Tελευταία ανταπάντηση μέσω ΑΛΗΘΕΙΑΣ στον ΓΟΧ κ. Νικ. Μάννη

Πέμ, 23/08/2018 - 23:23

Τ

Του Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου – Μεταπτυχ. Ορθοδ. Θεολογίας

 

Κύριε Διευθυντά (αγαπητέ Γιάννη),

Δεν θέλω να καταχραστώ την φιλοξενία της <<Αλήθειας>>, που απλόχερα προβάλλει κάθε άποψη και θα σεβαστώ την παρότρυνσή σου ότι, ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί σε άλλο επίπεδο πλέον, αλλά είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω, για μια σύντομη ανταπάντηση στον Γ.Ο.Χ. κ. Μάννη, επί δικού μου κειμένου, με την δέσμευσή μου ότι, θα είναι και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Εάν απαιτηθεί να δοθεί συνέχεια, θα δοθεί σε άλλο επίπεδο.

Κύριε Μάννη,

Ισχυρίζεστε ότι σας συκοφάντησα. Δεν νομίζω να ευσταθεί ο ισχυρισμός σας. Δεν σας γνωρίζω προσωπικά και ουδεμία τέτοια πρόθεση είχα ή έχω. Όμως, ως κήρυκας του θείου λόγου, είναι αδύνατον να σιωπήσω στις ύβρεις, τις διαστροφές και τα τεχνάσματα των παρεκκλησιαστικών και σωματειακών Γ.Ο.Χ. οι οποίοι οδηγούν τον κόσμο στην ψυχική και πνευματική απώλεια και εμπράκτως μακράν της Ορθοδοξίας. Αφού μελετάτε τους Πατέρες της Εκκλησίας μας θα γνωρίζετε ότι, τα περί ευγενείας στα της πίστεως δεν χωρούν. Διότι άλλο η ευγένεια και άλλο η ευπρέπεια. Δείτε πως συμπεριφέρθηκε ο Αγ. Νικόλαος στον αιρετικό Άρειο ! Εσείς μου ζητάτε να γίνω ευγενικότερος του Αγ. Νικολάου;

Στην προσωπική μου βιωτή έχω μάθει να τηρώ το του ιερού Χρυσοστόμου <<τους δημοσίως αμαρτάνοντας, δημοσίως έλεγξον>>. Ο δε μέγας Απόστολος των Εθνών, Παύλος, αναφέρει προς τον μαθητή του, επίσης Απόστολο, Τιμόθεο: <<κήρυξον τον λόγον, επίστηθι ευκαίρως ακαίρως, έλεγξον, επιτίμησον>> (Β΄ Τιμοθ. Δ, 2).

Έτσι, εάν έχουμε στα χέρια μας δημοσιεύματα (μάλιστα από εξαετίας) <<ουκ έχομεν χρείαν ετέρων μαρτύρων>> (Ματθ. ΚΣΤ΄ , 65) . Επειδή, λοιπόν, μιλήσατε για συκοφαντία, σας παραπέμπω σε δυο δημοσιεύματα της θρησκευτικής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας <<Στώμεν καλώς>> με τίτλους: <<Στώμεν καλώς: Πάλι με συκοφαντεί ο παλαιοημερολογίτης Νικόλαος Μανής>> (http://stwmenkalws.blogspot.com/2012/09/blog-post_12.html?m=1), αλλά και <<Στώμεν καλώς: Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός διαψεύδει το κείμενο που δημοσιεύουν οι <<ΓΟΧ>> ως δήθεν δικό του +Στώμεν καλώς+>> (http://stwmenkalws.blogspot.com/2012/09/blog-post_3.html?m=1). Συνεπώς, εάν έχετε να επιλύσετε κάποιο ζήτημα συκοφαντίας στα πολιτικά δικαστήρια, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν με όσα διαδίδονται στο διαδίκτυο. Μακριά, όμως, από εμένα τέτοιες τακτικές (δικαστηρίων, συκοφαντιών, κλπ). Εγώ κηρύττω Χριστό και Ορθοδοξία ! Και θα συνεχίσω να ξεσκεπάζω την πλάνη των σχισματικών ΓΟΧ !

Τώρα, αναφορικά με την έλλειψη επιχειρημάτων από πλευράς σας, ένα έχω να σας πω: Δημοσίευσα ένα κείμενο άνω των 800 λέξεων, με περίπου 30 επιχειρήματα και περίπου 10 συγκεκριμένα ερωτήματα για να απαντηθούν από εσάς. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ. Αντιλαμβάνομαι ότι, ΄΄κατάπιατε τη γλώσσα σας΄΄, διότι σας μίλησα με ατράνταχτα στοιχεία-επιχειρήματα από τη σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία του τόπου μας, τα οποία γνωρίζουν άπαντες οι ασχολούμενοι με το σχίσμα των σωματειακών ΓΟΧ, αλλά και ειδικότερα στη Χίο τα τελευταία χρόνια (τα οποία έχουν λεχθεί και σε πρόσφατες δικαστικές περιπέτειες των ΓΟΧ στη Χίο – που, μάλιστα έχασαν). Πρέπει δε να σας πω ότι, προσωπικά, έχω ασχοληθεί με τα των ΓΟΧ ήδη από την εποχή της φοιτήσεώς μου στην εκκλησιαστική εκπαίδευση και έχω συγγράψει σχετικές εργασίες. Μην μου λέτε, λοιπόν, για τεκμήρια-ντοκουμέντα, κλπ. Απαντήστε στις ερωτήσεις που σας έκανα και αφήστε τις μεγαλοστομίες για ΄΄παραληρήματα΄΄, κλπ. Αυτές είναι δικαιολογίες για να μην απαντήσετε !!!

Σταματήστε να προκαλείτε και να μιλάτε μόνο για να δείξετε ότι υπάρχετε, ΄΄ρίχνοντας τη μπάλα στη σέντρα΄΄. Σας απηύθυνα συγκεκριμένα ερωτήματα. Απαντήστε τα και ευχαρίστως να τα ξαναπούμε, βεβαίως σε δημόσιο διάλογο, αλλά μη καταχρώμενοι το μέσο ενημέρωσης που μας φιλοξενεί εδώ.

Ο Κύριος <<πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν>> (Α΄ Τιμοθ., Β΄, 4). Εύχομαι, λοιπόν, να δείτε το σφάλμα σας και να επιστρέψετε στην κανονική Εκκλησία μας, την Αγία Ορθοδοξία, εγκαταλείποντας την αίρεση του Ζηλωτισμού. Σας το δηλώνω με αγάπη. Κανένας δεν θα σας κατηγορήσει εάν μετανοήσετε, απεναντίας θα χαίρουν άγγελοι εν ουρανοίς (Λουκ. Ε΄, 10). Εάν δεν γνωρίζατε την αλήθεια, ίσως είχατε ελαφρυντικό για το σχίσμα που καλλιεργείτε στον χώρο της Εκκλησίας. Σήμερα, πλέον, όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει και θα είναι <<η κρίσις ανέλεος τω μη ποιήσαντι έλεος>> (Ιάκωβος, Β΄, 13), καθότι <<νυν πρόφασιν ουκ έχετε περί της αμαρτίας υμών>> (Ιωανν. ΙΕ΄, 22). Επαναλαμβάνω, τα λέγω με αγάπη και εάν επιθυμείτε θα ήταν χαρά μου να μπορέσουμε να πούμε περισσότερα και δια ζώσης.-

Σ.Σ. Ευχαριστώ που σταματάτε εδώ.

Άλλες απόψεις: Του Γιώργη Παπαδόπουλου