«Αν είσαι και παπάς…»

Τρί, 07/12/2021 - 08:38

Όπως φαίνεται κάποιοι δεν έχουν υπόψη τους την πασίγνωστη λαϊκή παροιμία «αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας». Βέβαια η παροιμία δεν μιλάει για δεσποτάδες, αλλά κι αυτοί στην ίδια συνομοταξία ανήκουν. Έτσι έγινε «χαμός» πρόσφατα, και προφανώς θα το ακούσατε ή θα το διαβάσατε κι εσείς, για τον 58χρονο που δεν είχε εισαχθεί σε ΜΕΘ αφού παρακάμφθηκε για τον Μητροπολίτη Κοσμά, όπως κατήγγειλαν η γυναίκα του και η ΠΟΕΔΗΝ.

Τελικά, μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν «από την προνομιακή μεταχείριση του Μητροπολίτη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, βρέθηκε ΜΕΘ και για τον 58χρονο που περίμενε επί ημέρες διασωληνωμένος εκτός». Αφήστε που πάνω από 100 άτομα σε όλη τη χώρα περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.

«Είναι δεσπότης και όπως και ένας πολιτικός θα βρει. Εμείς δεν είμαστε τίποτα. Δεν μπορούμε να βρούμε. Δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια», κατήγγειλε η σύζυγος του 58χρονου, που τον παρέκαμψαν για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη. Ο 58χρονος ήταν διασωληνωμένος για 10 ημέρες εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου. Είναι 58 χρονών και πλήρως εμβολιασμένος, όμως κρεβάτι βρέθηκε μόνο για τον 80χρονο Μητροπολίτη που δεν ήθελε ούτε να εμβολιαστεί, ούτε να διασωληνωθεί.

Μη μου πείτε ότι δεν αγανακτήσατε… Αλλά, αναρωτιέμαι, πώς τα «καταφέρνουν» κάποιοι δεσποτάδες να τους «κουβεντιάζει» όλος ο κόσμος. Και άσχετα, στην περίπτωση αυτή, αν ο δέσποτας ζήτησε ή όχι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ ή κάποιος γιατρός τον προώθησε, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πόσες διακρίσεις γίνονται σε επώνυμα πρόσωπα. «Εμείς δεν είμαστε τίποτα», δήλωσε η γυναίκα του 58χρονου και είναι μια αλήθεια. Και υποθέτω πως και ο καθένας από μας θα έχει κάποιο περιστατικό παρόμοιο. Όχι βέβαια για ΜΕΘ, προς θεού, αλλά σε άλλες περιπτώσεις.

Και να σκεφτούμε ότι ο Μητροπολίτης ήταν και αντίθετος με τον εμβολιασμό και τη διασωλήνωση. Παρ' όλα αυτά βρέθηκε κρεβάτι στη ΜΕΘ να διασωληνωθεί.

Και με την ευκαιρία τη φράση μάς την έκανε πιο γνωστή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κι από τότε έμεινε. Λεγόταν, τα παλιά χρόνια, κυρίως σε μύλους και βρύσες, που περίμεναν με τη σειρά τους οι άνθρωποι να αλέσουν ή να πάρουν ένα σταμνί νερό. Έτσι, όταν έβλεπαν κανέναν παπά να μη θέλει να τηρήσει τη σειρά, του λέγανε τη φράση αυτή.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα