Συντάξεις «εξπρές»... και πως ένα έγγραφο ναυαγεί επί δύο μήνες στο Αιγαίο

Σάβ, 18/09/2021 - 02:10
Τρέμης Οθων

Είναι γνωστό, τουλάχιστον στους εν δυνάμει συνταξιούχους ότι για να πάρεις την οριστική σύνταξη από την ώρα που θα παραιτηθείς χρειάζεται, για μεν αυτούς που είναι ασφαλισμένοι σε ένα ταμείο περίπου ένας χρόνος για δε αυτούς που έχουν ασφαλιστεί σε δύο και παραπάνω ταμεία από δύο έως και τρία χρόνια ανάλογα την περίπτωση.

Στη δική μου περίπτωση που θέλω να αναφερθώ έχω υποβάλλει παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης ως υπάλληλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά από 33 χρόνια εργασίας στις 19 Δεκ του 2019.και έχω και τέσσερα χρόνια ασφάλισης στο ΙΚΑ σύνολο 37.

Περίπου Φεβρουάριο με Απρίλιο υποβλήθηκε ο φάκελος μου από την υπηρεσία μου προς το Γενικό Λογιστήριο του κράτους σημερινό ΕΦΚΑ προκειμένου να μου βγει η σύνταξη.

Τον Απρίλιο του σημερινού Σωτήριου έτους… 2021εδέησε και και τον πήρε στα χέρια του Εισηγητής προκειμένου προφανώς να τον επεξεργαστεί.

Αρχές Ιουνίου του2021 μου έρχεται ένα έγγραφο ως κοινοποίηση προς εμένα, από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους με ημερομηνία έκδοσης 27 Μαΐου 2021, με αποδέκτη για ενέργεια το ΕΦΚΑ Μυτιλήνης(πρώην ΙΚΑ) προκειμένου να τους βεβαιώσουν τι υπηρεσία έχω στο ΙΚΑ, δηλαδή με απλά λόγια τα ένσημα μου τεσσάρων χρόνων, τα οποία πρωτότυπα βέβαια τα φυλάσσω ως κόρη οφθαλμού που λέμε.

Το ΕΦΚΑ(ΙΚΑ) Μυτιλήνης ως κεντρικό περιφέρειας απ΄ ότι μου είπαν εδώ στο ΙΚΑ Χίου πρέπει να ζητήσει τα ένσημα μου από το ΙΚΑ της ΧΙΟΥ με έγγραφο και μετά το ΙΚΑ Χίου να ειδοποιήσει εμένα να πάω τα πρωτότυπα ένσημα να τα μετρήσουν μετά να τα στείλουν στη Μυτιλήνη και μετά η Μυτιλήνη να τα στείλει στην Αθήνα προκειμένου ο εισηγητής να τα επεξεργαστεί και να μου βγάλει τη σύνταξη.

Πριν δέκα με δεκαπέντε μέρες περίπου κατάφερα να έλθω σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΙΚΑ Μυτιλήνης με το τμήμα συντάξεων, εκεί μια κυρία μου λέει, ναι κύριε το έγγραφο έχει έλθει σε μας από τις 21 Ιουλίου του 2021 και θα σας ενημερώσει το ΙΚΑ Χίου για τα περαιτέρω. Και μέχρις στιγμής δεν έχω καμιά ειδοποίηση ακόμα με τη σήμερον που είναι 17 Σεπτεμβρίου.

Ετσι ανακεφαλαιώνοντας περιμένοντας περίπου είκοσι(20) μήνες με την προσωρινή σύνταξη μόνο, έχουμε ένα έγγραφο για τα ένσημά μου που έφυγε 27 Μαΐου 2021 , μάλλον το έβαλαν σε κάποιο μπουκάλι και το έριξαν στο Αιγαίο, το βρήκε κάποιος ψαράς σε κάποια έρημη βραχονησίδα και μετά το παρέδωσε στο ΙΚΑ Μυτιλήνης αλλιώς δεν εξηγούνται οι δύο μήνες μέχρι να φθάσει 21 Ιουλίου στη Μυτιλήνη.

Η Μυτιλήνη δε θέλει και εκείνη κάνα μήνα να ξεσφραγίσει το μπουκάλι , να πιούν και κάνα καφεδάκι να το συζητήσουν το πράμα, διότι από τις 21 Ιουλίου έως και σήμερα που είναι ενάμισης μήνας και βάλε..δεν δικαιολογείται αλλιώς.

Και έχουμε και λέμε (όπως έλεγε και ο Τσάκωνας σε μια ελληνική ταινία), τρεισήμισι μήνες μέχρι τώρα …πες ότι έρχεται αύριο το έγγραφο… και άλλοι τρεισήμισι μήνες να πάνε τα ένσημα πίσω Μυτιλήνη και μετά Αθήνα σύνολο επτά (7) μήνες και είκοσι μήνες που περιμένω μας κάνουν 27 μήνες...

Απ΄ότι φαίνεται είμαι σε καλό δρόμο πρέπει να πηγαίνω με την ταχεία..εξπρές… Άιντε και καλή ψυχή…

Τα σχόλια δικά σας…