Στην 6η θέση στην Ελλάδα ο Α.Ο. Αιγαίου στην Τεχνική Κολύμβηση!

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 18/08/2016 - 16:51
Η Μαρία Γιασεμή, που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, στα 100 μ. υποβρυχίως των Κορασίδων. Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο από την απονομή, με τις Όλγα Κοσμοπούλου (Δελφίνια Περιστερίου), Ευαγγελία Μήτρου (Γλαύκος Περιστερίου) που ήταν στη 2η και στην 3η θέση στο αγώνισμα.

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμη μια χρονιά η παρουσία των αθλητών και των αθλητριών του Α.Ο. Αιγαίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης που έγινε στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου.
Ο χιώτικος όμιλος κατέκτησε την 6η θέση στη γενική κατάταξη των σωματείων, έχοντας ένα πολύ καλό απολογισμό σε μετάλλια. Συνολικά τα παιδιά του Α.Ο. Αιγαίου κατέκτησαν 27, τα οποία ήταν 11 χρυσά, 6 ασημένια και 10 χάλκινα! Στη διοργάνωση συμμετείχαν 450 αθλητές και αθλήτριες από 38 σωματεία από όλη τη χώρα.
Τα Δελφίνια Περιστερίου κυριάρχησαν στην 1η θέση της γενικής κατάταξης με τον έτερο σύλλογο του Περιστερίου, τον Γλαύκο, να ακολουθεί στη 2η θέση και την πρώτη τριάδα να συμπληρώνει ο  Ν.Ο. Χανίων. Στην 4η θέση ήταν ο ΑΝΟ Αργυρούπολης, στην 5η θέση η Α.Ε. Χαϊδαρίου και στην 6η θέση ο Α.Ο. Αιγαίου. Η ομάδα του Γιάννη Κάβουρα πήρε την 4η θέση στα αγόρια ενώ ήταν στην 8η θέση στα κορίτσια. Τα Δελφίνια Περιστερίου στα αγόρια και ο Γλαύκος Περιστερίου στα κορίτσια ήταν οι νικήτριες ομάδες στις δύο κατηγορίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Α.Ο. Αιγαίου σύμφωνα με τη γενική βαθμολογία είναι ο δεύτερος καλύτερος σύλλογος της Περιφέρειας (εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης) με πρώτο τον  Ν.Ο. Χανίων που τερμάτισε στην 3η θέση, κάτι που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη σημαντική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από το Χιώτικο Όμιλο στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης.
 
Μια 4άδα χρυσά για την Παππά!
Τέσσερεις φορές ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου η Φωτεινή Παππά. Η χιώτισσα νεαρή κολυμβήτρια συμμετείχε στην κατηγορία Παγκορασίδων Β’ όπου κυριάρχησε και στα 4 αγωνίσματα στα οποία πήρε μέρος. Ήταν στην 1η θέση στα 50, 100, 200, 400 μ. επιφανείας. Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Γιάννης Μανωλάκης στην κατηγορία Εφήβων. Στα 100 μέτρα υποβρυχίως όπου κυριάρχησε, κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ με 34 δευτερόλεπτα και 99 εκατοστά και έγινε ο πρώτος αθλητής που έπεσε από τα 35 δευτερόλεπτα. Πήρε ακόμη την 1η θέση στα 50 μ. άπνοη ενώ πρόσθεσε στη συλλογή του και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. επιφανείας.
Δύο χρυσά μετάλλια πήρε στους Παίδες ο Παντελής Κοιλιάρης σε 100 και 400 μ. υποβρυχίως. Από ένα χρυσό για τα χιώτικα χρώματα κατέκτησαν η Μαρία Γιασεμή (100 υποβρυχίως Κορασίδων), ο Γιάννης Ζωάνος (100 διπλά πέδιλα Παμπαίδων Α’) και ο Γιώργος Τσούρος (50 διπλά πέδιλα Παμπαίδων Β’).
Ο Γιάννης Πιπινιάς ανέβηκε δύο φορές στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών (100 επιφανείας, 50 άπνοη στην κατηγορία Ανδρών) ενώ είχε και μια τρίτη θέση στα 50 μ. επιφανείας.
Επίσης ασημένια μετάλλια πήραν η Μαρία Γιασεμή (50 άπνοη Κορασίδων), Γιάννης Ζωάνος (50 διπλά πέδιλα Παμπαίδων Α’), Γιώργος Τσούρος (50 επιφανείας Παμπαίδων Α’).
Σε ό,τι αφορά τα χάλκινα μετάλλια, στην κατηγορία Γυναικών η Αουρέλια Κάβουρα κατέκτησε δύο, σε 50 και 100 μ. διπλά πέδιλα. Δύο φορές στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε και ο Γιώργος Γιασεμής στους Παμπαίδες Β’, στα 50 και 100 μ. επιφανείας. Τρία χάλκινα μετάλλια είχαν και οι ομάδες σκυταλοδρομίες του Α.Ο. Αιγαίου, σε 4Χ200 μ. επιφανείας Εφήβων, στο αντίστοιχο αγώνισμα των Παίδων και στα 4Χ100 επιφανείας Παμπαίδων Α’.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες του Α.Ο. Αιγαίου είχαν πολύ καλά πλασαρίσματα στους τελικούς των αγωνισμάτων που πήραν μέρος, χάνοντας κάποιοι από αυτούς την 3η θέση στις λεπτομέρειες.
Συνολικά στη διοργάνωση ο Α.Ο. Αιγαίου είχε παρουσία με 32 αθλητές και αθλήτριες. Μπορεί στην προαγωνιστική κατηγορία των αγοριών να συμμετείχε με έναν μόνο αθλητή, τον Μιχάλη Τόπακα, όμως αυτός μπόρεσε να φέρει για τον σύλλογό του ένα ασημένιο (50 διπλά πέδιλα) και ένα χάλκινο μετάλλιο (100 επιφανείας).

Σχετικά Άρθρα