Η Χίος σταματά στην Λαγκάδα και στο Βροντάδο.

Τρί, 24/05/2022 - 20:17

Βγήκε το πρόγραμμα του Ιουνίου και Ιουλίου για των 400 θέσεων ανοικτού θεάτρου Μίκης Θοδωράκης στον Κατρομηνά και πράγματι οι παραστάσεις είναι και πολλές και καλές.

Την ιδια ώρα το 2500 θέσεων ανοικτό θέατρο Καρδαμύλων Αδαμάντιος Λαιμός παραμένει κλειστό διότι μετά απο 27 χρόνια ανακαλύφθηκε ότι δεν είχε άδεια λειτουργίας!

Το θέατρο των Καρδαμύλων είναι ένα κόσμημα του Αιγαίου και δυστυχώς νοιώθει την απαξίωση και εγκατάλειψη αφού η σημερινή εικόνα του είναι εικόνα εγκατάλειψης.

Για όσους δεν γνωρίζουν οι σύλλογοί μας κάθε φορά που εδιναν κάποια παράσταση πλήρωναν κάποιο αντίτιμο 300-1000 ευρώ σαν ενοίκιο του χώρου!

Αλήθεια οι νομοταγείς που έκλεισαν το θέατρο μήπως πρέπει να επιστρέψουν τα ενοίκια μιας και νοίκιαζαν χρόνια τώρα έναν παράνομο χώρο;

Απορία και ερωτηματικά μου προκαλεί το γεγονός γιατί κανένας δεν άκουσε την Βιβή Ποταμούση η οποία έδωσε την καθ' όλα νόμιμα λύση και το θέατρο να λειτουργήσει άμεσα.

Όπως δηλαδή λειτουργούσε όλα τα χρόνια.

Ηδη στον πολιτιστικό τομέα των Καρδαμύλων η ζημιά είναι μεγάλη με κορωνίδα τον θεατρικό τομέα του ΦΟΚ ο οποίος πανελληνίως έχει σπουδαίες διακρίσεις και βραβεία.

Κάποιοι εδώ στα Καρδάμυλα μιλάνε ότι υπάρχει η απαξίωση του θεάτρου των Καρδαμύλων προκειμένου να αναβαθμιστεί ο Καστρομηνάς.

Εγω λέγω ότι για κάποιους η Χίος σταματά στην Λαγκάδα και στο Βροντάδο.

Ειλικρινά περιμένω μια ενημέρωση του φορέα σχετικά με το μέλλον του θεάτρου των Καρδαμύλων.

Άλλες απόψεις: Του Αλέκου Καραμούζου