Να μην γίνουμε Βενεζουέλα!

Τρί, 03/05/2016 - 18:04

Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, ώρα 11 πρωινή βρέθηκα στο πνευματικό κέντρο της Καλλιμασιάς σε μια πρόχειρη εκδήλωση για το συναπάντημα μιας οικογένειας ονόματι «ΠΡΙΝΟΣ» απ’ όλον τον κόσμο.

Στην εκδήλωση χοροστάτησε με την δημιουργία των γενεαλογικών δέντρων των οικογενειών ΠΡΙΝΟΣ ο Αρχιεπίσκοπος Πολιτισμού της Καλλιμασιάς καπετάν Δημήτρης Μελαχρoινούδης.

 Στα πρόσωπα των 35 μελών των οικογενειών ΠΡΙΝΟΣ που παρευρέθηκαν απ’ όλον τον κόσμο, Αργεντινή, Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Ασία, Ευρώπη. INTERNATIONAL από μωρά μέχρι ηλικιωμένους, διέκρινα την λαχτάρα στο βλέμμα τους να μάθουν τις ρίζες τους και να δουν την γη των προγόνων τους.

Μιλούσαν 3-4 διαφορετικές γλώσσες, αλλά με το βλέμμα τους καταλάβαιναν ο ένας τον άλλον.

Θαύμασα το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Συμμετείχα με την προσφορά της γραφής μου.

Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 και ώρα 8 πρωινή ανηφόρισα με παρέα εκλεκτών φίλων, είμαι πολύ υπερήφανος γιαυτούς τους φίλους μου, στο Αντάρτικο χωριό όπως αποκαλείται την ΚΥΔΙΑΝΤΑ και δει στον Άγιο Γιάννη

 Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου ΚΥΔΙΑΝΤΑΣ καπετάν Μιχάλη Καριάμη, της οικογενείας και των φίλων του. Μέσα σένα πλήθος τουλάχιστον 200 πιστών ένιωσα την κατάνυξη το δέος, την ηρεμία, την πίστη και την αγάπη των πιστών, με την συμμετοχή τους στην κατανυκτική μυσταγωγία του Επιταφίου και του εσταυρωμένου.

Με την συμμετοχή όλων των πιστών άνευ παπάδων και βυζαντινών μουσικοψαλτάδων και κανοναρχών εψάλησαν ανά τετράστιχο τα εγκώμια και όλα τα τελετουργικά άσματα και ψαλμωδίες εναλλάξ γυναίκες και άντρες.

Πραγματική κατάνυξης, αγαλλίασης ψυχής.

Εγένετο η περιφορά του επιταφίου και του εσταυρωμένου τρεις φορές γύρω από την εκκλησία

Πρώτα οι ηλικιωμένοι σήκωναν την περιφορά για την μνήμη των ψυχών των εκλιπόντων συγγενών και φίλων, δεύτερον οι μεσήλικες για την υγεία των πιστών και των ζώντων και τρίτον οι νεαροί, για την συνέχεια του εθίμου. Ακολούθησαν κόλλυβα, κεράσματα, εδέσματα γενικώς σε μια θέα με γαλήνη με ηρεμία, ταπεινότητα, ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ!

 Και αναλογίζεται κανείς σε ποιόν τόπο ζούμε σήμερα;

Και έρχομαι στο προκείμενο και ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ

Πού πάμε σαν ΈΘΝΟΣ;

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ;

 Παροτρύνω και θερμοπαρακαλώ με πόνο ψυχής μόλη την ιερότητα την θείας αυτής ημέρας, τους Λειτουργικούς Δικαστικούς την Αστυνομία, το Στρατό, το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναλάβουν τις ευθύνες και να επιβάλουν του νόμους του Συντάγματος.

Την τάξη και την ηθική την ευπρέπεια την δικαιοσύνη τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σόσους κατοικούν σαυτήν την χώρα δίχως εξαιρέσεις και παραγράφους της νομοθεσίας για πλήρη ισότητα όλων των κατοίκων.

 Να επιβάλουν την νομιμότητα να αποκαταστήσουν την παρανομία.

Και πρώτα –πρώτα το από το άντρο των κουκουλοφόρων

των Εξαρχείων.

 Να μπει τάξις στο μεταναστευτικό και προσφυγικόΑυτοί οι ταλαιπωρημένοι λαοί δεν έχουν μόνο δικαιώματα από τις διεθνείς συνθήκες να υπακούουν και να υποχρεώνονται και στους νόμους του δικού μας κράτουςΚατέλαβαν τα πάντα, βιαιοπραγούν, προβαίνουν σε παράνομες πράξεις ΓΙΑΤΙ;

Γιατί δεν υπάρχει συντεταγμένο κράτος;

Είμαστε ΜΠΑΧΑΛΟ!

 Να απομακρυνθούν και να συλληφθούν οι παράνομες Μ.Κ.Ο. που παρασύρουν και καθοδηγούν σύμφωνα με τα μεγάλα δικά τους συμφέροντα, αυτές τις άμοιρες ψυχούλες.

 Δεν είναι δυνατόν για ένα απλό παρκάρισμα για λίγη ώρα στο πεζοδρόμιο ο Έλληνας να πληρώνει τσουχτερό πρόστιμο και να κλείνουν εθνικοί δρόμοι, αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές και να μην επιβάλλεται η τάξις.

Εν ονόματι των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να πρυτανεύει η Αναρχία, η Ανταρσία, και τα διάφορα λαμόγια της αγοράς γενικώς.

 Απαξιώνω να αναφερθώ στους πολιτικούς. Αυτοί κάθε καρυδιάς καρύδι είναι ανίκανοι, άχρηστοι, προκλητικοί και ασυνείδητοι.

Εάν είχαν φιλότιμο θα είχαν αυτοκτονήσει ή θα έκαναν χαρακίρι. Μας κάνουν καθημερινά Διεθνώς ρεζίλι!

Ο Έλληνας δεν ανέχεται αυτή την ταπείνωση και τον εξευτελισμό.

Είμαστε Λαός Υπερήφανος με Αρχές και Φιλότιμο!

Φθάνει πια το ποτήρι ξεχείλισε!

Εύχομαι στην πατρίδα μας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή