Πότε θα μας ξανά… κλείσουν;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 24/11/2021 - 20:26

Αν πω ότι είναι το ερώτημα 9 συμπολιτών μας στους 10, πιστέψτε με δεν υπερβάλλω.

Πότε θα μας κλείσουν λοιπόν;

Επειδή λοιπόν όπως ξέρετε εμείς οι δημοσιογράφοι τα… ξέρουμε ΟΛΑ, θα επιχειρήσω να απαντήσω με την κοινή λογική.

Αυτή λέει ότι η ανθρωπότητα δυσκολεύεται και σ’ αυτή την πανδημία. Ακόμα και με εμβολιασμούς στο 90%, για παράδειγμα Ισπανία, Ισραήλ, τα πράγματα καλυτερεύουν μεν, αλλά τα έκτακτα μέτρα δεν αποφεύγονται.

Συνεπώς για να δούμε τι θα γίνει εδώ, πρώτον πρέπει να σταματήσουμε να ακούμε τις αμέτρητες Κυβερνητικές φωνές.

«Δεν θα κλείσουμε» «Δεν θα κλείσουμε» «Δεν θα γίνει άλλο απαγορευτικό» (εδώ φυσικά το λένε με το… ελληνικό του όνομα).

Το αν θα κλείσουμε θα το πεί μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού του το… σφυρίξει στο αυτί ο Σ. Τσιόδρας. Όλοι οι υπόλοιποι είναι άσχετοι και φλύαροι.

Μετά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στον χάρτη. Για να δούμε τι θα γίνει αύριο εδώ, πρέπει να δούμε τι γίνεται σήμερα αλλού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε αντιγραφή, αλλά λίγο – πολύ τα μέτρα του αύριο θα είναι αυτά της γειτονιάς μας και όχι της Κίνας ή της Ιαπωνίας για παράδειγμα, όπου ο άλλος βάζει τη μάσκα για να προστατευτεί ο διπλανός του. Ο Ευρωπαίος με τον Έλληνα… αρχηγό, βάζει τη μάσκα για να προστατεύσει τον εαυτό του και ο διπλανός του… ας πρόσεχε.

Σημειώστε λοιπόν για να μην… απορείτε.

Η Αυστρία… σπατσάρισε. Τα έκλεισε πάλι ΟΛΑ για να συνέλθει το σύστημα Υγείας της. Άρα ολικό απαγορευτικό γίνεται και παραγίνεται. Επίσης αποφάσισε από τον Φεβρουάριο του 2022 υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους.

Η Γερμανία, βρίσκεται στο παρά 5’ της ίδιας διαδικασίας. Ήδη η Βαυαρία επέβαλε ολικό απαγορευτικό.

Ο υπουργός Υγείας δε της χώρας Γενς Σπάν, πιό ξεκάθαρος δεν μπορούσε να γίνει.

«Έως το τέλος του 2021, είπε, όλοι στην Γερμανία θα έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει από Conid ή θα έχουν πεθάνει»

Η Ισπανία, που προ είπαμε, είναι 90% εμβολιασμένη, θα ανακοινώσει σε λίγο ουσιαστικό αποκλεισμό του 10% που δεν καταλαβαίνει με τίποτα.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν και σημειώστε τις οι… ανεμβολίαστοι.

Στη Γαλλία τώρα, που όσοι δεν το έχουν καταλάβει ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία, ισχύει ήδη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε δημόσιους χώρους, όπως θέατρα και μουσεία. Από τον Αύγουστο το ίδιο ισχύει και για τα εστιατόρια, όπως και για τα τρένα σε δρομολόγια μακρινών αποστάσεων, κάτι που περίπου κάναμε και εδώ, τηρουμένων των… αναλογιών.

Αυτό σημειώνεται, γιατί η απαγόρευση εισόδου σε Μουσεία στη χώρα μας, μιλάμε ως μέτρο έχει… τσακίσει τους ανεμβολίαστους.

Στην Ιταλία συζητούν για αυστηρότερα μέτρα το επόμενο διήμερο.

Στην Ολλανδία ήδη εστιατόρια, καφέ, μπαρ και εμπορικά καταστήματα κλείνουν στις 8.00 μ.μ. ενώ οι αθλητικοί αγώνες πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

Στο Βέλγιο αποφασίστηκε όλοι να εργάζονται 4 φορές την εβδομάδα από το σπίτι, άρα πρακτικά 4 μέρες την εβδομάδα κλείστηκαν στο… σπιτάκι τους.

Σε καφέ και εστιατόρια απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Τα ίδια πράγματα γίνονται και στην Δανία και το Λουξεμβούργο.

Στην Τσεχία τώρα, από τις 22 Νοεμβρίου μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης επιτρέπεται να μπαίνουν σε εστιατόρια και κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Οι ανεμβολίαστοι στην ουσία πάνε μόνο στην δουλειά τους και μόνο με την επίδειξη εργαστηριακού τέστ.

Στην Σλοβακία από τις 22 Νοεμβρίου και τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες μόνο εμβολιασμένοι μπορούν να εισέλθουν σε εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, κινηματογράφους, θέατρα και γήπεδα. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να κάνουν εργαστηριακό τεστ με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Στην Πορτογαλία το ψηφιακό πιστοποιητικό της Ε.Ε. απαιτείται για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και μεγάλες εκδηλώσεις όπως και για τα ταξίδια.

Σταματάμε για να μην κουράσουμε, δίνοντας απαντήσεις λογικής στο ερώτημα σας.

Θα μας κλείσουν αναγκαστικά ΟΛΟΥΣ ξανά, αφού η μόνη άμυνα κατά του GOVID είναι το εμβόλιο, αλλά πρώτα από όλα θα ΚΛΕΙΣΟΥΝ τους ανεμβολίαστους.

Αυτό δεν γράφεται ως… εκβιασμός. Άλλωστε πριν τις ευθύνες των πολιτών, που ένα ποσοστό σε τελική ανάλυση βρε αδελφέ δεν καταλαβαίνει και θα πάθει αυτό που «ψυχρά» λένε οι Γερμανοί, γιατί αυτή είναι η… κατασκευή τους, θα πεθάνει, υπάρχουν οι ευθύνες των Κυβερνήσεων.

Για παράδειγμα η δική μας, πως θα τολμήσει να εμβολιαστούν οι φοβιτσιάρηδες (οι ψεκασμένοι απλά θα πεθάνουν) την ώρα που δεν τολμά υποχρεωτικό εμβολιασμό στους Αστυνομικούς και σε όλους τους υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα;

Άρα για να επανέλθουμε στο ερώτημα.

Η απάντηση είναι.

Το αν θα κλείσουμε ξανά ΟΛΟΙ θα το δείξουν οι θάνατοι, το σίγουρο είναι ότι θα ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ μέσα με διάφορους τρόπους οι ανεμβολίαστοι.

Υ.Γ.: Aθάνατο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός και το απαγορευτικό… εξόδου, φαντάζεστε την αγορά των νησιών μας με ισοτιμία ευρώ – τουρκικής λίρας 1 προς 14; Μιλάμε για γίνονταν η έξοδος των… Μυρίων.

 

Σχετικά Άρθρα