Χίος, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Ετρεξαν για τον αυτισμό!

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Αυτισμού Χίου! 600 δρομείς μικροί και μεγάλοι , αθλητές, ενήλικοι και ΑΜΕΑ γέμισαν με χαμόγελα τους δρόμους της πόλης!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 31/03/2019 - 18:49

Πολύ θερμή η ανταπόκριση του κόσμου με μεγάλη συμμετοχή και αυθόρμητη συνεργασία, της αγοράς και της κοινωνίας της πόλης και του νησιού μας, στο κάλεσμα του Συλλόγου Αυτισμού Χίου, που πραγματοποίησε στις 11.00 π.μ. της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 αγώνα δρόμου με τρέξιμο ή χαλαρό περπάτημα πέντε χιλιομέτρων για ενήλικες και ενός χιλιομέτρου για παιδιά και ΑΜΕΑ μέσα στην πόλη της Χίο,υ με εκκίνηση και τερματισμό το Δημαρχείο και τον πλάτανο της πλατείας Νικολάου Πλαστήρα.

Η δράστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων του Συλλόγου Αυτισμού Χίου, για την παγκόσμια ημέρα αυτισμού, που τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Μοιράστηκαν 500 αριθμοί για τις φανέλες των δρομέων και έτρεξαν μαζί και πολλοί άλλοι χωρίς αριθμό, δηλαδή η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 600 άτομα.

            ''Τρέχω για τον αυτισμό'' ήταν ο γενικός τίτλος και το μήνυμα της διοργάνωσης και όλοι, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, αθλητές και ΑΜΕΑ, έτρεξαν στους δρόμους της πόλης μας, γύρω από τον κήπο, στην Απλωταριά και την Προκυμαία, με χαμόγελο και πολύ κέφι.

            O Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Χίου Αντώνης Ζερβάκης και τα μέλη Γιώργος Πατεριμός και Τζένη Βούλγαρη, μίλησαν στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV  και δήλωσαν πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι ο κόσμος της Χίου ανταποκρίθηκε τόσο θερμά στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας. Ευχαρίστησαν τα μαγαζιά και τον κόσμο από την Αγορά της Χίου που στήριξε τις προσπάθειες του Συλλόγου με χορηγίες και κάλεσαν την κοινωνία του νησιού και τους συμπολίτες μας να έρθουν όλοι πιο κοντά για να γνωρίσουν το Σύλλογο Αυτισμού Χίου και τον αγώνα του για την καλύτερη διαβίωση, απασχόληση και εκπαίδευση των ατόμων με Αυτισμό.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 10/12/2019 - 16:26
Προετοιμάζεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα η ομάδα ιστιοπλοΐας του ΝΟΧ

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αγωνιστικής ομάδας optimist για το περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης, η ομάδα του Ναυτικού ομίλου Χίου πήρε μέρος σε δύο διασυλλογικές διοργανώσεις.

  • Στο Παλαιό Φάληρο στις 15 -17 Νοεμβρίου 2019 Κύπελλο Σαρικαβάζη που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου. Οι αθλητές που πήραν μέρος ήταν οι Κωνσταντίνος Μαρτούλας, Γιώργος Βατάκης, Σοφία Αυγουστίδη, Λυδία Ζούμα, Αντώνης Φεγγουδάκης, Στέφανος Ψαρρός, Θεανώ Αναστασίου, Γιάννης Παπάς και Σταματίνα Παπά. Την ομάδα συνόδεψε ο προπονητής Aldo Salvia και ο έφορος Ιστιοπλοΐας Γιώργος Ζούμας.
  • Στο κύπελλο Χιόνων 7- 8 Δεκεμβρίου 2019 που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς. Οι αθλητές που πήραν μέρος ήταν οι Γιάννης Παπάς, Σταματίνα Παπά, Αντώνης Φεγγουδάκης και Θεανώ Αναστασίου. Τους αθλητές συνόδεψε ο προπονητής Aldo Salvia. Η αποστολή έγινε σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Καρδαμύλων.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Blue Star Ferries για την έκπτωση στα εισιτήρια για τη μεταφορά των αθλητών και των σκαφών. Επίσης και το Ναυτικό Όμιλο Καρδαμύλων για την άψογη συνεργασία στην κοινή αποστολή των δύο ομίλων.

Προετοιμάζεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα η ομάδα ιστιοπλοΐας του ΝΟΧ