Για τις ονοματοδοσίες οδών στην πόλη και τον Βροντάδο

Τετ, 21/10/2020 - 21:05

Αγαπητέ Γιάννη, με έκπληξη μεγάλη, αλλά και απορία, μόλις διάβασα το δημοσίευμα στην "Αλήθεια", που αφορά την ονοματοδοσία οδών, μεταξύ άλλων σημείων στο νησί, στην πόλη της Χίου και στον Βροντάδο, όπου παρουσιάζεται ότι αυτές έγιναν με πρόταση του σημερινού Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλογεράκη και εγκρίθηκαν κατά την σημερινή συνεδρίαση (21/10 ε.ε.) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέλω να σε πληροφορήσω ότι, οι ονοματοδοσιες αυτές έγιναν από την προηγούμενη δημοτική Αρχή (συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής ονοματοδοσιας κατά μήνα Αύγουστο του 2019, ενώ προηγήθηκαν οι αποφάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων Χίου και Βροντάδου από τις αρχές του 2019 και νωρίτερα) και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο από εξαμήνου και πλέον. Η σημερινή δημοτική Αρχή άργησε πολύ να επικυρώσει την απόφαση της Επιτροπης. Συνεπώς, δεν γνωρίζω προς τι σήμερα η... είδηση...!!!

Μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, που αφορούν την πόλη και τον Βροντάδο, οι επιγραφές έχουν ήδη τοποθετηθεί εδώ και 6 μήνες.

Καλό είναι εάν έχουν κάτι νέο να προβάλλουν ορισμένοι να το πουν, δεν είναι ανάγκη να αναμασούν τα πεπραγμένα του παρελθόντος. 

Επίσης, ήθελα να επισημάνω ότι, στην Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ευρίσκεται επιστολή- υπόμνημα μου, με την οποία επεσημανα την διόρθωση περίπου πενήντα (50) εσφαλμένων πινακιδων- επιγραφών ονοματοθεσίας οδών στην πόλη, που έχουν τοποθετηθεί την τελευταία τριακονταετία.

Νομίζω ότι είναι πλήρες το υπόμνημα αυτό και εάν υλοποιηθούν όσα αναγράφει, δεν θα υπάρχει εσφαλμένη επιγραφή, τουλάχιστον στην δημοτική ενότητα Χίου.

 

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου