The Hot Spot

Τρί, 22/12/2015 - 15:31

TO ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ (ο τουρκικός Δούρειος Ίππος που ακολουθεί), γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στις 3-6-2015. Επειδή όμως το βαθύτερο πρόβλημα εξελίσσεται ακριβώς όπως το έχω προβλέψει, τολμώ να αναδημοσιεύσω το αρχικό κείμενο με περισσότερη βεβαιότητα.

            Η βεβαιότητα μου ως προς αυτό, καλά θεμελιωμένη στην θεωρία, επικυρώθηκε από τις προχθεσινές δηλώσεις της κ. Μέρκελ ότι ντε και καλά ο Άσαντ δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης του Συριακού προβλήματος, διότι αυτός ευθύνεται και όχι το ισλαμικό κράτος..., για τις προσφυγικές ροές. Για τις μεταναστευτικές, που είναι σχεδιασμένες και κατευθυνόμενες δεν λέει τίποτα.

            Αποδεικνύεται έτσι ότι οι Γερμανοί, τυφλωμένοι από το μίσος τους για την Ρωσία όπως πάντα και την μέχρι θανάτου αγάπη τους για την σε δύο παγκοσμίους πολέμους σύμμαχο τους Τουρκία, σκοπεύουν να δολοφονήσουν άλλον έναν Σαντάμ ή άλλον έναν Καντάφι, την στιγμή που ακόμα και η Αμερική παραδέχθηκε ότι αυτές οι δολοφονίες ήταν λάθος και προκάλεσαν την δημιουργία και ενδυνάμωση του ισλαμικού κράτους. Επί πλέον όλοι γνωρίζουν ότι έτσι κατάφερε η Τουρκία να οργανώσει τον πόλεμο εναντίον του Άσαντ. Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι ενώ το Μαρόκο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ισπανία, οι μαροκινοί έρχονται στα Ελληνικά νησιά μέσω Τουρκίας η οποία βέβαια τους δίνει κίνητρα και υποστήριξη για να το πράξουν. Υπάρχει σχέδιο.

            Δεν ξέρω τι κάνουν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, και η ελληνική κυβέρνηση; Ίσως παρακολουθούν εμένα. Όταν όμως συσσωρευτεί ο κρίσιμος αριθμός μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας, σε συνδυασμό με την θρησκεία τους (η οποία από μόνη της είναι ΟΚ όπως κάθε θρησκεία) και κάποια άλλα γεγονότα που είναι στο... πρόγραμμα, όπως η τελική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, το κλείσιμο των βόρειων συνόρων και βέβαια την από καιρό οργανωμένη έξοδό μας από την Ευρώπη, τότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα θέλουν, βέβαια να φάνε και να πηδήξουν θα αρχίσουν να το πράττουν δια της βίας γιατί τα απαραίτητα θα λείπουν ακόμα και για μας τους αυτόχθονες. Κάποιοι από εμάς, φυσικά θα την κοπανήσουν, μα οι υπόλοιποι θα αντιδράσουμε και τότε όλοι φαντάζεσθε ποιος θα έρθει να σώσει τους καημένους τους μετανάστες από τα νύχια μας...

            Το έκανε στην Αλεξανδρέτα η οποία πριν από χρόνια ήταν μια συριακή πόλη ενώ τώρα είναι τουρκική. Το έκανε στην Κύπρο, που ήταν ένα κράτος του ΟΗΕ και είναι ‘ένα κράτος της ευρωπαϊκής ένωσης. Πιστεύω ότι τελικά η Αμερική θα αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται και θα συμμαχήσει ξανά με την Ρωσία έτσι ώστε να δώσουν ξανά ένα τέλος στον μεγαλοϊδεατισμό των Τούρκων και των Γερμανών για να σωθούμε και εμείς παρεμπιπτόντως και μόνο παρεμπιπτόντως. Και αυτό γιατί μέσα σ’ αυτό το θηριώδες παιχνίδι που παίζεται, η Τουρκική κυβέρνηση που δεν έχει πρόθεση να υλοποιήσει τα υποσχεθέντα, έχει πάρει στο ψιλό την ελληνική, οποία ασχολείται με το πώς θα αυξήσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κόβοντας από το επίδομα θέρμανσης και από αλλού, και πως θα οργανώσει απεργίες ενάντια στον εαυτό της και εκδηλώσεις υπέρ των μεταναστών και κατά αυτών που δεν γουστάρει, για να αποδείξει την δήθεν προοδευτικότητα και ριζοσπαστικότητά της στον εαυτό της.

            Δηλαδή, πέρα βρέχει. Ζούμε την απόλυτη ξεφτίλα.

