Χίος, Παρασκευή 19 Ιουλίου

Ο κόσμος και η ελληνική… καρακοσμάρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 18/02/2019 - 19:16

Τελειώσαμε με τις μεταγραφές από το πρώην ΠΑΣΟΚ στον Σύριζα; Τι έγινε με το δάνειο του Πολάκη;

Ποια μαγαζιά έσπασε σήμερα ο Ρουβίκωνας; Ποιά είναι τα τελευταία ποιητικά αποφθέγματα του Καμμένου;

Πότε θα πάρει την αγνώστου αριθμού νέα άδεια του ο… ισοβίτης Κουφοντίνας; Με αυτά ασχολούμαστε στον κόσμο της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα οι ηγέτες της γης βρίσκονται στο Μόναχο εξετάζοντας τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες.

Τα πράγματα αλλάζουν τόσο πολύ πού οι Γερμανοί απαντούν σε σχετική δημοσκόπηση ότι αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς από τη Ρωσία παρά από τις ΗΠΑ του Τράμπ.

Ταυτόχρονα αποχή από τα σχολεία τους πραγματοποιούν μαθητές σε όλη τη βρετανική επικράτεια, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Οι μαθητές διαβάζουμε συνέρρευσαν κατά χιλιάδες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο με βασικό σύνθημα «Σώστε τον πλανήτη μας».

Ζητούν από την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και να λάβει δραστικά μέτρα.

Στις δράσεις συμμετέχουν μαθητές από 60 πόλεις της Βρετανίας.

Η κίνηση των μαθητών ξεκίνησε από τη διαμαρτυρία της 15χρονης Σουηδής Γκρέτα Θούνμπεργκ, η οποία το Σεπτέμβριο δεν πήγε στο μάθημά της αλλά πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο κατηγορώντας τη χώρα της, ότι δεν τηρεί τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Μετά απ’ αυτούς την σκυτάλη πήραν οι μαθητές του Βελγίου.

Σκεφτόμαστε στην Ελλάδα οι μαθητές να κάνουν αποχή όχι γιατί δεν πάνε… εκδρομή αλλά γιατί αγωνιούν για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;

Με όσα συμβαίνουν λες και δεν ζούμε στο ίδιο σύμπαν ή για να το δούμε πιο ψύχραιμα εμείς ζούμε στην καρακοσμάρα μας και αυτό δεν αφορά μόνο τους κυβερνώντες.

Με αυτές τις σκέψεις αναλογίζεσαι αν θα σκύψει κανείς σοβαρά στα στοιχεία που δείχνουν ότι χάνουμε και τους τούρκους τουρίστες, όπως χάνουμε και το ένα μέτρο νερό που έπεσε μέχρι στιγμής στο νησί, για εμπλουτισμό… θαλάσσης, ώστε να παράγουμε εν συνεχεία νερό… λάτρας, πληρωμένο σε χρυσό.

Υ.Γ.: Αυτή την εβδομάδα κανείς δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Χίου, ανησυχώ…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 18/07/2019 - 18:12

Αυτό σημαίνει ότι σταματάει το… σύρμα, για το που ακριβώς βρίσκονται οι εκτός πόλης, Εφοριακοί;

Όχι βέβαια, ούτε το πρόβλημα των διωκτικών μηχανισμών φοροδιαφυγής είναι το όνομα αλλά η χάρη και εδώ φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση, χωρίς να μας προπαίρνει ο ενθουσιασμός, αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα, πως το πρόβλημα δεν είναι στη δίωξη αλλά η δυνατότητα του άλλου να πληρώνει τους φόρους του, που πρέπει να είναι πάντα λογικοί και ανταποδοτικοί.

Αναφερόμαστε στην απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ΣΔΟΕ και οι αρμοδιότητες του  να περάσουν στην νεοσύστατη γενική γραμματεία φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας.

Πρόκειται για ενθαρρυντικό σημάδι παρόμοιο με αυτό που ακούγεται για τις 120 δόσεις, που προκειμένου να πληρωθούν πρέπει να καταργηθούν όλες οι ηλίθιες προσαυξήσεις και να γίνουν στην ανάγκη και 240.

Βέβαια όλα αυτά για να έχουν πρακτικό αποτέλεσμα πρέπει να ανοίξει η αγορά, να γίνουν επενδύσεις και να βρούν άνθρωποι δουλειά.

Μόνο ένας εργαζόμενος μπορεί να πληρώνει φόρους και δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα δεχθεί, όχι το ΣΔΟΕ ο Βεληγκέκας αυτοπροσώπως να βγεί παγανιά, να πληρώσει τα μισά των εισπράξεων του και μάλιστα άνευ λόγου.

Αφήνουμε κατά μέρος το άλλο το πανηλίθιο να απαιτεί το κράτος να παίρνει προκαταβολή φόρου.

Συνεπώς ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Δεν χρειάζονται ΣΔΟΕ και μηχανισμοί τρόμου. Όσοι και να εφευρεθούν λεφτά δεν πρόκειται να μαζέψουν, τα δε πρόστιμα τους είναι άνευ νοήματος αφού ουδείς τα πληρώνει.

Άρα στο τέλος, στην σιρμαγιά, που λένε και οι έμποροι το Ταμείο είναι άδειο.

Το ταμείο θα γεμίσει μόνο αν η φορολογία είναι τόσο μικρή, που δεν αξίζει να την αποφύγεις, και αν αυτή έχει ανταπόδοση.

Σε μια δημοσιογραφική αποστολή στην Αυστρία προτρέψαμε ως… έλληνες τον ταβερνιάρη αντί να κόψει 4 αποδείξεις των 50 ευρώ, είχαμε καθίσει σε 4 τραπέζια, να κόψει μία των 200.

Η αφοπλιστική του απάντηση;

Γιατί να πώ ψέματα στο Κράτος;

¨Ετσι. Γιατί να αποφύγει την φορολογία αφού ήταν μικρή και γιατί να πεί ψέματα σε ένα κράτος, που αν λιποθυμούσε για παράδειγμα είχε έξω από την πόρτα του το ασθενοφόρο;

Εδώ περιττεύει να πούμε ότι διπλή βάρδια ασθενοφόρου δεν έχει βγεί και είναι θέμα χρόνου η νέα Κυβέρνηση πλέον να κρεμαστεί στα… μανταλάκια.

 

Υ.Γ. Επανερχόμενη η χώρα στην πραγματικότητα, και χαιρόμενος την εικόνα στην Βουλή, όπου ελεύθερα ορκίζονταν ο καθένας όπου ήθελε, αναρωτιέμαι. Οι Ορθόδοξοι το θρήσκευμα είχαν ανάγκη της παρουσίας της μισής Ιεράς Συνόδου; Η παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν αρκετή;

Το παραπανίσιο για μια ακόμα φορά χάλασε το ίσιο.