Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει χαμηλή απόδοση στα δύσκολα προκριματικά του Euro 2020

Τετ, 25/09/2019 - 14:30
Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει χαμηλή απόδοση στα δύσκολα προκριματικά του Euro 2020

Τα προκριματικά του Euro 2020 είναι σε πλήρη εξέλιξη και η Ελλάδα θέλει να προκριθεί στα τελικά της επόμενης χρονιάς, μιας διοργάνωσης που κέρδισε το 2004. Αυτό θα ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα καθώς η Εθνική αναζητά να επιστρέψει σε εκείνες τις ημέρες δόξας.

Έχει κληρωθεί στον Ι Όμιλο, έχοντας να αντιμετωπίσει την Ιταλία, τη Φινλανδία, την Αρμενία, το Λιχτενστάιν και τέλος τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Η Ιταλία έχει αποδείξει ότι αποτελεί το πιο δημοφιλές στοίχημα από όλες τις ομάδες, καθώς θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την απογοήτευση της αποτυχίας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο πέρυσι. Αυτή ήταν μια τεράστια έκπληξη και τώρα ελπίζει στην πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν, μιας διοργάνωσης που κέρδισε το 2004.

Η Ελλάδα έχει κάνει ένα άσχημο ξεκίνημα στα προκριματικά και έχει ένα γολγοθά μπροστά της, αν θέλει να προκριθεί από αυτό τον όμιλο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη από τις έξι θέσεις, 13 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ιταλία, μετά από έξι αγώνες. Ξεκίνησαν τα προκριματικά με εκτός έδρας νίκη με 2-0 στο Λιχτενστάιν, ένα παιχνίδι που αναμενόταν να κερδίσει εύκολα, καθώς ο αντίπαλός της ήταν μία από τις πιο αδύναμες ομάδες που πιθανόν να παίξουν.

Η Ελλάδα στη συνέχεια, κατέκτησε ένα ακόμη βαθμό εκτός έδρας απέναντι στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Και θα πρέπει να αισθάνεται ότι κατάφερε να περισώσει αυτόν τον βαθμό, καθώς η Βοσνία είχε προβάδισμα με 2-0 μέχρι το 65ο λεπτό. Ωστόσο, η Ελλάδα ήταν καλύτερη στα 90 λεπτά και άξιζε να κερδίσει βαθμούς από αυτή την αναμέτρηση.

Ακολούθως, η Ελλάδα υποδέχθηκε την Ιταλία, στην αναμέτρηση που αναμενόταν να είναι η δυσκολότερη για την ομάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε με πολύ μονόπλευρο παιχνίδι και την Ιταλία να κερδίζει 3-0. Ένα εξαιρετικά απογοητευτικό αποτέλεσμα ακολούθησε για την Ελλάδα, καθώς ηττήθηκε με 3-2 εντός έδρας από την Αρμενία. Η Ελλάδα έλεγχε πλήρως το παιχνίδι με το 75% της κατοχής και με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Ωστόσο, η Αρμενία ήταν αποτελεσματική και προηγήθηκε με 2-0 μετά από μόλις 32 λεπτά. Η Ελλάδα πλήρωσε το τίμημα γι' αυτό, σε ένα παιχνίδι που έπρεπε πραγματικά να κερδίσει.

Ακολούθησε μια ακόμα ήττα που έκανε πολύ δύσκολο το έργο της πρόκρισης για την Ελλάδα. Ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από τη Φινλανδία. Ήταν μια κλειστή αναμέτρηση, με λίγες ευκαιρίες να δημιουργούνται. Η Φινλανδία κέρδισε το παιχνίδι με εύστοχο πέναλτι στο 52ο λεπτό. Αμέσως μετά υποδέχθηκε το Λιχτενστάιν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, σ’ ένα παιχνίδι που ήταν ήταν το μεγάλο φαβορί. Πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα και φαινόταν να κατακτάει τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο 85ο λεπτό, κερδίζοντας τον πρώτο τους βαθμό και πετυχαίνοντας το πρώτο τους γκόλ στα προκριματικά. Ένα αποτέλεσμα - σοκ για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα ταξιδεύει τώρα στην Ιταλία και θα χρειαστεί να πάρει κάποιο αποτέλεσμα, αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες πιθανότητές της να προκριθεί στα τελικά τον επόμενο χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δευ, 25/05/2020 - 08:03
Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες

Από σήμερα Δευτέρα 25-5-20 οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων  για τους αθλούμενους πολίτες αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, επεσήμανε:

«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση:https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf,  όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες