Τα… τρία Α του Σταμάτη Κριμιζή και το… Ω, που αγνοεί ο Ελληνικός λαός

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 10/02/2023 - 20:08

Πόσες φορές έχουμε ακούσει, το κάνουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι, να εκθειάζουμε ή να επικαλούμαστε την ωριμότητα του λαού μας;

Ε, λοιπόν, επειδή εγώ ανήκω σε άλλη… κατηγορία, δεν έχω πρόβλημα δηλαδή να δώ την στραβωμάρα μας και να την επικαλεστώ, έχω δε σημειώσει επανειλημμένα ότι δεν τρέφω αυταπάτες, σας παρακαλώ αφαιρέστε τρία Α από την σκέψη σας και καταργείστε και το γράμμα Ω από το οποίο αρχίζει η ωριμότητα.

Και επειδή ακούω ένα νεαρό να λέει «Με γρίφους ομιλείς γέροντα» εξηγούμαι.

Την Πέμπτη το βράδυ, αφού προηγήθηκε και αρκετή διαφήμιση, ένας επώνυμος συνάδελφος, ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Antenna, είχε καλεσμένο στην γνωστή σειρά συνεντεύξεων του «Ενώπιος – ενωπίω» τον κορυφαίο Έλληνα Σταμάτη Κριμιζή.

Για τον διασημότερο Χιώτη όλων των εποχών από την εποχή του… Ομήρου, δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα.

Αφήστε όμως την Χίο. Αν αναλογιστεί κανείς το επιστημονικό μέγεθος του ανδρός, είναι δύσκολο για άλλο Έλληνα, να φτάσει σε ανάλογη θέση. Και λέω δύσκολο, γιατί ακατόρθωτο δεν είναι. Άλλωστε, αυτό είναι και μέρος της φιλοσοφίας και πράξης ζωής του Ακαδημαϊκού – Αστροφυσικού Σταμάτη Κριμιζή. Αναφέρομαι φυσικά στην εκτίμηση του, ότι ψηλά ανεβαίνεις και σαν άνθρωπος και σαν κοινότητα και σαν χώρα, αν πιστεύεις, βιώνεις και κάνεις πράξη στη ζωή σου, τα τρία Α.

Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Αριστεία.

Και αφού έκανα μάλλον μακρύ πρόλογο, πάω στο κυρίως θέμα.

Παρασκευή απόγευμα, μου τηλεφωνά, ο γνωστών στοιχείων και δημοσιογραφικής – συγγραφικής και ποιητικής ταυτότητας Κώστας Μαρδάς.

Γιάννη, μου λέει, είδες χθες τον δικό μας;

Τι τιμή ρε Κώστα, τι ωριμότητα, μπράβο στον Χατζηνικολάου.

Συμφωνώ, που απαντά ο Κώστας. Είσαι στον υπολογιστή; Ωραία, σου στέλνω τα στοιχεία μέτρησης της τηλεθέασης (υπάρχει ένας τρόπος που βγαίνουν, τόσο έγκυρος, που τον ακολουθούν τυφλά όλες οι διαφημιστικές εταιρείες, γιατί ξέρετε από αυτήν την ριμάδα την διαφήμιση ζούμε όλοι) να… προσγειωθείς.

Και μου τα έστειλε. Και ξέρετε που ήταν ο Σταμάτης Κριμιζής; Στον… πάτο!

Για να πάρετε μια γεύση, ήταν στο 4,4, την ώρα που το Survivor ήταν στο 20,2, το Ράδιο αρβύλα στο 14,6, ο τροχός της τύχης στο 16,4, οι αλήθειες με την Ζήνα στο 12,6 και σταματώ εδώ, γιατί δεν έχει νόημα.

Και όποιος πεί ότι συγκρίνω ανόμοια πράγματα, να πάει να το πεί αυτό στους διαφημιστές, που… χέστηκαν,,με συγχωρείται, με αυτές τις λεπτομέρειες. Οι άνθρωποι προϊόντα πουλάνε, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Και έρχομαι στα λόγια του φίλου μου του Στρατηγού Χρίστου Δρίβα, που ως στρατιωτικός δεν έχει μάθει να μιλάει… στρογγυλά. «Βρε δεν υπάρχει σωτηρία, σου λέω!!!».

Αυτή είναι αδέλφια η πικρή αλήθεια, αυτή είναι η ωριμότητα του λαού μας.

Εδώ είναι το Ω που απουσιάζει.

Ένας Κριμιζής, το ξαναγράφω, ένας Κριμιζής, που όποια χώρα τον είχε θα τον είχε κάνει Πρόεδρο Δημοκρατίας, να παίρνει 4,4.

 

Υ.Γ.: Ωραία η τρίπλα Μηταράκη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. Αν είναι επικίνδυνες οι κατοικίες στον Χριστό Βαρβασίου, ας κάνει μια έκθεση επικινδύνου η Πολεοδομία και ας τις αδειάσει. Όχι θα κάτσει να σκάσει, με την… Ωριμότητα μας.

 

Η διαφήμιση που προηγήθηκε

Σχετικά Άρθρα