Το ξύλο δεν ξεχνιέται και η Δικαιοσύνη είναι τυφλή

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 06/06/2020 - 20:58

Επειδή από την πολιτική μέχρι τον λαϊκισμό είναι μια… τρίχα δρόμος, αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την ανακοίνωση της Περιφέρειας με το mea culpa (λάθος μου) που καλείται να πράξει η πολιτεία στο θέμα της κατοχής των νησιών μας από τα ΜΑΤ, το γνωστό αξέχαστο δραματικό διήμερο.

Για την ακρίβεια η Περιφέρεια προτρέπει το εξής:

"Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου συμπαρίσταται στους πολίτες της Λέσβου και Χίου για τους οποίους διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για συμμετοχή στην αντίδραση κατά τη βίαιη απόπειρα δημιουργίας κλειστών δομών για τους παράνομους μετανάστες στις δύο νήσους. Θεωρεί ότι, κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής υπήρξαν ακραίες ενέργειες απ’ όλους τους εμπλεκομένους που θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μόνο στα πλαίσια της κατάστασης «έκτακτης ανάγκης» κατά την έννοια του νόμου. Πιστεύει ότι οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να περάσουν στη λήθη όλων με πρωτοβουλία της Πολιτείας".

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η Περιφέρεια έχει καλή πρόθεση, η παραπάνω προτροπή μόνο ως ευχή, πως λέμε… «Καλά στέφανα»  μπορεί να εκληφθεί, με δεδομένο ότι η χώρα μας μπορεί να γειτνιάζει με αυτήν του… Ερντογάν ,αλλά στη Δημοκρατία μας υπάρχει σαφής διάκριση των εξουσιών.

Αλήθεια ποιός πολιτικός θα ψιθυρίσει κάτι στο αυτί της Δικαιοσύνης ρισκάροντας να φάει χαστούκι;

Ας το δούμε πρακτικά. Τι μπορεί να γίνει δηλαδή; Να αποσύρει τις μηνύσεις της η Αστυνομία; Και εάν τα αδικήματα είναι αυτεπάγγελτα;

Να αποσύρουν τις μηνύσεις τους όσοι έφαγαν ξύλο ή αυτοί που είδαν τα αυτοκίνητα τους σμπαράλια από τους ένστολους τραμπούκους;

Να βγεί η πολιτεία και να πεί συγχωρεμένα όσα έγιναν στους κοιμόμενους Αστυνομικούς στο Ερύθα;

Ακόμα και αυτό να μπορούσε να γίνει, που δεν μπορεί, ποιός θα εμποδίσει τον Αστυνομικό ατομικά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη;

Νομίζω ότι η προτροπή της Περιφέρειας εκ των πραγμάτων πέφτει στο κενό.

Ευτυχώς ή δυστυχώς τα λάθη πληρώνονται. Οι κατηγορούμενοι ένθεν και ένθεν θα δούν κάποια στιγμή το εδώλιο.

Ας φροντίσουν οι μεν να καταθέσουν ότι εισέβαλαν ως στρατός κατοχής από μια απόφαση πολιτικής βουδιάς άνευ προηγουμένου και οι δε ότι έδρασαν εν βρασμώ ψυχής, χτυπώντας ανυπεράσπιστους στο κρεβάτι τους και ας ελπίσουν όλοι στην επιείκεια της Δικαιοσύνης.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές.

Εκείνο που μπορεί να υπάρξει είναι να βγούμε από το διήμερο κατοχής όλοι σοφότεροι.

Οι κυβερνώντες ότι ενάντια στη λαϊκή θέληση δεν μπορεί να επιβιώσει τίποτα και εμείς ότι αν είμαστε ενωμένοι, λογικοί και αγωνιστικοί σε όλα μας, δεν θα μας είχαν γονατίσει στις φάπες.

Μια φάπα θα σημειώσω μόνο για να μην μακρηγορούμε.

Τα νησιά του Βορειονατολικού Αιγαίου έπρεπε να έχουν μηδενικό ΦΠΑ, με στόχο την επόμενη εικοσαετία να κατοικούνται από διπλάσιο αριθμό κατοίκων.

Αυτό θα έκανε μια χώρα που θέλει να γιορτάσει και τα 300 χρόνια εθνικής της ανεξαρτησίας.

Γιατί χωρίς τα νησιά η Ελλάδα θα έχει την γεωπολιτική αξία των Σκοπίων.

 

Υ.Γ.: Καλά είναι να μην ξεχνάμε τόσο γρήγορα. Όχι μόνο τα ΜΜΕ στην Αθήνα είδαν μεγάλες συγκεντρώσεις μεταναστών στον Έβρο αλλά έγιναν και δηλώσεις από υπουργούς. Τελικά η είδηση ήταν μούφα. Αν ήμουν ο Ερντογάν θα ήξερα ότι φτάνει να διαδώσω σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι πήρα ένα ελληνικό νησί και θα το χάψουν οι πάντες στην Ελλάδα.

Φίλος στρατιωτικός μου θύμισε τη ρήση του Τσώρτσιλ. «Το ψέμα κάνει το γύρο του κόσμου προτού η αλήθεια προλάβει να φορέσει το βρακί της».

 

 

Σχετικά Άρθρα