ΜΙΧΑΛΗΣ Κ. ΒΟΡΙΑΣ (14/2/1941-21/2/2020) Εις Μνημόσυνο

Παρ, 28/02/2020 - 17:41

ο

Γράφει ο συμμαθητής του Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης, Ιατρός

 

 

Πάει και ο Μιχάλης ο Βοριάς, ένας από τους 27 συμμαθητές του Ανδρεά­δειου Γυμνασίου Βροντάδου Χίου, που γεννηθήκαμε (οι περισσό­τεροι) το 1941! Από τους 27 συμμαθητές, οι 20 είμαστε αγόρια και 7 ήταν κορίτσια. Από τα 20 αγόρια, τα 7 ήταν Μικρασιατικής καταγωγής!...

Όμως, ας επιστρέψομε στον Μιχάλη, ο οποίος μας έφυγε και πήγε να βρει τους εξής συμμαθητές μας: Ανδρέαδης Κώστας (πέθανε προ πολλών ετών), Ρες Ζαννής (επίσης πέθανε νεώτατος), Τσατσαρώνης Αντώνης, Γιαν­νιτσάκης Σταύρος, Σαραντή Αργυρώ, Συρρή Δέσποινα, Οικονόμου Μαρία, Λασπάκης Απόστολος, Δράκος Στυλιανός (ιερεύς), Κουτούρας Κων/νος, Πιτταούλης Ισίδωρος και Αρακάς Νικόλαος (συγχωρείστε με αδέλφια, αν ξέχασα κάποιον).

Ο Καπετάν-Μιχάλης λοιπόν ήταν μέσα στους 10 πρώτους στις επι­δόσεις του όσον αφορά τα γράμματα, αλλά ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ των πρώτων όσον αφορά το μπάσκετ μπωλ (καλαθόσφαιρα Ελληνιστί). Δεν θα ήταν υπερ­βολή ότι ήταν ένας από τους καλύτερους «πλέι-μέικερ» (ο συντονιστής του παιχνιδιού) που πέρασε από τα Ελληνικά γήπεδα! Ήταν αυτός που μας έδωσε το πρωτάθλημα μεταξύ των Γυμνασίων της Χίου (την εποχή εκείνη – 1959 – δεν υπήρχαν Λύκεια) κατά την αποφοίτησή μας από το Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου Χίου (βλ. φωτογραφία το δίπλωμά μου). Εγώ ήμουν ένας μετριότατος μπασκετμπολίστας που απλώς έβαλα ένα καθοριστικό καλάθι με το οποίο πήραμε τη νίκη!... (κάτι σαν τον Καμπούρη του Ολυ­μπιακού!...).

 

 

Αγαπητέ και αξέχαστε Μιχάλη,

Όταν θα φθάσεις στον Παράδεισο (γιατί είμαι σίγουρος ότι καλός άνθρωπος + καλός οικογενειάρχης = Παράδεισος) φρόντισε εκεί να προ­ετοιμάσεις το έδαφος μήπως φτιάξομε κάποια ομαδούλα, κι όταν σε ακο­λουθήσω κι εγώ (που δεν είναι σίγουρο ότι θα έλθω στον Παράδεισο) αντι­μετωπίσομε κάποιους αντιπάλους, τους οποίους έχοντας εσένα για πλέι-μέικερ, ελπίζω να τους κατατροπόσομε!

Καλή αντάμωση λοιπόν, ευχόμενος καλή παρηγοριά στους δικούς σου.

 

 

Με σεβασμό στη Μνήμη Σου,

 

Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός

 

 

Υ.Γ.: Ευχαριστώ τη συμμαθήτριά μας Αγγελική Αναστασάκη (πρώην Πίττα) για τις πληροφορίες που μου έδωσε και για την πρωτοβουλία της να μαζέψει κάποια χρήματα (αντί στεφάνου) για καλό σκοπό!... Μπράβο Αγγελική, πάντα ήσουν ευαίσθητη!

Άλλες απόψεις: Του Αναστάσιου Τριπολίτη