Δειγματοληπτικά μαζικά τεστ στην Χίο! Ας γίνει πράξη!

Παρ, 04/12/2020 - 17:33

Η έλλειψη του επίσημου κράτους και στον τομέα της Υγείας είναι φανερή. Για να μιλήσουμε, σωστά εάν δεν ήταν οι δωρεές προς το Νοσοκομείο της Χίου, θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα και το ξέρουμε όλοι.

Τις τελευταίες ημέρες, έχει ανοίξει μία συζήτηση, για την αύξηση των κρουσμάτων στο νησί. Ευθύνες υπάρχουν αλλά δεν είναι η ώρα. Η ώρα είναι για δράσεις. Η πρόταση μου είναι να γίνει μία προσπάθεια είτε από τον Δήμο είτε μέσω κάποιας χορηγίας ώστε να βρεθούν σε πρώτη φάση ένας μεγάλος αριθμός rapid test και να διεξαχθούν μαζικά τεστ στο νησί. Θα μπορούσαν να έρθουν στην Χίο 10.000-15.000 rapid τεστ,  και να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι παντού. Σε αυτή την προσπάθεια θα μπορούσε να συνδράμει ο δραστήριος Ιατρικός Σύλλογος. Το νησί να χωριστεί σε ζώνες, Βόρεια Χίος(με έμφαση στα χωριά), Βροντάδος, Πόλη, Νότια Χίος. Ταυτόχρονα να γίνουν τεστ σε ανοιχτά καταστήματα, τεστ σε ΒΙΑΛ, Γηροκομείο και Φυλακές.

Η Χίος θα μπορούσε, δεδομένου και της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό, να είναι από τις πρώτες περιοχές όπου θα έχει δεδομένα σε τόσο υψηλό αριθμό, ελέγχοντας την κατάσταση αλλά δίνοντας και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων σημαντικά δεδομένα που αφορούν τον πληθυσμό του νησιού.

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Φυσικά και μπορεί, με σχεδιασμό και την στήριξη του ΙΣ.

Ας το οργανώσουμε! Ας ελέγξουμε την πανδημία! Ας δώσουμε στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες!

Υ.Γ.: Η συζήτηση για τον αν συμφωνούμε  η όχι με τις χορηγίες είναι μεγάλη και δεν είναι ώρα για τέτοια κουβέντα.

 

Άλλες απόψεις: Toυ Γιώργου Χάμπα