            Σταματήστε τους. Σ’ αυτό το κόμμα του τρία τοις εκατό, έχει συσσωρευτεί ότι χειρότερο, εγωιστικό, ανεύθυνο και κοντόφθαλμο υπήρχε στα άλλα κόμματα που κυβερνούσαν στο παρελθόν και το οποίο κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει την χώρα μας ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ από το καινούργιο του μετερίζι.

             Θανάσης Γεωργούλης Χίος: 17-12-2015

 

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

                                    Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

Σαν πρόβλημα και για ποιον;

Σαν λύση και για ποιον;

 

Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Ο φασισμός και ο Ναζισμός έχουν κατακτήσει όλη την Ελλάδα. Και την Χίο. Προσωρινά πάντως και να ο λόγος: οι παππούδες μας και οι γονείς, μα ας μιλήσω μόνο για τους δικούς μου που τους γνώρισα από πρώτο χέρι και που η ιστορία τους διασταυρώθηκε μπροστά στα μάτια και τα αυτιά μου πολλάκις.

Οι Ναζί στη Χίο και οι πείνα πάει σύννεφο, μα πιο πολύ αυτό που κινδυνεύει είναι η αξιοπρέπεια του πάππου και της γιαγιάς μου καθώς και των πέντε παιδιών τους. Αγγειοπλάστης ο παππούς, έφτιαχνε πιθάρια, στάμνες και πυλοσωλήνες (κιούγκια) για όλο το νησί. Ο Αντώνης ο Βορριάς από το Μονοδένδρι, οι παλιοί τον ξέρανε όλοι, όχι μόνο γιατί έκανε καλές στάμνες αλλά και για πολλούς λόγους. Να ένας: πέρασε από την Απλωταριά με τον γάιδαρο του… στους ώμους! Η λύση: αγόρασε μια βάρκα και τραβώντας κουπί μέχρι που ματώσανε τα χέρια του πέρασε στην Τουρκία με την οικογένειά του και μερικούς άλλους, νύχτα. Τα χρυσαφικά της γιαγιάς φτάσανε τσίμα τσίμα μέχρι το κέντρο προσφύγων στη Λευκωσία. Εκείνη έγινε μαγείρισσα στο κέντρο προσφύγων και ο παππούς έφυγε για τη Μέση Ανατολή για να πολεμήσει τους Ναζί, το φασισμό δηλαδή. Έτσι γινότανε παλιά οι δουλειές.

Την ίδια εποχή ο πατέρας μου ο Στρατής ο Γεωργούλης, παιδί δεκαοκτώ χρονών αλλά γρήγορο και ψυχερό παλληκάρι κυνηγούσε τα γερμανικά φορτηγά, σαρτούσε απάνω και τα…ξεφόρτωνε εν κινήσει ενώ άλλοι μαζεύανε ότι τους πετούσε εκείνος. Μια, δυο, πέντε το μάθανε οι δικοί μας και έτσι τον πήρανε με υποβρύχιο από το Κοντάρι, τον βάλανε στον Ιερό Λόχο τον εκπαίδευσαν στη Μέση Ανατολή σαν κομάντο και για όλο τον πόλεμο έκανε καταδρομές στα Δωδεκάνησα και αλλού παρενοχλώντας τον εχθρό, παίρνοντας αιχμαλώτους, πληροφορίες, κ.λπ. για να μην συνηθίζουν οι φασίστες, (οι τότε Τζιχαντιστές), στην ιδέα ότι θα πολυχρονίσουν στην πατρίδα μας.

Έτσι νικιέται ο φασισμός οποιασδήποτε απόχρωσης και κάθε ακραίο πράγμα που δαγκώνει την ουρά του στο τέλος. Πρέπει όμως τα παντελόνια να μην είναι χεσμένα αλλά να έχουν μέσα βόλια καθαρά.

Δεν ισχυρίζομαι ότι τον πόλεμο τον ξεκινάνε, τον κάνουν και τον τελειώνουν οι άντρες, επειδή είναι αντρική δουλειά. Αντιθέτως, οι γυναίκες συμμετέχουν με πολλούς τρόπους σε όλες του τις φάσεις. Να το γράψω και αυτό για να μην κατηγορηθώ από κανένα Συριζέο για ρατσισμό, αν και μέχρι να του εξηγήσω ότι πατρίδα για μένα είναι το χωράφι μου, το σπίτι, το τοπίο μέσα στο οποίο μεγάλωσα και οι άνθρωποι που αγαπώ, τα παιδιά που θα με θυμούνται αύριο-μεθαύριο και θα τα βλέπω με το κεφάλι στους ώμους τους και όχι σφαγμένα, αυτός τίποτα. Δεν καταλάβαινε Χριστό! Μου επαναλάμβανε μονότονα (για να μην ακούει τι είναι πατρίδα για μένα), ότι το Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια είναι χουντικά, φασιστικά συνθήματα.

