Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό !

Σάβ, 18/04/2020 - 20:00
Λευτέρης Πυκνής

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους Χριστιανούς Καλή Ανάσταση !

Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ σε γεγονότα που διαδραματίζονται από τα ξημερώματα στην Παναγία της Ευαγγελίστριας στην Χίο και με τον ιπτάμενο παπά όπως έχει καθιερωθεί παγκοσμίως για την πρώτη Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου εδώ και πολλά χρόνια !

Μιλάμε για το διαμάντι της ιεροσύνης και της ανιδιοτελούς Χριστιανοσύνης που δυστυχώς οι προκαθήμενοι Δεσποτάδες της ιεράς συνόδου δεν τόλμησαν να πάρουν άμεσες και σοβαρές αποφάσεις χωρίς μεζοβέζικες λύσεις !

Και δυστυχώς βλέπουμε όλες αυτές τις Άγιες μέρες που είμαστε αναγκασμένοι όλοι οι Έλληνες σε καραντίνα λόγω της θανατηφόρου πανδημίας ορισμένους ιερείς αλλά και Δεσποτάδες που είναι βαθιά θρησκευόμενοι να εφαρμόζουν αυτά που πιστεύουν ασχέτως εάν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αιτία πανωλεθρίας και θανάτου αθώων ανθρώπων παρά την θέληση τους !

Στην ιατρική ποτέ δεν κάνει ένα σύν ένα ίσον δύο ! Οι Δεσποτάδες όμως ως ιεραρχία θα μπορούσαν να πάρουν άμεσες και ριζικές αποφάσεις χωρίς να αφήνουν στις αποφάσεις τους παραθυράκια ανοιχτά και να υλοποιούν κατά το δοκούν οι βαθιά θρησκευόμενοι παπάδες και Δεσποτάδες !

Και φθάσαμε σήμερα δυστυχώς ένα από τα διαμάντια της ιεροσύνης να τραβιέται στα δικαστήρια και από πάνω τον Δεσπότη προϊστάμενο να του στερεί την θεία λειτουργία της Αναστάσεως του Μεγάλου Σαββάτου !

Αγαπητοί μου Δεσποτάδες αρχιερείς Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές ποιοί είναι οι υπεύθυνοι για την ασυδοσία και την ανευθυνότητα που επικρατεί στους κόλπους της εκκλησίας με αποτέλεσμα να πληρώσουν την νύφη οι απλοί παπάδες επειδή έχουν μεγάλη πίστη στον Χριστό και την Παναγία και είναι πραγματικοί λειτουργοί της εκκλησίας και προβάλουν την προσωπικότητα τους έναντι των πιστών Χριστιανών ;

Γιατί από την αρχή της πανδημίας του Κορωνοϊού και των οδηγιών της ιατρικής επιστήμης που είναι μάλιστα και ιεροψάλτης δεν πήρατε άμεσες αποφάσεις αλλά το πήγατε λάου...λάου  ; Φοβηθήκατε μήπως χάσετε την πρωτοκαθεδρία της ιεροσύνης ; Αλλά η ανευθυνότητα και η παλινωδία σας να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και επιλογές μας δημιούργησαν τις τραγελαφικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να τραβιούνται ιερείς στην δικαιοσύνη !

Και από πάνω ο κάθε Δεσπότης όπως και ο Χιώτης να αφαιρεί από τον παπά Χριστοφόρο Γουρλή την τέλεση της αναστάσιμης λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου ! Λυπάμαι ειλικρινά και ντρέπομαι για λογαριασμό τους που αφήνουν εκτεθειμένο τον παπά Χριστοφόρο Γουρλή ! Και εδώ πάει η παροιμία ότι " το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό " Καλή Ανάσταση σε όλους τους Έλληνες Χριστιανούς !

Χίος 18 Απριλίου 2020 ώρα 18.00 απόγευμα ! Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή