Βάλτε Φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας σε τέσσερα καίρια σημεία γιατί… χανόμαστε!

Τρί, 16/08/2022 - 16:36

Η κυκλοφορία οχημάτων στην πόλη της Χίου (ιδιαίτερα τον τρέχοντα μήνα Αύγουστο) έχει γίνει απελπιστική. Πολλά οχήματα, πολλές παράνομες σταθμεύσεις πολλά φώτα πρόχειρης στάθμευσης δύο λεπτών σε πεζοδρόμια κ.λπ. Βέβαια θα πει κάποιος αυτό η Τροχαία Χίου ας το ελέγχει και ας δίνει κλήσεις. Συμφωνούμε ασφαλώς, αλλά υπάρχει και το ζήτημα των ανύπαρκτων φαναριών ρύθμισης Κυκλοφορίας που σ΄αυτό εμπλέκεται και ο Δήμος Χίου.

Συγκεκριμένα και δίχως περιστροφές το ελάχιστο που βλέπουμε εμείς και πολλοί οδηγοί συμπολίτες μας το κουβεντιάζουν, είναι ότι χρειάζονται πλέον φανάρια στα σημεία:

1. Διασταύρωση οδού Δημοκρατίας και Οινοπίωνος (στο «Ηρώον» Πεσόντων). Εκεί εμποδίζει και η παράνομη στάθμευση για να παίξουμε ένα ΠΡΟΠΟ. Ντροπή μας!

2. Διασταύρωση Κουντουριώτου με Ελ. Βενιζέλου.

3. Διασταύρωση Λεωφόρου Αιγαίου με οδό Κανάρη. (Λιμάνι)

4. Διασταύρωση Π. Κουντουριώτου με Λεωφόρο Αιγαίου (έξοδος προς λιμάνι).

Είναι απορίας άξιο που σ΄αυτά τα καίρια σημεία (ίσως και άλλα) δεν υπάρχουν εν έτει 2022 φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας. Και αν δεν είναι απλό, αλλά απαιτείται έγκριση από το Υπουργείο Μεταφορών τότε θα πει ότι ο Δήμος Χίου δια της Τεχνικής Υπηρεσίας σε συνεννόηση με την Τροχαία Χίου (ίσως και τη Λιμενική αστυνομία) οφείλουν να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

Αν αυτό το έχουν κάνει ας μας ενημερώσουν. Αλλιώς ισχύει ότι  όταν οι Αρχές κάνουν πως δεν βλέπουν… χρειάζεται η παρέμβαση του πολίτη!!!

Ιάκωβος Γ. Μπριλής - Συν/χος Μαθηματικός