Χίος, Τρίτη 25 Ιουνίου

Γιατί στηρίζω τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Αρθρο του Ηλία Γεωργούλα
Πέμ, 16/05/2019 - 07:29

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Καθώς η δημοκρατία είναι αγαθό διεκδικούμενο, η συμμετοχή στα κοινά στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η ιδανική ευκαιρία να ελέγξουμε την ικανότητά μας να δούμε και να πράξουμε το ωφέλιμο. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη ΣΥΜΠΡΑΞΗ των NΕΩΝ ανθρώπων.

 Έχοντας την τύχη λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας να τους παρακολουθώ από τα προεφηβικά μέχρι τα μετεφηβικά τους χρόνια, θεωρώ χρέος μου να τους πω ότι είναι πλέον αναγκαίο να ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης τον δικό τους χώρο για το όραμα, την έξυπνη ιδέα, τη δουλειά.  Να συζητούν για το δικό τους περιβάλλον έχοντας πειστεί ότι μπορούν να σχεδιάσουν τη ζωή τους χωρίς την προκατάληψη της παραμεθορίου ή του περιθωρίου…

Με την προσδοκία αυτή ως κίνητρο εντάχθηκα στην ομάδα του κ. Κάρμαντζη χαιρετίζοντας την ευαισθησία και την ωμή του διάθεση να υπηρετήσει τη χιώτικη κοινωνία με σαφή στόχευση και προγραμματισμό.

Ελπίζω σε έναν Δήμο δημοκρατικό και οικείο σε όλους -όχι σε ολίγους, εκλεκτούς και ομοίους...

 

Ηλίας Γεωργούλας

Εκπαιδευτικός – συγγραφέας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος – Σύμπραξη Δημιουργίας [Σταμάτης Κάρμαντζης]

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 25/06/2019 - 19:51

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία κάναμε τα πάντα για να γίνει η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών αλλά η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο κύριος Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τη μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο διότι όπως είπε η νίκη δεν είναι δεδομένη και η αυτοδυναμία μπορεί να κριθεί έστω και για λίγες ψήφους. Επίσης, απηύθυνε ισχυρή παρότρυνση στα στελέχη του να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα. Με ισχυρή εντολή θα πάω στις Βρυξέλλες και θα έχω ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.

Χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή για να αποφύγει η χώρα τις περιπέτειες διότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα με απλή αναλογική, όπου αναγκαστικά θα πρέπει να συγκυβερνήσουν το πρώτο με το δεύτερο κόμμα, υπογράμμισε επίσης ο κ Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί καθ' οιονδήποτε τρόπο ότι μπορεί να συνεννοηθεί με τον κύριο Τσίπρα και να συγκυβερνήσει.

Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια, επανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης, εφιστώντας την προσοχή των στελεχών του κόμματος για τη συμπεριφορά τους την προεκλογική περίοδο. Είπε πως στην κυβέρνηση του θα υπάρχουν και τεχνοκράτες και στελέχη που θα προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και θα σηματοδοτούν συμπράξεις, αλλά όχι σε κυβερνητικό επίπεδο.

Δεσμεύτηκε ακόμη ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις επιχειρήσεις, υποστήριξε ότι δεν είναι σοβαρή η θέση του κ. Τσίπρα να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Κυβερνούν 4 χρόνια, τώρα το θυμήθηκαν;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι η ΝΔ θα φέρει άμεσα τη ρύθμιση, όπως έχει πει εξ' αρχής και θα εφαρμοστεί με κλιμακωτά κριτήρια, εύκολα για όσους χρωστούν έως 3000 ευρώ, δεύτερο επίπεδο τα 20.000 ευρώ και διαφορετικό επίπεδο από εκεί και πάνω. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας πως αδικεί τους ασφαλισμένους που εργάζονται και αμείβονται. Σημείωσε, επίσης, πως για την επικουρική ασφάλιση για τους νέους ασφαλισμένους θα δημιουργηθεί ένας κουμπαράς.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάει στο ΕΛΚ. Τόνισε πως το ΕΛΚ έχει προτείνει τον κ. Βέμπερ, που έχει στηρίξει και την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ και κανένας από τους επικριτές του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μίλησε γι' αυτό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ, την Κυριακή.

Ο κύριος Μητσοτάκης ανέφερε ότι την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου θα την ορίσει η νέα κυβέρνηση και δεν καταλαβαίνει την σπουδή του κυρίου Τσίπρα να την ορίσει η απερχόμενη. Ανέφερε επίσης ότι με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη βουλή θα διορθώσει όλες τις προβληματικές διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα.

Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis τόνισε ότι όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για το τι έχει γίνει και υπογράμμισε πως όταν έρθουν στη Βουλή υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς της προηγούμενης κυβέρνησης η βουλή θα προχωρήσει και θα ερευνήσει την υπόθεση.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν ήταν ενήμερος για την υπόθεση Μοροπούλου, και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια με εκείνη της κυρίας Λοΐζου.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις αλλά κανένας υπουργός άμυνας δεν πρέπει να δημιουργεί περιττή ανασφάλεια στους πολίτες.

Μίλησε επίσης για χυδαία επίθεση στη σύζυγό του επειδή παρέστη στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής. «Ήταν καλεσμένη του ιδίου του νέου Αρχιεπισκόπου και εκπροσωπούσε τον εαυτό της και όχι τη ΝΔ» είπε.

Χαρακτήρισε αποκρουστική τη φράση "μυρίζει ανθρώπινο αίμα" με την οποία χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν έμαθαν τίποτα, προσέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι εφαρμόσιμο και βασίζεται σε στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Για το debate είπε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε για να βρεθεί μια λύση για το debate ως όφειλε να γίνει. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, αντιπροτείναμε ημερομηνίες όταν υπήρξε το κώλυμα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους. Όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός δέχεσαι την κριτική από όλους».

Πηγή: http://www.skai.gr