται επίσης ότι καταλαβαίνουμε όλοι μας, πως σε ένα ακόμα τομέα ζούμε από τύχη.  

 

Σχετικά Άρθρα