Οι κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση παρακαλούσαν να πάνε… Φυλακή

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 11/06/2024 - 21:55

Επιτρέψτε μου την αναφορά σε ένα θέμα με ιδιαίτερη σημασία.

Όχι μόνο επειδή άπτεται ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, αλλά γιατί κυρίως σπάει τον Χιακό… νόμο της σιωπής, εξίσου σοβαρό ζήτημα, που έχει τις ρίζες του στην δουλικότητα της Οθωμανικής σκλαβιάς και είναι απότοκο των Σφαγών, όσο και αν εμείς νομίζουμε ότι ξεχάστηκε και ξεπεράστηκε.

Αναφέρομαι στα όσα θα ακούσουμε και τηλεοπτικά να λέει την Πέμπτη ο Δημήτρης Καρδασιλάρης, καλεσμένος μου την στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καρδασιλάρης; Όχι δεν είναι μόνο ο για πάνω από 15 χρόνια Πλοίαρχος σε Κρουαζιερόπλοια της μεγαλύτερης Εταιρείας του κόσμου, τουτέστιν πριν τον… Θεό, σε πλοία πολιτείες των 1500 μελών πληρώματος και των 2000 επιβατών.

Δεν είναι μόνο ο άνθρωπος, που έφερε στην Χίο τα AZAMARA, τα οποία ως κλασσικοί Χιώτες διώξαμε και εξηγεί πολύ καλά και απλά τους λόγους.

Δεν είναι μόνο ο Αξιωματικός Ε.Ν. καριέρας, που ξέρει απ’ έξω, γιατί αυτή είναι η ζωή του, τα «μυστικά» της Κρουαζιέρας.

Δεν είναι ο συμπατριώτης μας, που κατά λάθος μπήκε στα Κρατητήρια. Απ’ ότι φάνηκε στην συνέχεια, ένα κουκούτσι μυαλό, να είχε η Αστυνομική αλυσίδα, θα τον έχε κρατήσει σε μια… πολυθρόνα.

Απ’ ότι θα ακούσετε και θα δείτε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV είναι ο άνθρωπος που είδε και μίλησε. Το τελευταίο έχει σημασία, γιατί αυτά που λέει και για τα οποία θα φρίξετε, μας τα έχουν πεί κι’ άλλοι, τα έχουν ζήσει πολλοί. Όταν όμως τους βάζαμε το ζήτημα της επώνυμης καταγγελίας, έκαναν το κλασικό… Χιώτικο, με το Ελαφάκι του Πασά, όσοι δεν το ξέρετε αναζητήστε το.

Τι είδε λοιπόν ο Δημήτρης σε μια διαδικασία, που αύριο μπορεί να βρεθεί ο καθένας από μας; Ένα μπουντρούμι, που δεν έχει σχέση με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα και είναι υποχρεωμένη να τηρεί. Ένα χώρο γεμάτο βρώμα, χωρίς ούτε ένα στρώμα, για να ακουμπήσει κάποιος το σώμα του. Με τουαλέτες για ζώα, χωρίς αερισμό, αλλά με εφοδιασμό άριστο αφού οι σακούλες έμπαιναν «αστραπή» από κατάστημα, που όπως κατήγγειλε ανήκει σε σύζυγο Αστυνομικού.

Αυτά και άλλα πολλά, τα έχει καταγγείλει και γραπτά αλλά τώρα τα καταθέτει επωνύμως πάντα και δια ζώσης. Όπως καταθέτει με όλη την αγνότητα των ανθρώπων της θάλασσας, ότι δεν ήξερε μέχρι να έχει αυτή την εμπειρία, τι εργασία είναι αυτή του «Αυτοφωράκια». Εργασία που έχει «θεσπίσει» η ελληνική πολιτεία και Νομοθετικά !!!

Ο Δημήτρης Καρδασιλάρης έχει το θάρρος να πεί επώνυμα και τηλεοπτικά πράγματα, που δεσμεύτηκε να ελέγξει, δεν ξέρομε μπορεί και να το έπραξε, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου. Λέει πράγματα, που μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο κοινοβουλευτικής έρευνας και σίγουρα θέτει ζητήματα, που να τα συνεχίσει και νομικά, πολλοί που μέχρι τώρα έκαναν το κορόϊδο, θα βρούν στην κυριολεξία τον διάβολο τους.

Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωση. Γιατί κάποιοι μπορούν να παρανομούν, μάλιστα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν μπορούν για πάντα.

Σκεφτείτε τι εικόνες αντίκρυσε και περιγράφει, που θυμάται ότι οι υπόλοιποι «συγκρατούμενοι» του παρακαλούσαν να τους πάνε στην Φυλακή, να ζήσουν κρατούμενοι μεν, αλλά σαν… άνθρωποι.

Υ.Γ.: Σας θυμίζει τίποτα η κάτωθι φωτογραφία; Ήταν σαν σήμερα 11 Ιουνίου του 1982, που το πορτοκαλί ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, την πάλαι ποτέ ΝΕΧ «στουκάρισε» στην Προκυμαία, νομίζοντας τότε όλοι πως έφταιγε μόνο το πλοίο.

Σχετικά Άρθρα