Χίος, Δευτέρα 17 Ιουνίου

Ετρεξαν για τον αυτισμό!

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Αυτισμού Χίου! 600 δρομείς μικροί και μεγάλοι , αθλητές, ενήλικοι και ΑΜΕΑ γέμισαν με χαμόγελα τους δρόμους της πόλης!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 31/03/2019 - 18:49

Πολύ θερμή η ανταπόκριση του κόσμου με μεγάλη συμμετοχή και αυθόρμητη συνεργασία, της αγοράς και της κοινωνίας της πόλης και του νησιού μας, στο κάλεσμα του Συλλόγου Αυτισμού Χίου, που πραγματοποίησε στις 11.00 π.μ. της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 αγώνα δρόμου με τρέξιμο ή χαλαρό περπάτημα πέντε χιλιομέτρων για ενήλικες και ενός χιλιομέτρου για παιδιά και ΑΜΕΑ μέσα στην πόλη της Χίο,υ με εκκίνηση και τερματισμό το Δημαρχείο και τον πλάτανο της πλατείας Νικολάου Πλαστήρα.

Η δράστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων του Συλλόγου Αυτισμού Χίου, για την παγκόσμια ημέρα αυτισμού, που τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Μοιράστηκαν 500 αριθμοί για τις φανέλες των δρομέων και έτρεξαν μαζί και πολλοί άλλοι χωρίς αριθμό, δηλαδή η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 600 άτομα.

            ''Τρέχω για τον αυτισμό'' ήταν ο γενικός τίτλος και το μήνυμα της διοργάνωσης και όλοι, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, αθλητές και ΑΜΕΑ, έτρεξαν στους δρόμους της πόλης μας, γύρω από τον κήπο, στην Απλωταριά και την Προκυμαία, με χαμόγελο και πολύ κέφι.

            O Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Χίου Αντώνης Ζερβάκης και τα μέλη Γιώργος Πατεριμός και Τζένη Βούλγαρη, μίλησαν στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV  και δήλωσαν πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι ο κόσμος της Χίου ανταποκρίθηκε τόσο θερμά στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας. Ευχαρίστησαν τα μαγαζιά και τον κόσμο από την Αγορά της Χίου που στήριξε τις προσπάθειες του Συλλόγου με χορηγίες και κάλεσαν την κοινωνία του νησιού και τους συμπολίτες μας να έρθουν όλοι πιο κοντά για να γνωρίσουν το Σύλλογο Αυτισμού Χίου και τον αγώνα του για την καλύτερη διαβίωση, απασχόληση και εκπαίδευση των ατόμων με Αυτισμό.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 16/06/2019 - 22:47

Με εκκίνηση στα Λημνιά της Βολισσού, τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και ψυχή τους Ποδηλάτες Χίου, άλλο ένα… Μαστίχαθλον περνάει στην ιστορία.

Εκτός του αθλητικού μέρους σαν γεγονός αναζωογόνησε την Αμανή, που συμπάσχει αλλά σε χειρότερο βαθμό από το υπόλοιπο νησί λόγω της παρατεταμένης… ξηρασίας της τουριστικής περιόδου.