ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Υποστήριξη σε Νέα ζευγάρια, Μητέρες, και Άτομα με αναπηρία

Πέμ, 01/06/2023 - 16:09

Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα ζευγάρια, τις μητέρες και τα ΑμεΑ γνωστοποιεί η Ν.Ε το κόμματος στη Χίο, με το παρακάτω κείμενο:

"Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, η πολιτική που εφαρμόστηκε είχε έντονα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, και σίγουρα μεγάλα θύματα αυτής της κυβέρνησης ήταν η νεολαία, τα νέα ζευγάρια, τα νοικοκυριά, και τα άτομα με αναπηρία.

Στην σημερινή Ελλάδα 7 στους 10 νέους αναγκάζονται να ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο επειδή οικονομικά τους είναι αδύνατον να αυτονομηθούν από τους γονείς τους. Ένας στους δύο εργαζόμενους νέους είναι φτωχός, ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος.

Ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί κατά 400.000 άτομα σε μία δεκαετία. Στον δείκτη ισότητας των δύο φύλων βρισκόμαστε τελευταίοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κοινωνική πολιτική την τελευταία τετραετία είναι υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μία από τις πρώτες κινήσεις που θέλει να κάνει ως κυβέρνηση είναι να στηρίξει τους νέους μας, το μέλλον αυτού του τόπου, που τόσο κυνικά έχει συκοφαντήσει και στοχοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προβλέπει αυξημένο επίδομα ενοικίου σε 400.000 νέους 25-44 χρόνων. Επίδομα ενοικίου κάθε μήνα από 140 ευρώ στο ένα άτομο, 210 ευρώ στο νέο ζευγάρι, και 350 ευρώ για δύο άτομα με δύο παιδιά.

Επίσης μέσω της Τράπεζας στέγης δημιουργούμε τις υποδομές ώστε οι νέοι, και όχι μόνο, είτε να παίρνουν χαμηλότοκα δάνεια για ιδιόκτητη στέγη, είτε να ενοικιάζουν οικονομική κατοικία. Εγγυόμαστε το ενοίκιο για νέες/νέους που εργάζονται σε επισφαλείς ή εποχικές θέσεις εργασίας και εξασφαλίζουμε στέγη σε εποχικούς εργαζόμενους/ες και δημόσιους λειτουργούς (δάσκαλοι/ες γιατροί κλπ) σε τουριστικές περιοχές.

Θεσμοθετούμε κανόνες για τη βραχυχρόνια μίσθωση (τύπου Airbnb), θα επιτρέπεται σε φυσικά πρόσωπα η βραχυχρόνια μίσθωση 2-3 ακινήτων και την απαγόρευση σε νομικά πρόσωπα.

Η μητρότητα είναι δυστυχώς ένα ακόμα θύμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και του αδιανόητου κοινωνικού αυτοματισμού. Θεωρούμε αναγκαίο το επίδομα Μητέρας σε 900.000 γυναίκες, εξίσωση άδειας μητρότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άδεια και επίδομα μητρότητας σε όλες της μητέρες (αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες, αγρότισσες), δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς για όλα τα παιδιά, και 680.000 γεύματα καθημερινά σε όλα τα παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.

Για τα Άτομα με Αναπηρία αύξηση στα αναπηρικά επιδόματα 20%, ηλεκτρονικός φάκελος αναπήρου και πολλαπλασιασμός των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ. Θέλουμε να προωθήσουμε τον θεσμό του προσωπικού φροντιστή ή βοηθού για 70.000 ανάπηρους και εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ) σε όλους, χωρίς επιβάρυνση.

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλουμε και μπορούμε ν αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση που επιδεινώθηκε τραγικά με την θλιβερή τετραετία Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα έχει προτεραιότητα τον άνθρωπο, τα νοικοκυριά, τις κοινωνικές ανάγκες. Με την ψήφο σας στις 25 Ιουνίου σας καλούμε να συμβάλλετε να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική."

 

 

Σχετικά Άρθρα