Καλό ταξίδι Τάσο.

Πέμ, 06/08/2020 - 20:48

Δεν το πιστεύεις! Δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις όταν μέχρι προχθές αεικίνητος και παρών! Και όμως έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

    Νομίζω ότι ελάχιστοι συμπολίτες μας δεν γνώριζαν τον Τάσο, αλλά και εκείνοι θα είχαν ακούσει για την ολοκληρωμένη εκπαιδευτική επαγγελματική του πορεία, για την αγάπη  και την εμπειρία ζωής που αντιμετώπιζε κάθε πρόβλημα.

     Η αγάπη του η Ιμβρος ήταν κάθε μέρα στην καρδιά του και πάντα ήθελε να μας μιλά για υπέροχα αγροτοχώραφα του Νησιού και για την πλούσια παραγωγή τους. Δάκριζε όμως όταν έφτανε στο ότι οι Τούρκοι τα πήραν με το ζόρι για να φτιάξουν αγροτικές φυλακές δίπλα στα σπίτια τους. Έφτασε στην Αθήνα για σπουδές μετά την Κωνσταντινούπολη. Αυτές οι σκληρές εμπειρίες ζωής ήταν που τον χαλύβδωσαν.

    Γνώρισε την Χίο και τους ανθρώπους της, καλύτερα από εμάς. Χιώτης πραγματικός.!!  Γιατί είχε το χάρισμα να προσεγγίζει ακόμα και αγνώστους με κάτι ενδιαφέρον και ουσιώδες. Και οι συμπολίτες το ανταπέδιδαν με την αγάπη τους. Πέραν του ότι στα ελληνοτουρκικά όλων των "επιπέδων" ήταν αξεπέραστος!!

   Η Εκπαιδευτική Κοινότητα μέσα στην οποία έζησε στιγμές δημιουργίας, χαράς, έντασης και προβληματισμών, και σχεδόν πάντα έβρισκε μια δημοκρατική λύση, είναι βέβαιο ότι θα τον θυμάται με πολλή αγάπη και εκτίμηση.

  Η αγαπητή Μαρία και τα παιδιά τους ας έχουν παρακαταθήκη αυτή την αγάπη και την εκτίμηση όλων μας για να γλυκαίνει το βαθύ πόνο τους.

Καλό ταξίδι Τάσο.

Θα σε θυμάμαι με βαθιά συναισθήματα  στη ψυχή μου όσο ακόμα ζω.

Η μνήμη σου θα είναι αιώνια!!