Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Παρ, 07/08/2020 - 06:05

          Η ΗΠΑ με τη  ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασακι έστειλαν το μήνυμα  τους στην ανθρωπότητα …

     Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός  με τη ρίψη των ατομικών βομβών  στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945,δεν  ισοπέδωσε   απλά τις ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι ,δεν σκότωσε  εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους,  που έχασαν τη ζωή τους και  εξακολουθούν να πεθαίνουν από τις συνέπειες της ραδιενέργειας.

      Ήθελε  με τη  ρίψη  των ατομικών βομβών ,να στείλει το μήνυμα στην ανθρωπότητα  ότι δεν είναι  διατεθειμένος να δεχτεί  το  ανερχόμενο  τότε σοσιαλιστικό συστήμα και κομμουνιστικο κινήμα , ιδιαίτερα μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη νέα κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

    Επέλεξε   τη  χρονική στιγμή της ρίψης των ατομικών βομβών,  ως η απάντηση στο σημαντικό ρόλο, που διαδραματιζε τότε  η Σοβιετική Ένωση  και ο κόκκινος στρατός με την απελευθέρωση των σκλαβωμένων λαών , δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας και  η ιαπωνική συνθηκολόγηση ήταν πρό των πυλών  μιας και η ΕΣΣΔ είχε ήδη εμπλακεί στον πόλεμο εναντίον της.

     Σήμερα τα πεδία αντιπαράθεσης ανάμεσα στα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη και τις  ενώσεις καλά κρατούν, αφού οι ανταγωνισμοί  για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών δρόμων διέλευσης  των υδρογονανθράκων ,οξύνουν την επιθετικότητα ανάμεσα   τους.

    Η μεγάλη στρατιωτική συγκέντρωση  των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Μεσόγειο θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής δείχνει τους κινδύνους,που εγκυμονεί  για το λαό μας, η ακολουθούμενη πολιτική των αστικών κομμάτων,σε κυβερνητικό επίπεδο.

     Οι  τελευταίες  εξελίξεις  στην περιοχή του Καστελόριζου  αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου,αφού κρύβουν επιμελώς από τους λαούς τους μυχιους σκοπούς των ιμπεριαλιστών,να βάλουν στο χέρι την περιοχή και να διαφεντεύουν το θαλάσσιο πλούτο της.     Στο έδαφος των παραπάνω επικίνδυνων εξελίξεων η χώρα μας εμπλέκεται ολοένα και βαθύτερα με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και διαχρονικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων.

        Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα!!!

         Είναι χαρακτηριστικές οι τελευταίες εξελίξεις :

    Οι έρευνες του τουρκικού πλοίου «Oruc Reis», οι NAVTEX και ANTINAVTEX ανάμεσα στο ελληνικό και στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για τη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου ,η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης,  που καθορίζει τα σύνορα,  το προσφυγικό πρόβλημα που  εντάσσεται στα γεωστρατηγικά παιγχνιδια   αξιοποιώντας την άθλια Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας αποτελούν πλευρές μίας αέναης διαπάλης των αντιθέσεων και αντιφάσεων των καπιταλιστικών κρατών.

     Ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός και η κυβέρνηση της ΝΔ ,σε πλήρη συγχορδία  με το ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν  αυταπάτες στο λαό και δείχνουν την παρέμβαση της λυκοσυμμαχιας  των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ  ,ως τη λύση στην επιθετικότητα  της αστικής τάξης της Τουρκίας.

    Δηλαδή καλούν το λύκο να φυλάξει την περιοχή, που ο απώτερος στόχος  του είναι η μελλοντική συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, με αμερικανοΝΑΤΟική επικυριαρχια.

       Οι Ενοπλες Δυνάμεις   εμπλέκονται άμεσα σ  όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, αφού η χώρα μας έχει αναπροσαρμόσει εδώ και χρόνια το δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην κάλυψη των ΝΑΤΟικων  ανάγκων ,που αξιοποιούν όλο το  πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών, όσο και  τις νέες βάσεις Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και  Στεφανοβίκειο.

     Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση και νέες  δυνάμεις στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα,  ώστε με το δυνάμωμα της πάλης  του λαϊκού κινήματος, να μπούνε εμπόδια σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

     Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά τη φτώχεια, τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, την προσφυγιά, τις πυρηνικές απειλές.

Παλεύουμε για:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζου.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
  • Οχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Γιώργης Η Αμπαζης

Περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου.

Χίος 7/8/20

 

 

   

Άλλες απόψεις: του Γιώργη Αμπαζή