Περί της αξιοποίησης του Κολλεγίου

Σάβ, 30/10/2021 - 09:22

Κύριε Τζούμα, μόλις διάβασα το κείμενο του συναδέλφου και καθηγητή μας κ. Κ. Φραγκομίχαλου περί της προτομής του αειμνήστου Καλουτά στο «Γαλλικό Κολλέγιο» που αναφέρετια και στο πρόσωπό μου.

Σας ενημερώνω ότι το πρώτο έγγραφο προτάσεων αξιοποίησης του Κολλεγίου που εστάλει από εμένα και την συντονιστική επιτροπή Φραγκομαχαλά φέρει ημερομηυνία 20-6-94 και απευθύνεται στους κυρίους Νομάρχη και Δήμαρχο.

Είχε δε δημοσιευτεί στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» και στην «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» της επόμενες ημέρες. Μπορείτε να το βρείτε στο αρχείο σας και να το επανεμφανίσετε στη δημοσιότητα.

Μάλιστα τότε δεν ήταν ακόμη εκλεγμένος ο Γ. Καλουτάς αφού οι εκλογές έγιναν Οκτώβριο και ανέλαβε καθήκοντα Νομάρχη την 01/01/95.

Μετά πιά ακολούθησαν άπειρες επισκέψεις στη νομαρχία και τηλεφωνήματα στους καθολικούς αρμόδιους από εμένα αφού σταδιακά πείσθηκε ο Γ. Καλουτάς να το αγοράσειγια λογαριασμό της Χίου. Μόλις πέθανε έκανα νέο κύκλο επαφών με όλους τους Νομαρχιακούς συμβούλους και τους πωλητές Καθολικούς για να υλοποιηθεί η συμφωνία .

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗ. Αλλά το έγγραφο της 20-6-94 για αξιοποίηση του Κολλεγίου μαρτυρεί πώς άρχισε η ιδέα μάλιστα για πολιτιστικά πράγματα. Ϋστερα του είπα σε κάποια συνάντηση δεν το βάφουμε μέσα να βάλουμε καμιά Νομαρχιακή Υπηρεσία. Αυτό ήταν και μου λέει :’ Γιατί όχι και πολλές Νομαρχιακές υπηρεσίες». Έτσι πήρε μπροστά για το Διοικητήριο.

Δηλαδή ο Κ. Φραγκομίχαλος καλά θυμάται… Ιακ. Μπριλής.

Άλλες απόψεις: Του Ιάκωβου Μπριλή