Δηλαδή, κατηγορήθηκα από συνταξιούχο του δημοσίου ότι είμαι φασίστας μόνο και μόνο γιατί τον ρώτησα: τι θα γίνει στη Συρία και το Ιράκ και ποιος θα πολεμήσει τους Τζιχαντιστές που εξαπλώνονται και τίποτα δεν τους σταματάει. Εγώ; Όλοι την κοπανάνε.

Βέβαια εγώ γνωρίζω ότι ο Σύριος αγρότης, ο σύρος σοβατζής και γενικά ο φτωχός λαός είναι εκεί και σφάζεται ή πολεμάει για να μη σφαχτεί. Αυτοί που την κοπανάνε που πάνε; Να εκπαιδευτούν και να αντεπιτεθούν για να ελευθερώσουν την πατρίδα τους; Αν είναι έτσι τότε να τους βοηθήσουμε. Πρόταση: να βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ποστάλια να πηγαίνουν στη Συρία να μαζεύουν τα γυναικόπαιδα που θέλουν να φύγουν, να τα φέρνουν στην Ευρώπη να τα φιλοξενούμε για όσο θα κρατήσει ο πόλεμος. Έτσι θα γλυτώσουν την ταλαιπωρία μέσα στην Τουρκία με τους Τούρκους και Έλληνες δουλεμπόρους και το θαλασσοπνίξιμο.

Έτσι θα μπορέσουν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη όχι μόνο τα παιδιά των δημόσιων υπαλλήλων του Άσαντ που μόνο αυτοί έχουν φράγκα αλλά και τα παιδιά του σύρου σοβατζή. Πηγαίνοντας όμως τα ποστάλια από την Ευρώπη στη Συρία θα είναι γεμάτα με Σύριους και Ιρακινούς πατριώτες που θα τους μαζεύουμε από τις ευρωπαϊκές πόλεις και θα τους βοηθάμε να εκπαιδευτούν και να πολεμήσουν την ISIS που σφάζει και βιάζει τις μάνες, τις αδελφές και τις ξαδέλφες τους.

Αμφιβάλλει κανείς ότι το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν και το Ισλαμικό Κράτος των Τζιχαντιστών έχουν σχέση; Ο αγωγός που φέρνει τα πετρέλαια της Μοσούλης και κάθε πετρελαιοπηγής που καταλαμβάνουν οι ισλαμιστές είναι τουρκικός. Περνάει μέσα από την Τουρκία και φτάνει στη Μεσόγειο πάνω από την Κύπρο. Η Τουρκία τα διακινεί.

Η προσφιλής προκατάληψη ότι πίσω από όλα είναι η Αμερική έχει δημιουργήσει ένα ομιχλώδες τοπίο που πίσω του σκάει στα γέλια η ανατριχιαστική αλήθεια. ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

Εγώ δεν θα την κοπανήσω αλλά αν για παράδειγμα βρεθώ τυχαία στη Γαλλία και δω στην τηλεόραση τους τζιχαντιστές να παίζουν μπάλα με τα κεφάλια σας ή να τινάζουν στον αέρα την Ακρόπολη, εγώ θα φταίω, γιατί εγώ όπως και ο καθένας από εσάς ξεχωριστά, είμαι ο μόνος υπεύθυνος. Οι εχθροί μας κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι καλό γι’ αυτούς. Η Τουρκία στραγγίζει βάσει σχεδίου την περιοχή του Ιράκ και της Συρίας από πολεμιστές. Το έχει ξανακάνει με μεγάλη επιτυχία στον Πόντο.

Τώρα το κάνει πιο έξυπνα χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για να τρομοκρατήσει από τη μια και να ενημερώσει για τις διαδρομές «διαφυγής» από την άλλη και οι όποιες διαδρομές παραμένουν μυστηριωδώς ασφαλείς παρόλο που ο κόσμος καίγεται τριγύρω. Έτσι ξανακτίζεται η Οθωμανική αυτοκρατορία. Το έγραψε ο Νταβούτογλου εδώ και πολλά χρόνια στο βιβλίο του «το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας» ενώ ο Ερντογάν δεν έχει κρύψει ποτέ τις φιλοδοξίες του.

Το ελληνικό δράμα στην προκείμενη περίπτωση είναι ότι μερικοί δικοί μας δρώντας σαν απλοί δουλέμποροι βοηθούν την Τουρκία γιατί είναι ή ανεγκέφαλοι ή διεφθαρμένοι, πάντως σίγουρα είναι υψηλά ιστάμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως ανέφερε πριν λίγες μέρες η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Τι να πει κανείς;

Αυτά συμβαίνουν στης «Ανατολής τα μέρη» δηλαδή εδώ!

 

3-6-2015

Θανάσης Γεωργούλης

 

 

Άλλες απόψεις: Του Θανάση Γεωργούλη