Λάμπρος Αποστολής: «Εμένα σωστά με τιμωρήσατε, υπάρχει όμως και ένα αλλά...»

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Τρί, 15/03/2016 - 23:19
Λάμπρος Αποστολής: «Εμένα σωστά με τιμωρήσατε, υπάρχει όμως και ένα αλλά...»

Ο Λάμπρος Αποστολής (συνεργάτης του προπονητή της Δάφνης) με επιστολή που έστειλε στην «Α.Χ.» σχολιάζει την ποινή των 210 ημερολογιακών ημερών που του επιβλήθηκε και εκφράζει τις απορίες του για αρκετά θέματα που συζητιούνται έντονα στο χώρο του χιώτικου ποδοσφαίρου. Αναλυτικά η επιστολή του Λάμπρου Αποστολή:

«Συγχαρητήρια στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Χίου, τους κυρίους Τάκη Σκαπινάκη, Ευάγγελο Μανάρα και Μαν. Πάχο, που εφάρμοσαν στο ακέραιο τον κανονισμό και με τιμώρησαν με 210 ημερολογιακές ημέρες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Πράγματι, ήταν δίκαιη η τιμωρία, αφού αυτή μου άξιζε, βάση των όσων έγραψαν οι διαιτητές και στη δική μου περίπτωση ήταν όλα τα γεγονότα χωρίς να ξεχαστεί κάτι.

Εδώ όμως θέλω να ρωτήσω κάτι, πρώτα τους διαιτητές και μετά τα αξιότιμα μέλη της Π.Ε.

Δείχνουν πάντα τον ίδιο ζήλο κάθε φορά που συμβαίνει κάτι; Μήπως υπάρχουν περιπτώσεις «παραβατικών συμπεριφορών» που «ξεχάστηκαν» ή αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά, αδιαφορώντας και οι δύο για τους κανονισμούς;

Για να μην κουράζονται θα τους θυμίσω μερικές περιπτώσεις:

Πριν ένα χρόνο σε αγώνα στην Καλλιμασιά, αξιωματούχος ομάδας δηλωμένος στο Φ.Α., έβρισε κατά τη διάρκεια του αγώνα με ακατονόμαστες εκφράσεις τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Χίου και τον Αρχιδιαιτητή, που παρακολουθούσαν μαζί τον συγκεκριμένο αγώνα, παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων. Φυσικά δεν υπήρξε ποτέ τιμωρία για τον απλούστατο λόγο ότι διαιτητές και παρατηρητής ήταν οι μόνοι που δεν είδαν και δεν άκουσαν τι έγινε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάτι στο Φ.Α.!

Πριν λίγες αγωνιστικές προπονητής σπρώχνει τον κ. Επιτροπάκη σε αγώνα Α’ Κατηγορίας αλλά ο διαιτητής δεν το αναφέρει στο Φ.Α. Προφανώς νόμιζε πως παρασύρθηκε από τον άνεμο που φυσούσε στο γήπεδο.

Σε αγώνα της Β’ Κατηγορίας (στον αγώνα ήμουν παρών και έχω πλήρη εικόνα των όσων έγιναν), πριν ένα μήνα, προπονητής αποβάλλεται από τον αγωνιστικό χώρο και την ώρα της αποβολής του «στολίζει» τον Πρόεδρο της ΕΠΣΧ, μέλος του Δ.Σ. καθώς και τον αρχιδιαιτητή που ήταν παρόντες και μετά βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Σχεδόν στο 90’, σε φάση που δίνεται πέναλτι κατά της ομάδας του και ενώ βρίσκεται στις κερκίδες, ανοίγει την πόρτα της ανατολικής πλευράς του γηπέδου και ξαναμπαίνει μαζί με παράγοντες από τον πάγκο μέσα στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί. Στο τέλος του αγώνα το ίδιο γίνεται έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών. Στο Φ.Α. δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά εκτός της αποβολής του.

Η Π.Ε. τώρα, που σε εμένα εφάρμοσε σωστά και στο ακέραιο τον Πειθαρχικό Κώδικα. Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες για το ποια τιμωρία επιφέρει η λέξη άσχετος και ποια η απώθηση αντιπάλου.

