Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

Βάλτε μπάρα Δήμαρχε

Παρ, 03/08/2018 - 18:10
Βασίλης Σπανολιός

Πραγματικό περιστατικό χθες το βράδυ (2/8/18) στο γνωστό για την άθλια κατάστασή του "parking" στο Ναυτικό Όμιλο.

Τετραμελής οικογένεια Ελληνοαμερικανών δεύτερης γενιάς, που μόλις είχε έρθει στο νησί για διακοπές, αφήνει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό της στο προαναφερόμενο «parking» και παίρνει το δείπνο της στο λιμάνι. Στο γυρισμό βρίσκει το αυτοκίνητο με σπασμένο τζάμι και με κάποιες αποσκευές τους να έχουν κλαπεί. Μεταξύ των κλαπέντων και ταξιδιωτικά έγγραφα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επισκέπτες μας.

Το εν λόγω "parking", όπως όλοι γνωρίζουμε είναι μια παράνομη και αυθαίρετη κατασκευή που έγινε επί δημαρχίας θερμοκέφαλου δημάρχου. Είναι ένας μπαζωμένος χωμάτινος χώρος γεμάτος επικίνδυνες λακκούβες -ιδιαίτερα τον χειμώνα- και βέβαια χωρίς τον παραμικρό φωτισμό και τις στοιχειώδεις προδιαγραφές, μια και είναι αυθαίρετος. Επί πλέον είναι χώρος παράνομων και εγκληματικών δραστηριοτήτων, βρόμικος και τελικά ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΣ για όλους μας.

Κύριε Δήμαρχε, σας καλούμε, σήμερα κιόλας να κλείσετε το χώρο αυτό με μια βαριά μπάρα και να σημειώσετε με εμφανή τρόπο ότι ο χώρος είναι ανασφαλής και επικίνδυνος. Αυτό τουλάχιστον, μέχρι ο συγκεκριμένος χώρος να επιστρέψει στην προηγούμενη μορφή του.

 

Βασίλης Σπανολιός

 

Υ.Γ.: Να επισημάνουμε ότι η βοήθεια του Λιμενικού Σώματος στο περιστατικό ήταν άμεση και ουσιαστική.

 

Άλλες απόψεις: του Βασίλη Σπανολιού