Η κόπρος του Αυγείου

Δευ, 28/03/2016 - 17:48

Η ''κόπρος του Αυγείου'', ή τα Δημόσια Αποχωρητήρια της οδού Ροδοκανάκη από Νο 7 έως και Νο 13 τουλάχιστον. Πριν λίγο καιρό τηλεφωνικά ραδιοφωνικά στον αέρα είχα ξανακάνει την καταγγελία.

Προς τιμή του ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας επενέβη, άλλαξε τους κάδους, έβαλε συνεργείο καθαρισμού, πλύθηκαν τα πεζοδρόμια, ο δρόμος, μπήκαν νέοι κάδοι ανακύκλωσης, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε παρά για δύο- τρεις ημέρες μόνο.

Βλέπετε υπάρχουν τα γουρούνια που θέλουν λάσπη.

Δεν ξέρω πως οι γείτονες, μαγαζάτορες, δικηγόροι, γραφεία και το σπουδαιότερο τα οπίσθια του καταστήματος ΜΑΣΤΙΧΑ-SHOP, δεν διαμαρτύρονται μ’ αυτήν την απαίσια και αηδιαστική κατάσταση.

Πώς το ανέχονται;                                                 

Δεν βλέπουν;                                                        

Δεν οσφρίζονται;

Έρχεται Πάσχα, θα ’ρθει κόσμος για τον Ρουκετοπόλεμο, θα κυκλοφορήσει, θα αγοράσει τοπικά προϊόντα από το  κατάστημα του ΜΑΣΤΙΧΑ-SHOP, που από την κυρία είσοδο της προκυμαίας Μοσχοβολά το άρωμα της Μαστίχας και των άλλων τοπικών προϊόντων και έτσι κατά λάθος βγει από την πίσω πόρτα αμέσως θα πιάσει την μύτη του από την μπόχα της κατρουλίλας και της σπιρτάδας που αποπνέει η ατμόσφαιρα.

Και ρωτώ τον κάθε διαβάτη που περνά από την Ροδοκανάκη πως το ανέχεται και δεν διαμαρτύρονται;

Οι δικηγόροι και οι Δικαστικοί, που αυτοί η κατάσταση είναι στην γειτονιά τους, πως την ανέχονται; Ας γράψουν καμιά αγωγή!

Αυτή η βρώμα σε κεντρικότατο σημείο της πόλης μας είναι απαράδεκτος. Δεν μπορεί τα βράδια μέσα στο σκοτάδι Ο κάθε νεολαίας και μαλθάκας να πετά την ξερή του έξω και να ποτίζει τους τείχους, τα πεζοδρόμια, τους κάδους, τις πόρτες με ανθόνερο που μπορεί να μεταδίδει οποιαδήποτε ασθένεια από ηπατίτιδα μέχρι και χολέρα ακόμη από τα βρομόνερα και τις ακαθαρσίες.

 Και επειδή βλέπω με μεγάλη μου λύπη ότι οι Δημοτικοί Άρχοντες δεν πολυκυκλοφορούν στους δρόμους, αλλά κάθονται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (θεάτρου θα έλεγα) και παίζουν τον καραγκιόζη και το θέατρο του παραλόγου ή βρίσκονται σε Ρινγκ πάλης ή γήπεδο ποδοσφαίρου όπως ακούμε ραδιοφωνικά και βλέπουμε τηλεοπτικά.

Προτείνω να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι άξιοι που περιμάζεψαν και διαχειρίστηκαν το προσφυγικό, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Αστυνομικό Διευθυντή να επιβάλουν την ευπρέπεια  με τον νόμιμο τρόπο που ξέρουν.

Με τους επόπτες εξυγιάνσεως ( το υγειονομικό) και με κάποια πρόστιμα  από την αστυνομία (Προσβολή Δημοσίας Αιδούς).

Διότι και μερικά καταστήματα  δεν είναι άμοιροι ευθυνών κι αυτοί πετούν τις βρομιές τους, τα βρομόνερα μέσα στο δρόμο δίπλα  στους κάδους και τρέχα γύρευε !

Και επειδή θα μου πουν και τι θέλεις να κάνουμε, να βάλουμε χωροφύλακα να φυλάει ποιος θα κατουρήσει;

Εγώ τους προτείνω μια από τις λύσεις.

Να τοποθετήσει ο Δήμος σ’ αυτό το σημείο και πέριξ άπλετο φωτισμό ( προβολείς) και να μπουν νόμιμα κρυφές κάμερες για να συλλαμβάνεται εικονιζόμενος όποιος ή οποία κατουρεί και  ασχημονεί.

Υπάρχει  και η άλλη λύση να φύγουν οι κάδοι και στην θέση τους να τοποθετήσουν χημικές τουαλέτες και μιας περνά δίπλα τους ο αγωγός του βιολογικού καθαρισμού να γίνει απευθείας σύνδεση να υπάρχει κι’ αυτή η ευκολία.

Τουλάχιστον να εξυπηρετούνται και οι ξένοι.  Άντε και καλό κατούρημα !

 

 

 

 

 

 

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή