Ο βιασμός της θεάς Θέμιδος και η διάκριση των εξουσιών !

Παρ, 09/10/2020 - 09:03
Λευτέρης Πυκνής

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δίκης της Χρυσής αυγής και όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την δικαιοσύνη και την επέμβαση των εκάστοτε κυβερνήσεων μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ο σωστός διαχωρισμός των εξουσιών που διέπουν την θεμελιώδη αρχή του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας;

Απ'όσα θυμάμαι το Σύνταγμα προβλέπει διάκριση και διαχωρισμό των εξουσιών!

1) Νομοθετική εξουσία που ασκεί το κοινοβούλιο των τριακοσίων Εθνοπατέρων.

2) Εκτελεστική εξουσία που ασκεί η Κυβέρνηση και η Δημόσια διοίκηση των καρεκλοκένταυρων.

3) Δικαστική εξουσία που στην Ελληνική δικαιοσύνη υπάρχουν τρία ανώτατα δικαστήρια:

α) Το Συμβούλιο της Επικρατείας.

β) ο Άρειος Πάγος και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Την Δικαιοσύνη την στελεχώνουν δικαστές απόφοιτοι της Νομικής και εν συνεχεία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών!

Και ερχόμαστε τώρα στο διά ταύτα:

• Το Κοινοβούλιο εκλέγει μεταξύ των τριακοσίων το προεδρείο του με το βαρύ έργο της νομοθεσίας και των νόμων που ψηφίζουν οι τριακόσιοι και διέπουν τις θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης που εφαρμόζεται από τους δικαστές!

• Την Κυβέρνηση την εκλέγει ο Ελληνικός λαός και ο Πρωθυπουργός ορίζει τους Υπουργούς οι οποίοι αλωνίζουν την Δημόσια διοίκηση κατά το δοκούν και μέχρι πρότινος επιπλέουν οι γλυκοπατάτες δηλαδή οι λεγόμενοι σφουγγοκωλαριοι κωλογλύπτες!

Και ερχόμαστε τώρα στην Δικαστική εξουσία με τα τρία κεφάλια και πολλά προεδρεία και αντιπροεδρεία με τις πολλές δομές Εισαγγελέων Αντιεισαγγελέων Προέδρων Αντιπροέδρων και γραμματέων με Ειρηνοδικεία με Πρωτοδικεία με Εφετεία με τριμελή και πενταμελή κακουργοδικεία και ότι άλλο υπάρχει που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω γιατί δεν έχω καμία σχέση με την δικαιοσύνη.

Και ερχόμαστε τώρα στην Δικαστική εξουσία γιατί πρέπει να υπάρχει Υπουργός Δικαιοσύνης και να παρεμβαίνει στον διορισμό των τριών Προέδρων και Εισαγγελέων;

Αφού όλες οι δομές Εισαγγελέων Αντιεισαγγελέων Προέδρων Αντιπροέδρων και γραμματέων και εκ του Συντάγματος τα προεδρεία προάγουν τους εκάστοτε δικαστές σε όλες τις θέσεις των τριών βαθμών της δικαιοσύνης γιατί δεν αφήνει η πολιτεία τους δικαστικούς λειτουργούς να κάνουν κουμάντο στα του οίκου τους και να εκλέγουν μόνοι τους με βάσει τα προσόντα τους την ιεραρχία και να μην μπορεί να μπαίνει πολιτικός δάκτυλος και χειραγώγηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση.

Δυστυχώς είδαμε τα προηγούμενα χρόνια το μπάχαλο και την επέμβαση των υπουργών δικαιοσύνης και άλλων υπουργών και της Κυβέρνησης να παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης και να την έχουν στην κυριολεξία κάνουν κουβάρι!

Είδαμε από προχθές να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από πρώην υπουργούς την αθλιότητα και την παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη και εξαφτέριγα.

Επίσης λίγο πριν τις εκλογές άλλαξαν τον ποινικό κώδικα για να πέφτουν στα μαλακά όλοι οι εγκληματίες και εγκληματικές οργανώσεις και συμμορίες!

Τέλος γιατί κύριοι κύριοι της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά και οι τριακόσιοι του κοινοβουλίου δεν ψηφίζεται την γνήσια ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και μόνοι τους να προβαίνουν στην εκλογή των προεδρείων και να κάνουν την επεξεργασία των νόμων για το καλό της Δημοκρατίας και των πολιτών της χώρας μας;

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πλέον Υπουργός Δικαιοσύνης!

Εύχομαι να μην υπάρξει πλέον πολιτική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη! 

Καλό ξημέρωμα και καλά Μυαλά! 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή