Προφανώς ήρθε η ώρα της… Εισαγγελέως Χίου

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 29/11/2023 - 20:39

Δεν πρέπει να βιαζόμαστε γι’ αυτό, ούτε να αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε σ’ αυτό και γι’ αυτό υπάρχουν προηγούμενα πολλά μέσα για διάλογο, συνεννόηση κ.λπ.

Όταν όμως δεν πίπτει λόγος τότε, συγνώμη αλλά υπάρχει και η… ράβδος.

Να εξηγηθούμε αν και περιττεύει για όσους παρακολουθούν την ειδησεογραφία.

Μήνες παρακολουθούμε τα έργα στον Περιφερειακό του Αεροδρομίου και το αντιπλημμυρικό στο Κοντάρι, που με την ευκαιρία από τις τελευταίες βροχοπτώσεις φάνηκε πως σε γενικές γραμμές έγινε σωστή δουλειά.

Στα πλαίσια αυτά επισημάναμε στην επικινδυνότητα εμποδίων στην έξοδο της οδού στο ύψος του My market από την οδό Χίου – Καρφά, στον κεντρικό της Λεωφόρου Ενώσεως. Η έξοδος μάλιστα έχει και σήμα STOP, δείγμα της επικινδυνότητας του σημείου.

Από την επισήμανση μας, που δεν γίνεται πρώτη φορά, αφαιρέθηκε ήδη μια Στάση των Αστικών Λεωφορείων, αλλά ακριβώς πάνω στην στροφή έμεινε αυτή η φωτεινή πινακίδα, που ενημερώνει για τις τιμές πρατηρίου καυσίμων.

Κανονικά η Εταιρεία εξ αντικειμένου θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη περί… αντανακλαστικών, οπότε και αφού έχει περάσει πάνω από μήνας από την επισήμανση, θέτομε το θέμα υπ’ όψιν της Εισαγγελέως Χίου και περιμένουμε τις δικές της ενέργειες.

Προφανώς αν η εταιρεία έχει πάρει κάποια άδεια για την τοποθέτηση της πινακίδας πάνω στην στροφή, θα την θέση στην διάθεση της, για να δούμε ποιά υπηρεσία θεώρησε ότι το να κλείνεται η ορατότητα στην έξοδο προς κεντρική οδό, με STOP μάλιστα, είναι φυσιολογικό και νόμιμο.

Εκτός αν κλασικά ελληνικά, η εταιρεία κοτσάρισε την πινακίδα εκεί αυθαίρετα, οπότε πρέπει να την αφαιρέσει. Εκτός αν δεν είναι επικίνδυνη και εμείς ή τρελαθήκαμε ή είμαστε υπερβολικοί.

Αυτά όμως από την στιγμή που θα τηρηθούν τα νόμιμα της διαδικασίας θα ξεδιαλύνουν. Ευχόμαστε πριν γίνει κάποιο τροχαίο ατύχημα εξαιτίας της παρεμπόδισης ορατότητας, γιατί τότε θα βρεθεί σίγουρα η άκρη αλλά θα είναι αργά.

Υ.Γ.: Από τον άγουρο θάνατο συναδέλφου του και μετά, ο 62 χρονος Καθηγητής του Γυμνασίου Κάμπου ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος για την υγεία του, τον ενδιέφερε δηλαδή η ζωή, επισκέφθηκε μάλιστα την Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να ζητήσει πληροφορίες συνταξιοδότησης του, μέχρι που σήμερα το μεσημέρι έθεσε μόνος του τέλος στην ζωή του. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

 

Σχετικά Άρθρα