Παίκτης πέρσι (Γιακούμας του Άτλαντα) για τον χαρακτηρισμό «άσχετε» στο διαιτητή τιμωρείται με 4 αγωνιστικές.

Για τον ίδιο λόγο πριν ένα μήνα (Παντελιδάκης του Κλασικού) μία αγωνιστική.

Το «απώθησε βίαια αντίπαλο εκτός φάσης» (Μονιός Μιχ. της Θύελλας) πέρσι τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική τη στιγμή που μόνο ή λέξη "βίαια" από μόνη της επιφέρει τουλάχιστον τρεις αγωνιστικές. Φέτος η απώθηση τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές (Ζαμπετάκης του Ηρακλή και Μελιτζάνης του Ποσειδώνα).

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες περιπτώσεις διαιτητών που δεν βλέπουν και δεν ακούν ή ξεχνούν αλλά θα γέμιζαν ολόκληρη τη σελίδα.

Θα ήθελα μόνο να αναφέρω κάτι ακόμα για την Π.Ε.

Εμείς στη Δάφνη είχαμε ζητήσει από την Π.Ε. να δει το βίντεο του αγώνα από την «Αλήθεια T.V.» για το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έκανα κάτι για το οποίο κατηγορήθηκα στο Φ.Α. Η απάντησή τους; (σωστή φυσικά βάσει του ΚΑΠ): ό,τι γράφει το Φ.Α.

Εδώ θέλω να επικαλεστώ τις δηλώσεις του προπονητή του ΑΠΟ Χίος σε ιστοσελίδα της Χίου. Εκεί λέει ο κ. Παλαύρας πως ζήτησαν από την Π.Ε. να καλέσει διαιτητή για διευκρινίσεις και εκείνοι κατηγορηματικά αρνήθηκαν. Μετά λέει πως βρήκαν στα γραφεία της ΕΠΣΧ τον κ. Τσούχλη που περίμενε να δώσει διευκρινίσεις στην Π.Ε. για τη ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών σε αγώνα που ήταν διαιτητής και για το θέμα είχε κάνει αναφορά στο Φ.Α.

Εκεί πώς δέχθηκαν το διαιτητή; Δεν ισχύει το ό,τι γράφει (στο Φ.Α.) δεν ξεγράφει;

Το μόνο που έπρεπε να είχε κάνει η Π.Ε. είναι η παραίτηση για λόγους ευθιξίας μετά από όσα που έχουν συμβεί.

Τη στιγμή που δεν το κάνουν οι ίδιοι, απορώ γιατί το Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου δεν τους απομακρύνει, όταν μάλιστα οι αποφάσεις τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα που με την υπογραφή τους κακώς επικυρώνουν λανθασμένες αποφάσεις. Μήπως η παραμονή τους βολεύει κάποιους;

Πριν κλείσω θέλω να πω ότι υπάρχει ένα τραγούδι του Δήμου Μούτση. Ο Άγιος Φεβρουάριος.

Τραγούδι που εκτός από ποιοτικό (δεν ακούγεται στα μέρη που κάποιοι πίνουν ούζα και τσίπουρα για να βοηθήσουν το ποδόσφαιρό μας) είναι και προφητικό.

Τον Φεβρουάριο του 2017 (αν κατορθώσουν και πάνε μέχρι εκεί) θα πρέπει να έρθει η Ανάσταση του χιώτικου ποδοσφαίρου, ώστε να γλυτώσουμε από τους Μυστικούς Δείπνους!

Η Αγίων Αποστόλων πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους και να γίνει το σπίτι όλων των ομάδων. Εκεί πρέπει να καταθέτονται μόνο προτάσεις για την πρόοδο του ποδοσφαίρου της Χίου.

 

Υ.Γ.: Αναρωτιέμαι, ο μακαρίτης Μάκης Ψωμιάδης και οι άλλοι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων τιμωρήθηκαν με 210 ημερολογιακές ημέρες εκτός γηπέδων;».

 

Σχετικά Άρθρα