Εδώ Όμηρος, εδώ Όμηρος, με ακούει κανεί;

Πέμ, 09/06/2022 - 15:56

Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο του σπιτιού μου και κάποια γνωστή φωνή από… Θεσσαλονίκη μεριά με ενημερώνει ότι το κανάλι… τάδε της τηλεοράσεως δείχνει Χίο! Ως Χιολάτρης λοιπόν (γέννημα-θρέμμα Χιώτης) βάζω το κανάλι και βρίσκω τον συνονόματό μου κ. Τάσο Δούση να μας ξεναγεί στα… πάτρια εδάφη.

Η αγωνία μου λοιπόν μεγάλη, η εκπομπή διήμερη και ο συνονόματός μου κ. Τάσος Δούσης (τον οποίο δεν έχω την τιμή και τη χαρά να τον γνωρίζω) σαφέστατος και γλυκύτατος (δοκίμαζε όπου πήγαινε τα… πάντα, αλλά δεν είναι χονδρός)! Ο κ. Τάσος Δούσης λοιπόν, έμαθα ότι ασχολείται με τον τουρισμό, κάνει ένα τίμιο επάγγελμα και βγάζει ένα τίμιο ψωμί! Όμως (αχ, αυτό το όμως, αν δεν υπήρχε), ενώ έδειξε όλη μα όλη τη Χίο, δεν έδειξε αυτό για το οποίο είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΟΛΗ Η ΧΙΟΣ (κι εγώ μαζί), δεν έδειξε τον… ΟΜΗΡΟ!...

Βέβαια, αν κατάλαβα καλά, ίσως πρόκειται για… παράλειψη (δεν γράφω για… «γκάφα») διότι η περιοχή, πλην της ιστορικής σημασίας της, έχει και φυσική ομορφιά, με το λιμανάκι της και τις ψαρόβαρκες, με τη Βρύση του Πασά (που είναι και η δεύτερη ονομασία της περιοχής), με το ωραίο αναψυκτήριο κ.λπ. κ.λπ.!

Βέβαια, το αν η Πέτρα του Ομήρου ανήκε στο Ναό της Κυβέλης ή ήταν το… Σχολείο του Ομήρου, αυτό δεν έχει και πολύ σημασία νομίζω.

Με την ευκαιρία αυτή, τονίζω ακόμη μια φορά, ότι τα διάφορα διαφημιστικά φυλλάδια που κυκλοφορούν στη Χίο (για τη Χίο) δεν δίδουν και πολύ χώρο στον… ΟΜΗΡΟ, για να γράψω ότι μερικές φορές δεν τον αναφέρουν καθόλου!...

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 

Με Αγάπη, Α. Ι. Τριπολίτης - Ιατρός

Άλλες απόψεις: Του Αναστ. Ι. Τριπολίτη