Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

Το Κλωτσοσκούφι...!

Παρ, 31/01/2020 - 06:32
Λευτέρης Πυκνής

Δεν ξέρω πως μου ήρθε και άνοιξα την τηλεόραση νωρίς γύρω στις 17.55 μ.μ. και άκουσα ότι ο πρωθυπουργός μετά τις 18.00 θα τοποθετηθεί σε θέματα ποδοσφαίρου ενώ είδα υπήρχε η συζήτηση για την ψήφιση και επικύρωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος... Αμερικής!

Είχα πολύ καιρό να ακούσω ολομέλεια της Βουλής και οι θέσεις και αντιπαραθέσεις με καθήλωσαν στην τηλεόραση ! Τι το ήθελα ο διάολος με σκούντησε φαίνεται .

Άκουσα τις τοποθετήσεις όλων : τον Βαρουφάκη με τα αλαμπουρνέζικα, τον Κουτσούμπα με τις συνήθεις πρακτικές για ΝΑΤΟ και ΕΕ και έξω οι βάσεις του θανάτου και τρέχα γυρεύε και Νικολό καρτέρι ,με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου με επιχειρήματα αλλά πολύπλοκα και ακαταλαβίστικα με το Ναι μεν αλλά ΌΧΙ τελικά γιατί ο Μητσοτάκης ήταν δεδομένος καί προβλέψιμος και δεν είχε απαιτήσεις από τον Τραμπ για τις διευκολύνσεις που παρέχουμε στην Αμερική . Αλλά ανακάτεψε την τράπουλα με όλα τα διεθνή αλλά και τα ποδοσφαιρικά δρώμενα των ημερών ! 

Αντί της Φώφης το λόγο πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος με εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις καυστικός για όλα αλλά κυρίως για το Κλωτσοσκούφι και συμφώνησε ότι το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την συμφωνία .

Και άρχισε κατόπιν το ντέρμπι Τσίπρα... Μητσοτάκη.... Βορρά... Νότου.... και ναι μεν όλα σχετικά με την αμυντική συνεργασία και με τον αγωγό φυσικού αερίου τα θεμέλια συνεργασίας που ξεκίνησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ενώ συμφωνεί για την συνεργασία ψηφίζουν Παρών γιατί μπροστά στον Τραμπ δεν μίλησε μπροστά στους δημοσιογράφους και το μόνο που είπε ότι η Ελλάδα είναι δεδομένη και προβλέψιμη σύμμαχος με την Αμερική !

Και άρχισε ο καυγάς για το Κλωτσοσκούφι για τις ασπρόμαυρες και ασπροκόκκινες μπάλες και φανέλες με τους επιχειρηματίες όχι δικός μου όχι δικός σου ποιός βοήθησε ποιόν και τράβα κορδέλα γιατί ψηφίσατε τροπολογία και γιατί την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ο πρώην πρωθυπουργός ( ο Αντωνάκης ΜΟΥ ) και ήταν αδικαιολογήτως απών από την ψηφοφορία και δεν είναι ο Αυγενάκης υπεύθυνος ούτε το υπουργείο Πολιτισμού αλλά ο ίδιος ο Μητσοτάκης .

Οι κορώνες εναντίον του πρωθυπουργού ήταν έντονες αλλά η μπάλα ήταν το κυρίαρχο θέμα !

Άρχισε ο Μητσοτάκης την αντεπίθεση ξεκινώντας από το Κλωτσοσκούφι και ότι πρέπει να γίνει το ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα νόμιμο και να μην βρίσκεται προ των πυλών της εξόδου από την FIFA... και την...UEFA... με την συμπεριφορά των ιδιοκτητών των εταιρειών του ποδοσφαίρου . Αν συνεχιστεί το αρρωστημένο κλίμα θα διακόψουμε το πρωτάθλημα είπε ο Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν στην Ελλάδα οι πρόεδροι των FIFA και UEFA για να συντάξουν ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του Ελληνικού ποδοσφαίρου με την Ελληνική ομοσπονδία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς .

Απ'ότι κατάλαβα το ποδόσφαιρο και το Κλωτσοσκούφι φαίνεται ότι ανεβάζει και ρίχνει κυβερνήσεις ακόμη και Δεσποτάδες που και αυτοί είναι φανατικοί οπαδοί των ομάδων ! Από την στιγμή που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό και ανώνυμες εταιρείες με επιχειρηματίες που ασχολούνται με το πόσα θα κερδίσουν και οι παίκτες είναι αντικείμενα αγοραπωλησίας σταμάτησα να ασχολούμαι και να βλέπω αγώνες!

Βέβαια ο τίτλος Κλωτσοσκούφι έγινε ταινία το 1960 με την εθνική Σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη ! Για τους παλιούς που θυμούνται ! Τι να κάνουμε αφού η μπάλα είναι στρογγυλή όπως η Γη που είναι σφαίρα και γυρίζει . Έτσι και οι τύχες μας όχι μόνο γυρίζουν αλλά στριφογυρίζουν αναλόγως με τις διεθνείς συγκυρίες και την τρέλα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας !

Καλό ξημέρωμα ! Εύχομαι οι τρεις ιεράρχες της οικουμένης να φωτίσουν όλους τους ιθύνοντες της γης ! Χίος 31 Ιανουαρίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή