Χίος, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

MHNYMA ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ Σέργη  Φραγκίσκου

Πέμ, 04/07/2019 - 19:24

Χιώτισσες και Χιώτες ,Προοδευτικοί συμπολίτες της Χίου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αποφασίζουμε πρώτα από όλα για την ζωή μας, για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον της νέας γενιάς ,για την αξιοπρέπεια μας.

Η Ψήφος των Εθνικών εκλογών δεν έχει σχέση με την χαλαρή ψήφο των Ευρωεκλογών που έδωσε σαφή μηνύματα τα οποία ελήφθησαν άμεσα από τον  Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποτυπώνεται στο Κυβερνητικό πρόγραμμα της τετραετίας 2019-2023.

H ΝΔ που ετοιμάζεται για την ανακατάληψη της εξουσίας δεν   μας  είναι άγνωστη ,γνωρίζουμε το «πρόγραμμα της» και οφείλουμε να θυμόμαστε τι έκανε κατά την διακυβέρνηση της χώρας, σε ποια κατάσταση βρίσκονταν τα σχολεία, τα νοσοκομεία και πολύ περισσότερο όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι.

Στην Χίο ,η ΝΔ που αυτοπροσδιορίζεται ως  συνώνυμο της ισχυρής ανάπτυξης και των επενδύσεων μας άφησε  πίσω από όλα και από όλους. Όλα αυτά όταν το χρήμα έρεε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε στον τόπο μας και με όλα τα επακόλουθα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ό τόπος μας χρειάζεται δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που θα στηρίζεται στα  πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα του, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. Αυτό θα βοηθήσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ,την δημιουργία θέσεων εργασίας και την υγιή ανάπτυξη της Χίου.  Αλλά βέβαια στην ΝΔ όταν μιλάνε για ισχυρή ανάπτυξη εννοούν ανάπτυξη για τους ισχυρούς.

Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δεινά του τόπου και  για όλα όσα δεν έγιναν τα 40 χρόνια που η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές «μεγάλες οικογένειες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015-που σκόπιμα ξεχνούν κάποιοι-,υποσχέθηκε ότι θα βγάλει την χώρα από το μνημόνιο και το έκανε. Ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε «όλοι μαζί να σφίξουμε τα δόντια για να βγούμε στο ξέφωτο».Αυτό έγινε.

Τώρα λοιπόν που επέρχεται η κανονικότητα στην χώρα μας, να μην επιτρέψουμε σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν να μας ξαναβάλουν σε μνημόνιο, να δωρίσουν τους κόπους μας στους τραπεζίτες ,να κόψουν τις επικουρικές συντάξεις και να μην μας αφήσουν να πάμε μπροστά.

Τώρα ζητάμε την εντολή από τον Λαό για να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα.

               ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης