Χίος, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

«Στόχος μας και μόνο το καλό του χιώτικου ποδοσφαίρου»

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΧ, ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 01/03/2017 - 19:07
Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, Κώστας Νικολαΐδης, απαντάει μέσω της «Α.Χ.» σε όσους τον επικρίνουν για το γεγονός ότι ανέλαβε την ηγεσία στην χιώτικη Ένωση, έχοντας θητεύσει και στην απερχόμενη διοίκηση, από την οποία παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. «Οι πράξεις μας θα δείξουν», λέει χαρακτηριστικά.

«Οι πράξεις μας θα δείξουν. Ο χρόνος είναι ο μόνος κριτής», απαντάει μέσω της «Α.Χ.» ο Κώστας Νικολαΐδης στους επικριτές του, σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΣ Χίου, με δεδομένο ότι υπήρξε ο ίδιος και στην προηγούμενη σύνθεση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης αντιμετωπίζει ψύχραιμα τόσο τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν από κάποιους συναδέλφους του πριν από τη συνεδρίαση της συγκρότησης σε σώμα της νέας διοίκησης, αλλά και την περιρρέουσα ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα για τα πικρόχολα σχόλια ακούστηκαν, από το γεγονός ότι στον προεδρικό θώκο της ΕΠΣ Χίου βρίσκεται ένας παράγοντας ο οποίος ήταν για τρία χρόνια και εννέα μήνες στο προηγούμενο σχήμα, φτάνοντας μάλιστα και για αρκετό καιρό στο νούμερο δύο της Ένωσης, δηλαδή στη θέση του Γενικού Γραμματέα (επί προεδρίας του Γιώργου Φρατζέσκου).
Μιλώντας στην «Α.Χ.» ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου ζητάει αρχικά πίστωση χρόνου, αφού πρώτα πρέπει να ενημερωθεί πλήρως, τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο, από την απερχόμενη διοίκηση, ευχαριστώντας παράλληλα τα σωματεία που στήριξαν την προσπάθεια που έκανε η κίνηση «Ομάδα για τη Χίο», τα μέλη της οποίας κυριάρχησαν στις εκλογές της ΕΠΣ Χίου.
Αναλυτικά ο νέος ηγέτης του χιώτικου ποδοσφαίρου δηλώνει: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τα σωματεία και τους παράγοντες για την εμπιστοσύνη που μάς έδειξαν στις εκλογές στις 20/2/2017. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομάδας μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να ευοδωθεί όλο αυτό το εγχείρημα. Επιδίωξή μας αποτελεί η συνεργασία και ο διάλογος με όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία, ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί. Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε συλλογικά και μεθοδικά με γνώμονα το καλό του χιώτικου ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση του ερασιτεχνικού αθλητισμού».
Εκτός όμως από τον Κώστα Νικολαΐδη και ο νέος Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, ο Στρατής Φεργαδιώτης έχει θητεία στην προηγούμενη διοίκηση. Διετέλεσε μέλος και παραιτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έτσι στις δύο σημαντικότερες θέσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου βρίσκονται δύο παράγοντες οι οποίοι ήταν και στο προηγούμενο σχήμα, παραιτήθηκαν μεν πριν την ολοκλήρωση της θητείας της, αλλά δεν παύει να σχολιάστηκαν αρνητικά οι επιλογές αυτές στην ποδοσφαιρική πιάτσα του νησιού μας.

«Η Χίος γύρισε σελίδα»
Από την πλευρά του και ο νέος Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Χίου, Στρατής Φεργαδιώτης, ευχαρίστησε κι αυτός σε δήλωσή του τα σωματεία για την εκλογή, τόσο τη δική του όσο και της κίνησης «Ομάδα για τη Χίο», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ήταν μια ημέρα που γύρισε σελίδα το χιώτικο ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά η δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Χίου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα σωματεία - μέλη της ΕΠΣ Χίου για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία τη Δευτέρα 20/2/2017, μια μέρα αλλαγής σελίδας για το χιώτικο ποδόσφαιρο, αψηφώντας την ανακοίνωση της απελθούσας Διοίκησης για αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Ευχαριστώ προσωπικά τα σωματεία για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου και να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους διαψεύσω. Επίσης ευχαριστώ και τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο για την επιλογή τους να αναλάβω τη θέση του Γεν. Γραμματέα της ΕΠΣ Χίου, μια θέση ευθύνης που με χαρά θα υπηρετήσω.
Όλοι μαζί θα υπηρετήσουμε το ποδόσφαιρο μας που τόσο αγαπάμε. Τόσο το νέο διοικητικό συμβούλιο, όσο και οι επιτροπές θα λειτουργούν επί καθημερινής βάσης (έχουν ξεκινήσει ήδη). Τα γραφεία της Ένωσής μας θα είναι ανοικτά σε όλους τους παράγοντες, προπονητές, αθλητές και όσους ασχολούνται με το χιώτικο ποδόσφαιρο. Θέλουμε τη γνώμη τους. Μόνο όταν ακούμε θα πάμε μπροστά! Αυτήν την ώρα δεν θέλει πολλά λόγια, θέλει δουλειά. Σας ευχαριστώ πολύ! Πάντα στη διάθεσή σας. Η Χίος γύρισε σελίδα!».

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

Την περασμένη Τετάρτη συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Χίου, που προήλθε μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την προηγούμενη Δευτέρα. Αρχικά για τη θέση του προέδρου υπήρξε ενδιαφέρον εκτός από τον Κώστα Νικολαΐδη και από τους Πέτρο Μισιριώτη, Γιώργο Τζιώτη και Φίλιππο Μπουλά για να τη διεκδικήσουν. Οι δύο τελευταίοι αποσύρθηκαν βλέποντας αρχικά ότι ο Κώστας Νικολαΐδης ανέφερε ότι θα ήθελε να ηγηθεί στον προεδρικό θώκο, κάτι που έκανε στη συνέχεια και ο Πέτρος Μισιριώτης, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου.
Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου: Πρόεδρος: Κώστας Νικολαΐδης, Α’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κάρμαντζης, Β’ Αντιπρόεδρος: Πέτρος Μισιριώτης, Γενικός Γραμματέας: Στρατής Φεργαδιώτης, Αναπληρωτής Γραμματέας: Στέλλα Μοίρα, Ταμίας: Νίκος Κοτσώνης, Αναπληρωτής Ταμίας: Γιώργος Τζιώτης, Μέλη: Φίλιππος Μπουλάς, Βασίλης Μυριαγκός.
Ο Γιώργος Τζιώτης και η Στέλλα Μοίρα είναι οι επικεφαλής στις δύο σημαντικότερες Επιτροπές της Ένωσης, όπως αυτές συγκροτήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή Θυμιανών ανέλαβε πρόεδρος στην Επιτροπή Πρωταθλήματος - Κυπέλλου ενώ η κα Μοίρα (ήταν Β’ Αντιπρόεδρος στο απερχόμενο Δ.Σ. για λίγους μήνες) αναλαμβάνει την Τεχνική Επιτροπή που θα έχει ευθύνη για τις υποδομές.
Το νέο Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου διατήρησε τα ίδια μέλη στην Πειθαρχική Επιτροπή, την οποία αποτελούν οι: Μανώλης Πάχος (πρόεδρος), Λευτέρης Μπλάτζιος, Νίκος Κλαδιάς. Πρόεδρος στο τοπικό όργανο Διαιτησίας αναλαμβάνει ο Νίκος Κοτσώνης, ενώ στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων - Κυπέλλου πρόεδρος θα είναι ο Γιώργος Τζιώτης και θα συμπληρωθεί από δύο ακόμη μέλη.
Την Τεχνική Επιτροπή αποτελούν οι: Στέλλα Μοίρα (πρόεδρος) και μέλη οι: Βασίλης Μυριαγκός, Στρατής Φεργαδιώτης. Οι υπόλοιπες Επιτροπές: Προμηθειών: Πέτρος Μισιριώτης (πρόεδρος), Φίλιππος Μπουλάς, Νίκος Κοτσώνης, Ασφάλειας-Πρόληψης Βίας: Γιώργος Κάρμαντζης (πρόεδρος), Στατιστικής-Γηπέδων: Στρατής Φεργαδιώτης.

Με ομαλότητα οι αρχαιρεσίες

Ο Φίλιππος Μπουλάς αναδείχτηκε πρώτος σύμβουλος σε ψήφους στις αρχαιρεσίες της Ένωσης που έγιναν μέσα σε καλό κλίμα την προηγούμενη Δευτέρα, στα γραφεία της. Δικαίωμα ψήφου είχαν 28 σωματεία, με δικαίωμα εκπροσώπησης στη γενική συνέλευση ήταν τα 27, εκ των οποίων ψήφισαν τα 24. Δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από Φάρκαινα, Λαίλαπα, Αναγέννηση ενώ το Κλασικό έδωσε το παρών χωρίς να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Είχαμε 23 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 λευκό.
Τα αποτελέσματα στα τακτικά μέλη: Φίλιππος Μπουλάς 23 ψήφους, Κώστας Νικολαΐδης 22, Στρατής Φεργαδιώτης 22, Βασίλης Μυριαγκός 21, Γιώργος Τζιώτης 21, Πέτρος Μισιριώτης 21, Νίκος Κοτσώνης 20, Στέλλα Μοίρα 20, Γιώργος Κάρμαντζης 19 (εκλέγονται), Γιάννης Χονδρέλης 8, Σταύρος Μισιριώτης 7, Σπύρος Κωστάλας 3.
Τα αποτελέσματα στα αναπληρωματικά μέλη: Δημήτρης Κοματάς 21 ψήφοι, Δημήτρης Γαλάτουλας 21, Γιάννης Γεωργούλης 20, Διαμαντής Σιδερίδης 19, Παντελής Ξυδιάς 18, Σταύρος Καλλίτσης 6.
Εκλέγονται στην Εξελεγκτική Επιτροπή και οι τρεις υποψήφιοι: Αρετή Υψηλάντη 23 ψήφοι, Στέλιος Κουκούμιαλος 23, Νίκος Αποστολίδης 23. Για αναπληρωματικά μέλη στην Εξελεγκτική: Αρίστος Ταναΐνης 21 ψήφοι, Νίκος Ζερβόπουλος 18.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/02/2020 - 19:30
Ο αμερικανός τερματοφύλακας Ντρου Χόλαντ κάτω από τα δοκάρια του ΝΟΧ για το 2ο μισό του 34ου πρωταθλήματος

Μετά από πολλές αγωνιστικές, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου κατόρθωσε να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για το 2020. Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, στο Ιωνικό Κολυμβητήριο και στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των Ανδρών νίκησε με 12-9, μετά από αρκετά καλή εμφάνιση, το Π. Φάληρο, κατακτώντας έτσι το τρίτο του τρίποντο στο 34o πρωτάθλημα της Α1 Υδατοσφαίρισης.

Ο ΝΟΧ πήρε από την αρχή το προβάδισμα, ισοφαρίστηκε αρκετές φορές αλλά κατόρθωσε να πάρει μία καλή διαφορά 3-4 τερμάτων στην τρίτη περίοδο  την οποία διατήρησε και μέχρι το τέλος του αγώνα. Έτσι ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με δεδομένο ότι δεν θα αποφύγει τα πλέι άουτ θέλει μία από τις θέσεις 10 & 11, και σίγουρα να αποφύγει τα Χανιά από τα οποία έχει ήδη δύο ήττες -εντός και εκτός έδρας. Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων πάντως νίκησε στην έδρα του τον ΠΑΟΚ και ανέβηκε στην 9η θέση της κατάταξης.

Πρωταγωνιστής στον αγώνα με το Π. Φάληρο ο Στέλιος Μιμίδης που πέτυχε 4 τέρματα. Καλή εμφάνιση και για τον νεοαποκτηθέντα αμερικανό γκολκίπερ της χιώτικης ομάδας, Ντρου Χόλαντ, με καίριες επεμβάσεις και απόκρουση πέναλτι. Στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας δεν ήταν ο Τεό Λοράντος, που είχε αποβληθεί στον προηγούμενο αγώνα της ομάδας του κι έτσι ήταν τιμωρημένος, ενώ και ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος, που εκτελούσε χρέη κόουτς αποβλήθηκε λίγο μετά την έναρξη του 4ου 8λέπτου για διαμαρτυρία.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-2, 1-2.

Ν.Ο. ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης Σ. 4, Μιμίδης Μ., Μπερτόλης Π., Παππάς 1, Κουλιεράκης, Κανδιόγλου 1, Μόκκας 1, Μαρουλάς, Κουρλιάφτης 2, Καλαργυρός 2, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ., Γκίλλας 1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Χαϊδόπουλος Σ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής 1, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης 1, Ρομπόπουλος 1, Κοπελιάδης, Τρούλος 3, Ντε Σόουζα 1, Γαβαλάς Ι., Μητράκης.

Διαιτητές: Παϊρακταρίδης, Δασκαλοπούλου, δεν απέφυγαν τα λάθη και για τις δύο ομάδες.