Στο Χαλκειός αντιδρούμε για το έργο της παράκαμψης και για τη ΒΙΑΛ

Σάβ, 18/06/2022 - 12:14

Όποιος θέλει να έχει δημόσιο λόγο οφείλει να παραθέτει απόψεις διασταυρώνοντας τις πηγές του και να αποφεύγει τη διαστρέβλωση της αναμφισβήτητης αλήθειας. Κι αυτό γιατί σε αντίθετη περίπτωση δημιουργείται η ανάγκη ομολογίας του λάθους και η έκφραση συγγνώμης προς τα πρόσωπα που θίγονται. Είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στη δημοσίευση της Θεοδώρας Δόντη στην "Aλήθεια" (15/6/22) με τίτλο:

“Eίμαστε κι εμείς που ΘΕΛΟΥΜΕ το δρόμο στο Χαλκειός!” Επειδή στη δημοσίευση έδωσε εμπεριστατωμένη απάντηση με αδιάσειστα στοιχεία ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκειού Βασιλης Βίγκας, θα ασκήσω κριτική μόνο σε ένα μικρό απόσπασμα από τη σχετική δημοσίευση της Θεοδώρας Δόντη, που επισυνάπτω αυτολεξεί: “Η εμμονή για την εξυπηρέτηση ορισμένων ατομικών συμφερόντων, οδήγησε μάλιστα στην παραπλάνηση των κατοίκων του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο κάτοικοι και επαγγελματίες του χωριού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής κλήθηκαν να υπογράψουν τάχα για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, ενώ οι υπογραφές χρησιμοποιήθηκαν τελικά ως αποδεικτικό και «επιβεβαιωτικό» στοιχείο για την παρακώλυση και καθυστέρηση του έργου.” Εάν υπήρχε η στοιχειώδης διάθεση για παράθεση στη δημοσίευσή της πραγματικών στοιχείων θα είχε αποφευχθεί η παραπλάνηση του κοινού.

Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας την παροιμία: “ Tο ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Παράλληλα οφείλω να προτείνω σε όποιους έχουν άγνοια των πραγμάτων και προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με το ψέμα, ότι το ψήφισμα των Χαλκούσων με τις 350 υπογραφές αναφερόταν μόνο στην ΒΙΑΛ , ας κάμουν τον κόπο να διαβάσουν το σχετικό κείμενο που έχει αποσταλεί στις αρμόδιες Αρχές και έχει δημοσιευτεί στα τοπικά ΜΜΕ, για να διαπιστώσουν με πόση σαφήνεια και αιτιολογία έχει καταγραφεί η αντίθεση των Χαλκούσων όχι μόνο στην παραμονή της ΒΙΑΛ αλλά και στο έργο της παράκαμψης του χωριού μας. Αδιάψευστο το πειστήριο στην ηλεκτρονική Δ/νση: Χαλκούσοι: Τους φτάνει η... ΒΙΑΛ δεν θέλουν παράκαμψη.