Το  Δικαίωμα στο μειωμένο ΦΠΑ έχουν και οι κάτοικοι των Ψαρών και Οινουσσών

Τετ, 24/06/2020 - 06:28

 

 Οι κάτοικοι των ακριτικών -  παραμεθοριων  νησιών  μας  Ψαρά και Οινούσσες βρίσκονται για μια ακόμα φορά  αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και τής προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ,όσον αφορά  την επιβολή του φόρου του ΦΠΑ!!!

  Τι κι αν οι κάτοικοι τους , βρίσκονται στις εσχατιές των συνόρων,τι κι αν υφίστανται δεκαετίες τώρα την απαξίωση των κυβερνώντων στο εισόδημα τους , στην υγεία,την παιδεία,τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

   Τι κι αν οι Δήμαρχοι των δύο νησιών  έκαναν  έκκληση στην κυβέρνηση να αφουγκραστει  τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των νησιών,τις επιπτώσεις στο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών,των καταστηματαρχών, των κτηνοτρόφων,που πληρώνουν πανάκριβα το κόστος μεταφοράς των ζωοτροφών ,το κόστος μεταφοράς των επιβατών και εμπορευμάτων των πλοίων κλπ ,κλπ.

   Εδώ και πολλά χρόνια πληρώνουν το ΦΠΑ στο 24%!!! , όπως και  τ αλλά νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ( Φούρνοι, Θύμαινα, Ικαρία  Αϊ Στράτης καΛήμνος).

 Η κυβέρνηση της ΝΔ , όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε να δώσει μία μικρή ανάσα  στην άμβλυνση των επιπτώσεων  της νέας οικονομικής κρίσης και του κορονοιου,που επιρεαζει  δραματικά τις επισκέψεις  τουριστών στα δύο νησιά.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να διεκδικηθεί  το αναφαιρετο δικαίωμα των κατοίκων,να χουν μειωμένο ΦΠΑ!

Θεωρούμε, υποχρέωση της Περιφερειακής αρχής να παρέμβει στην κυβέρνηση,για τη μείωση του ΦΠΑ στα υπόλοιπα νησιά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου  θα συμβάλει σε μια τέτοια κατεύθυνση!

                                                                

                                Γιώργης Η Αμπαζης

             Περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου

   Χίος 23 Ιούνη. 2020

 

 

Άλλες απόψεις: του Γιώργη Αμπαζή