Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΑΡΓΥΡΟΥ: «Θέλω να ζήσω αυτή την πρόκληση που έτυχε στην καριέρα μου!»

Η 22χρονη χιώτισσα πολίστρια ανοίγει πλέον τα φτερά της για καριέρα στο εξωτερικό!
Τετ, 24/08/2016 - 15:26
Πρόκληση στην καριέρα της θεωρεί η Αναστασία Καλαργυρού ότι είναι αυτή η μεταγραφή στη Νανσί. Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον αδελφό της Νίκο (παίκτη του ΝΟΧ) όταν πέρσι τον Σεπτέμβριο επέστρεψε από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου με την Εθνική Ομάδα πόλο Εφήβων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ούτε καν μπορούσε να περάσει από το μυαλό της αυτό που άκουσε η Αναστασία Καλαργυρού, όταν πριν από λίγο καιρό χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Σωτήρης Ζουμπουλιάς, προπονητής της Νανσί που παίζει στη Λίγκα του γαλλικού πρωταθλήματος στο πόλο Γυναικών (δηλαδή στην αντίστοιχη Α1 δική μας) και της πρότεινε να συνεχίσει εκεί την καριέρα της. Παρά τον αιφνιδιασμό που ένιωσε στα πρώτα λεπτά η χιώτισσα πολίστρια δεν άφησε την πρόκληση αλλά και την ευκαιρία για μια ίσως διεθνή καριέρα να χαθεί απαντώντας αμέσως ότι δέχεται!
«Αυτός με έψαξε, δεν είχα ιδέα για τη Νανσί και ούτε είχα κάνει εγώ κινήσεις για να πάρω μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Με πήρε τηλέφωνο, μου το είπε, δεν το σκέφτηκα πολύ και απάντησα αμέσως θετικά στην πρόταση», εξομολογείται η Αναστασία Καλαργυρού στην «Α.Χ.», για το πώς έγινε αυτή η προσέγγιση από τον Λαμιώτη στην καταγωγή προπονητή, ο οποίος από πέρσι έχει αναλάβει τις τύχες της γαλλικής ομάδας.
Στα 22 της χρόνια και μετά από μια καριέρα στις ελληνικές πισίνες θα μετακομίσει από τις 9 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Γαλλίας, για μια εμπειρία που όπως τονίζει θέλει να τη ζήσει. «Το πρωτάθλημα στη Γαλλία, είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με την Ελλάδα που το μονοπωλούν δύο ομάδες. Έχει και περισσότερους αγώνες σε όλη τη σεζόν», αναφέρει η Αναστασία Καλαργυρού συμπληρώνοντας: «είναι μια πρόκληση για εμένα και θέλω να το ζήσω. Θα μπω και πάλι σε διαδικασία πρωταθλητισμού, πρωί, βράδυ προπονήσεις, θα είναι κάτι ξεχωριστό στην καριέρα μου. Το ήθελα να πάω. Αιφνιδιάστηκα όταν άκουσα να μου προτείνει να φύγω από την Ελλάδα και να μεταπηδήσω στη Γαλλία, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Η Νανσί φέτος έμεινε στη Λίγκα και τη νέα περίοδο θέλουν να πετύχουν κάτι καλύτερο, ελπίζω να τους βοηθήσω και εγώ σε αυτό».
Πιστεύει ότι δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα προσαρμογής στη νέα της ομάδα, αφού όπως μας λέει: «εντάξει, στην αρχή θα μου πάρει κάποιο χρόνο να εγκλιματιστώ σ’ αυτήν, αλλά γενικότερα δεν θα έχω πρόβλημα, επειδή είναι και Έλληνας ο προπονητής. Άλλωστε θα έχω μόνο προπόνηση να κάνω εκεί, χωρίς άλλες υποχρεώσεις, οπότε νομίζω θα βγει πολύ καλά η όλη παρουσία μου».
Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, η χιώτισσα αμυντικός, η οποία ομιλεί και τη γαλλική γλώσσα, έχοντας άλλο ένα αβαντάζ για την παρουσία της στο Νανσί χωρίς μεγάλα προβλήματα προσαρμογής, έπαιξε στον Ποσειδώνα Ιλισίων που παρέμεινε στην Α1. Έχει θητεύσει σε Εθνικό, Ολυμπιακό, Τρίτωνα Αμαρουσίου και φυσικά ξεκίνησε την καριέρα της από το Ν.Ο. Χίου, ενώ έχει διατελέσει στέλεχος των Εθνικών Ομάδων πόλο από τις μικρές ηλικίες έως και των Γυναικών.
Τώρα αρχίζει και συλλέγει πληροφορίες τόσο για τη νέα της ομάδα, όσο και για το έντονο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στο Γαλλικό Πρωτάθλημα πόλο των Γυναικών, τόσο με προπονητές από τη χώρα μας που εργάζονται εκεί σε ομάδες όσο και με αρκετές παίκτριες που παίζουν, εκτός από τη Νανσί, στη Λιλ και στη Νις!
Πάντως δείχνει να μην την φοβίζει αυτή η αλλαγή και μετακόμιση στη γαλλική πόλη, που βρίσκεται 280 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι, κοντά στο Στρασβούργο, στα σύνορα με τη Γερμανία και έχει πληθυσμό 110 χιλιάδες κατοίκους. «Θέλω να αρπάξω την ευκαιρία που μου δίνεται για μια καριέρα εκτός Ελλάδος και νομίζω ότι θα τα καταφέρω», επαναλαμβάνει στην συνομιλία μας η νεαρή παίκτρια!

ΔΗΜ. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 07:43

Σε εκδήλωση που έγινε χθες από την ΕΠΣ Χίου έγιναν οι απονομές διακρίσεων των πρωταθλητριών  των ποδοσφαιρικών κατηγοριών της.

Καλή συνέχεια σε όλους