«Άνθρωποι είμαστε!»

Τετ, 17/02/2021 - 09:33

Όπως φαίνεται καθημερινά και, ένα παραπάνω, όταν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες όλοι ταλαιπωρούνταν περιμένοντας να κάνουν το τεστ κόβιντ για να εισέλθουν στο Νοσοκομείο. Αφορμή για να γίνει γνωστό το πρόβλημα ήταν η δική μου προχτεσινή περιπέτεια και εμπειρία και το σχετικό δημοσίευμα. Ευτυχώς όμως από σήμερα, μάλλον λύνεται το πρόβλημα, με παρέμβαση της διοικήτριας και την τοποθέτηση δύο οικίσκων για την αναμονή. Όμως από τις πολλές χτεσινές αντιδράσεις αξίζει να δούμε και την παρακάτω της Καίτης Τουμάζου που μου γράφει…:

«Όντως η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Έχουμε «φάει» ΤΟ κρύο τον τελευταίο καιρό με ένα πρόβλημα της κόρης μου μετά από χειρουργείο που έκανε. Έχω «φάει» όλες τις φορές το κρύο και τη βροχή.

Κάθε φορά -έχω χάσει το λογαριασμό πόσες- έπρεπε να το κάνω κι εγώ αλλά και η κόρη μου -χειρουργημένη πριν λίγες μέρες- αφού δεν είχαμε αυτοκίνητο να περιμένει μέσα σ’ αυτό, τουλάχιστον το παιδί. Περιμέναμε για πολλή ώρα. Μεγάλοι άνθρωποι στην ουρά. Κόσμος πολύς και το κρύο να μας «ξυρίζει» στην κυριολεξία.

Να αναβάλαμε την επίσκεψη ήταν αδύνατο. Ήταν προγραμματισμένη ακτινογραφία μετά το χειρουργείο. Δεν υπάρχει ούτε ένα πλαστικό γύρω γύρω να κόβει λίγο τη βροχή και το κρύο… Ένα κοντέινερ, έστω, δεν υπάρχει να μπαίνει μέσα ο κάθε ένας; Έτρεμαν τα δόντια μας από το κρύο.

Έχουμε περάσει απίστευτη ταλαιπωρία κάθε φορά. Ακόμα και τη νύχτα που πήγα στα επείγοντα  την κόρη μου με σπασμένο πόδι, γιατί το ασθενοφόρο μας είπαν είναι μόνο για πολύ επείγουσες καταστάσεις. Αν έχετε μεταφορικό μέσο καλύτερα να την φέρετε εσείς να αποφύγουμε τις μεταφορές. Δεν θα σας πω το διάλογο. Ας το αφήσω αυτό. Όταν πήγαμε, ενώ σφάδαζε η κόρη μου από τον πόνο, έπρεπε έξω, μέσα στον ψόφο, να περιμένουμε να κάνει πρώτα το τεστ. Κι όταν λέμε έξω, εννοούμε έξω!   

Χειμώνας είναι. Καταλαβαίνουμε τα μέτρα, αλλά μέχρι ένα σημείο. Θα έπρεπε τουλάχιστον να σκεφτούν κατάλληλες εγκαταστάσεις. Είναι χειμώνας. Ηλικιωμένος ή νέος δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που πας Νοσοκομείο σίγουρα δεν πας για βόλτα…

Κι επαναλαμβάνω. Ναι, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αλλά έλεος! Άνθρωποι είμαστε! Ντε και καλά πρέπει να πάμε αδιάβαστοι;».

Ευτυχώς όπως διαβεβαίωσε η κ. Κανταράκη το πρόβλημα λύνεται. Μακάρι!

 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα